X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe staraczki.
Odpowiedz

Lutowe staraczki.

Oceń ten wątek:
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:39

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała mieć takie grube krechy.. Aż mi się wierzyć nie chce, no ale ;)

Ja dzisiaj miałam ciężką noc. koszmarne gazy. i budziłam się co godzinę na siku :/
    od 6 na nogach, bo już nie dałam rady usnąć.
    o 6 zrobiłam sikańca. jakiś blady wyszedł :/
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/832da59e4d88.jpg

Morisek, a dofinansowanie in vitro?

Dziękuję za gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 08:09

Morisek28, ważka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:39

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek do maja sie uda! ;)

Morisek28 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona blady bo blady ale jest:* powtorz jutro rano:)

a mi ovu wykrylo owulacje na 11dc czyli 22stycznia tylko i wylacznie na podstawie malego skoku temp ktora mierze o roznych godzinach, a od dwoch dni kluja jajniki, wiecej sluzu niz zwykle i dzisiejszy test na owu troche lepszy od wczorajszego ale to nadal nie pozytyw. niewiem co myslec juz:(

uciekam do pracy:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama witaj, cieszymy się że z nami jesteś.
    Morisek ha tez nieraz nam dola ale podnoszę się i wstaje z głową do góry, bo cuda są wiem, bo mój cud ma prawie 9 lat.
    Zakocona sliczne II jeszcze raz gratulacje.
    Arturowa zawsze chciałam taki wykres :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 08:15

zakocona lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro betę będę robiła, żeby przyrost mam nadzieję zobaczyć :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Będę dzwonić dzisiaj do kliniki i sie dowiem jak to wygląda. Tylko tam dodzwonić sie to jak w totka trafić.
    koleżanka moja 7 mscy się starała (wiem, że nie tyle, co ty ;). Monitoringi i inne sringi, Zapytałam jej czemu faceta nie wyśle na badania. Okazało się, że do dupy wyniki nasienia, a po zrobieniu jej dokładniejszych badań, okazało się, że ona mając 29l jest tuż przed menopauzą. 3x inseminację miała, nic nie wyszło, in vitro zrobili i jest obecnie w ciąży :) Niedawno usłyszała bicie serduszka :)
    Robiła z dofinansowaniem. Mówiła, że wszystkie badania płatne samodzielnie (sporo ich było), ale zabieg sam w sobie darmowy (3 próby).

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :* Zakocona teścik cudny co tam, że trochę blady najważniejsze, że się udało ;) co do innego testu się nie wypowiem szkoda nerwów i słów ( swoje już powiedziałam)
    Morisku nasz kochany Lemurku uszka do góry, cuda się zdarzają!! Pomodlę się za Ciebie i świeczkę Ci zapale :) Uda się kochana zobaczysz!! <3

ważka, zakocona, Morisek28 lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,widzę że prawie każda z nas ma jakieś "ale" do wykresu... u mnie też jakiś pokręcony wykres - góra, dół,góra,dół...
    Morisek, dlaczego po HSG chcesz nas opuścić? - wtedy to dopiero masz zacząć działać! Z pewnością jest wszystko ok - a podany kontrast polepszy tylko drogę Twojemu jaju i żołnierzykom Twojego lubego, aby mogli się spotkać i zaimprezować. Zobaczysz, że efektem imprezy będzie Morisek junior ( jak nazywał się ten przesłodki - Mort chyba ;) ) Ja na rządowe in vitro niestety się nie łapię. Lekarz daje mi jeszcze dwa cykle na zaciążenie, a później będę się szeroko uśmiechać - albo do banku albo do rodziny.
    Rozkręciłaś fajny wątek - a teraz chcesz uciekać?! o Nie!? Nie uda nam się w tym wątku - założymy kolejny. Ale finalnie zobaczycie - wszystkie spotkamy się kiedyś "w realu" - i gdy naszego pociechy będą się oddawać harcom i swawolom...my powspominamy pracowity okres starań...pośmiejemy się z naszych przemyśleń...i wspólnie zabijemy i oskubiemy jakąś kurę - co by nasze maleństwa miały więcej rodzeństwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek głową do góry, wiem ze po tym co przeszłas jest ciężko, ale pamiętaj my cie wspieramy i wierzymy ze dasz rade i wkoncu zobaczysz swój maleńki cud. Kciukam za ciebie z całego serducha :-*

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek, spokojnie wystarczy nawet fragment. Pamiętaj, że mój jedyny kochany, ktory się ostał - też był dziabnięty prawie w połowie - odżył - ale razem z torbielą, która zajmuje ponad połowę jajnika, a mimo to coś tam jeszcze produkuje... Niestety z AMH (rezerwa) może być obniżona, ale jak mówi mój gin dopóki wynosi 0,1 szansa jest.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurwa nie wyrobię. Jestem nieubezpieczona państwowo, dostanie się do jakiegoś lekarza graniczy z cudem.
    Musze sobie załatwić ubezpieczenie, a nawet nie pamiętam już kiedy przestałam być ubezpieczona, bo w ogóle nie korzystam z opieki państwowej, tylko wszędzie prywatnie latam :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-) Morisku masz rację, nikt nas nie zrozumie tak jak osoby z podobnymi problemami.
    Mnie dziś dopadło jakieś ogromne przeczucie że w tym cyklu się znów nie uda (a to dopiero 9dc).
    Ale ogólnie humor od rana mam świetny, jadąc do pracy włączyłam sobie hita https://www.youtube.com/watch?v=gnnbzcxAboo - wiem, że to dość prymitywne ale nieustannie padam na twarz jak tego słucham (ze śmiechu) :-)

Morisek28, Kena1983 lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę nasze państwo jest chore zamiast pomagać i robić wszystko żeby przyrost był wyższy to nie wiecznie pod górę i płac nic dziwnego że ludzie nie decydują się na dzieci albo bardzo mało albo na jedno... Ja przez 3 lata się decydowałam na kolejne bo pieniądze no ale już czas a ze w ciąży mam problemy to musze chodzić prywatnie... A takim kobietom jak Ty to od razu powinni in vitro zrobić, bez ale i innych. Taka matkę to każde dziecko by chciało podziwiam Cię i nie odpuszczaj jesteś twarda!. Morisek<3 zakocona spokojnie pre test ma takie jasne te kreski wiec luzik ja też tak miałam :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ślub zrobiłam w 3 miesiące. Jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to przyspieszyłam wszystko. Ślub planowaliśmy ale nic nie było tak na styk dziecko wszystko przyspieszyło... I jestem szczęśliwa mężatką od 5 lat :-D fakt ze mnie czasem wkurza i mam ochotę mu walnąć ale bez kłótni było by nudno :-D

• zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Zakocona! Tylko sie nie denerwuj. Wiem ze u Nasto wszystko działa tragicznie.
    a po znajomości gdzieś ktoś Cię wcisnąć nie mize?
    ja nie znam żadnych lekarzy. nie mam swojego ginekologa, jak to większość pewnie z was ma :(

dobra wybraliśmy jakiegoś, tylko teraz się do niego jakimś cudem dodzwonić, żeby się umówić .. oczywiście prywatnie, bo państwowo to nie ma opcji raczej :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    A ja ślub zrobiłam w 3 miesiące. Jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to przyspieszyłam wszystko. Ślub planowaliśmy ale nic nie było tak na styk dziecko wszystko przyspieszyło... I jestem szczęśliwa mężatką od 5 lat :-D fakt ze mnie czasem wkurza i mam ochotę mu walnąć ale bez kłótni było by nudno :-D
    mojemu do ślubu się kompletnie nie śpieszy, jemu do niczego nie jest on potrzebny.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:33

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu są pewne tylko dwie rzeczy: podatki i śmierć :-) Tak to by można było czekać w nieskończoność.

arturowa lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ