Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe staraczki.
Odpowiedz

Lutowe staraczki.

Oceń ten wątek:
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:39

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała mieć takie grube krechy.. Aż mi się wierzyć nie chce, no ale ;)

Ja dzisiaj miałam ciężką noc. koszmarne gazy. i budziłam się co godzinę na siku :/
    od 6 na nogach, bo już nie dałam rady usnąć.
    o 6 zrobiłam sikańca. jakiś blady wyszedł :/
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/832da59e4d88.jpg

Morisek, a dofinansowanie in vitro?

Dziękuję za gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 08:09

Morisek28, ważka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:39

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek do maja sie uda! ;)

Morisek28 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona blady bo blady ale jest:* powtorz jutro rano:)

a mi ovu wykrylo owulacje na 11dc czyli 22stycznia tylko i wylacznie na podstawie malego skoku temp ktora mierze o roznych godzinach, a od dwoch dni kluja jajniki, wiecej sluzu niz zwykle i dzisiejszy test na owu troche lepszy od wczorajszego ale to nadal nie pozytyw. niewiem co myslec juz:(

uciekam do pracy:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama witaj, cieszymy się że z nami jesteś.
    Morisek ha tez nieraz nam dola ale podnoszę się i wstaje z głową do góry, bo cuda są wiem, bo mój cud ma prawie 9 lat.
    Zakocona sliczne II jeszcze raz gratulacje.
    Arturowa zawsze chciałam taki wykres :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 08:15

zakocona lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro betę będę robiła, żeby przyrost mam nadzieję zobaczyć :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Będę dzwonić dzisiaj do kliniki i sie dowiem jak to wygląda. Tylko tam dodzwonić sie to jak w totka trafić.
    koleżanka moja 7 mscy się starała (wiem, że nie tyle, co ty ;). Monitoringi i inne sringi, Zapytałam jej czemu faceta nie wyśle na badania. Okazało się, że do dupy wyniki nasienia, a po zrobieniu jej dokładniejszych badań, okazało się, że ona mając 29l jest tuż przed menopauzą. 3x inseminację miała, nic nie wyszło, in vitro zrobili i jest obecnie w ciąży :) Niedawno usłyszała bicie serduszka :)
    Robiła z dofinansowaniem. Mówiła, że wszystkie badania płatne samodzielnie (sporo ich było), ale zabieg sam w sobie darmowy (3 próby).

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :* Zakocona teścik cudny co tam, że trochę blady najważniejsze, że się udało ;) co do innego testu się nie wypowiem szkoda nerwów i słów ( swoje już powiedziałam)
    Morisku nasz kochany Lemurku uszka do góry, cuda się zdarzają!! Pomodlę się za Ciebie i świeczkę Ci zapale :) Uda się kochana zobaczysz!! <3

ważka, zakocona, Morisek28 lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,widzę że prawie każda z nas ma jakieś "ale" do wykresu... u mnie też jakiś pokręcony wykres - góra, dół,góra,dół...
    Morisek, dlaczego po HSG chcesz nas opuścić? - wtedy to dopiero masz zacząć działać! Z pewnością jest wszystko ok - a podany kontrast polepszy tylko drogę Twojemu jaju i żołnierzykom Twojego lubego, aby mogli się spotkać i zaimprezować. Zobaczysz, że efektem imprezy będzie Morisek junior ( jak nazywał się ten przesłodki - Mort chyba ;) ) Ja na rządowe in vitro niestety się nie łapię. Lekarz daje mi jeszcze dwa cykle na zaciążenie, a później będę się szeroko uśmiechać - albo do banku albo do rodziny.
    Rozkręciłaś fajny wątek - a teraz chcesz uciekać?! o Nie!? Nie uda nam się w tym wątku - założymy kolejny. Ale finalnie zobaczycie - wszystkie spotkamy się kiedyś "w realu" - i gdy naszego pociechy będą się oddawać harcom i swawolom...my powspominamy pracowity okres starań...pośmiejemy się z naszych przemyśleń...i wspólnie zabijemy i oskubiemy jakąś kurę - co by nasze maleństwa miały więcej rodzeństwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek głową do góry, wiem ze po tym co przeszłas jest ciężko, ale pamiętaj my cie wspieramy i wierzymy ze dasz rade i wkoncu zobaczysz swój maleńki cud. Kciukam za ciebie z całego serducha :-*

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek, spokojnie wystarczy nawet fragment. Pamiętaj, że mój jedyny kochany, ktory się ostał - też był dziabnięty prawie w połowie - odżył - ale razem z torbielą, która zajmuje ponad połowę jajnika, a mimo to coś tam jeszcze produkuje... Niestety z AMH (rezerwa) może być obniżona, ale jak mówi mój gin dopóki wynosi 0,1 szansa jest.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurwa nie wyrobię. Jestem nieubezpieczona państwowo, dostanie się do jakiegoś lekarza graniczy z cudem.
    Musze sobie załatwić ubezpieczenie, a nawet nie pamiętam już kiedy przestałam być ubezpieczona, bo w ogóle nie korzystam z opieki państwowej, tylko wszędzie prywatnie latam :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-) Morisku masz rację, nikt nas nie zrozumie tak jak osoby z podobnymi problemami.
    Mnie dziś dopadło jakieś ogromne przeczucie że w tym cyklu się znów nie uda (a to dopiero 9dc).
    Ale ogólnie humor od rana mam świetny, jadąc do pracy włączyłam sobie hita https://www.youtube.com/watch?v=gnnbzcxAboo - wiem, że to dość prymitywne ale nieustannie padam na twarz jak tego słucham (ze śmiechu) :-)

Morisek28, Kena1983 lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę nasze państwo jest chore zamiast pomagać i robić wszystko żeby przyrost był wyższy to nie wiecznie pod górę i płac nic dziwnego że ludzie nie decydują się na dzieci albo bardzo mało albo na jedno... Ja przez 3 lata się decydowałam na kolejne bo pieniądze no ale już czas a ze w ciąży mam problemy to musze chodzić prywatnie... A takim kobietom jak Ty to od razu powinni in vitro zrobić, bez ale i innych. Taka matkę to każde dziecko by chciało podziwiam Cię i nie odpuszczaj jesteś twarda!. Morisek<3 zakocona spokojnie pre test ma takie jasne te kreski wiec luzik ja też tak miałam :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ślub zrobiłam w 3 miesiące. Jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to przyspieszyłam wszystko. Ślub planowaliśmy ale nic nie było tak na styk dziecko wszystko przyspieszyło... I jestem szczęśliwa mężatką od 5 lat :-D fakt ze mnie czasem wkurza i mam ochotę mu walnąć ale bez kłótni było by nudno :-D

• zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Zakocona! Tylko sie nie denerwuj. Wiem ze u Nasto wszystko działa tragicznie.
    a po znajomości gdzieś ktoś Cię wcisnąć nie mize?
    ja nie znam żadnych lekarzy. nie mam swojego ginekologa, jak to większość pewnie z was ma :(

dobra wybraliśmy jakiegoś, tylko teraz się do niego jakimś cudem dodzwonić, żeby się umówić .. oczywiście prywatnie, bo państwowo to nie ma opcji raczej :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    A ja ślub zrobiłam w 3 miesiące. Jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to przyspieszyłam wszystko. Ślub planowaliśmy ale nic nie było tak na styk dziecko wszystko przyspieszyło... I jestem szczęśliwa mężatką od 5 lat :-D fakt ze mnie czasem wkurza i mam ochotę mu walnąć ale bez kłótni było by nudno :-D
    mojemu do ślubu się kompletnie nie śpieszy, jemu do niczego nie jest on potrzebny.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:33

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu są pewne tylko dwie rzeczy: podatki i śmierć :-) Tak to by można było czekać w nieskończoność.

arturowa lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ