Lutowe testowanie 2019 - jeszcze zdążymy w tym roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, chciałam się wczoraj ładnie przywitać i wcieło mi posta.
Staramy się od września i niestey nie wychodzi. Mamy już 2 córeczki 5 i 7 lat.
Pierwsza ciąża po clo, druga niespodzianka w 2 lub 3 cylku po ciąży. O pierwsza staraliśmy się ok 1,5 roku, w drugiej był tylko raz bez zabezpieczeń bo myślałam że to nie tak szybko w moim przypadku będzie.
No i teraz przyszedł czas na 3. Nie wspomagam się żadnymi supl póki co, ale od przyszłego miesiąca zacznę jak nie wyjdzie i pójdę na monitoring. Miesiączkę regularnie, z tym że jest ona bardzo skąpa.moni05, agge, Magduullina, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagge wrote:Hahaha lajkowałam, bo czekałam na wynik
Ale jedna kreska niestety, tak jak myślałam powtórzę w niedzielę
No nie! Nie mozna tak! Dobra, pewnie niedziela bedzie w takim razie dniem szczesliwych wiadomosci Inaczej byc nie mozeagge lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmmainthegarden wrote:Ile mogę w kiblu siedzieć i czekać na wynik??
Zaraz mi tu kierownik wpadnie, sprawdzić czy nie zemdlalam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 08:50
Ochmanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agge, a bo to za wcześnie w niedzielę będzie. Ja też już przysypiam, ale czekałam na Ciebie obczaj go za pół h, mi się tak objawił, ale 11dpo.
Jagusia, cześć powodzenia. Kiedy testujesz?agge lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyJagusia84 wrote:Cześć dziewczyny, chciałam się wczoraj ładnie przywitać i wcieło mi posta.
Pierwsza ciąża po clo, druga niespodzianka w 2 lub 3 cylku po ciąży. O pierwsza staraliśmy się ok 1,5 roku, w drugiej był tylko raz bez zabezpieczeń bo myślałam że to nie tak szybko w moim przypadku będzie.
No i teraz przyszedł czas na 3. Nie wspomagam się żadnymi supl póki co, ale od przyszłego miesiąca zacznę jak nie wyjdzie i pójdę na monitoring. Miesiączkę regularnie, z tym że jest ona bardzo skąpa.
Czesc Jagusia Trzymam kciuki, by szybko Ci sie udalo. Od kochanych Staraczek nauczylam sie, ze skape miesiaczki to sie biora czesto ze zbyt cienkiego endometrium. To One tez nauczyly mnie pic regularnie wino, by endo ladnie roslo, ale jesli nie mozesz ze wzgledu na dzieciaczki, to orzechy tez sa dobre -
Szczesliwa_mamusia przykro mi. Ale gratuluję pierwszego dnia ciąży i oby trwała 9mcy
Agge czekamy do niedzieli w takim razie, będzie dobrze.
Jagusia witaj.Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Jagusia84 wrote:Cześć dziewczyny, chciałam się wczoraj ładnie przywitać i wcieło mi posta.
No i teraz przyszedł czas na 3. Nie wspomagam się żadnymi supl póki co, ale od przyszłego miesiąca zacznę jak nie wyjdzie i pójdę na monitoring. Miesiączkę regularnie, z tym że jest ona bardzo skąpa.Sasanka55, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość
Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
a co do prolaktyny dziewczyny to Grzebaczka powiedziała mi, że prolaktyna po obciążeniu wychodzi wysoka jak prowadzi się stresujący tryb życia... myślę że jak prolaktyna wyjdzie mi poniżej normy to pomimo wysokiego wyniku po obciążeniu to każe mi odstawić.
Jakoś jej tak po wczorajszej wizycie ufam... straciła na mnie około 30 min mimo już 30 minutowego poślizgu.. widać że sie stara
EDIT. z moim trybem życia to cały czas będę miała za wysoki poziom po obciążeniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 09:09
Sasanka55 lubi tę wiadomość
Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
nick nieaktualnyScarlet88 wrote:a co do prolaktyny dziewczyny to Grzebaczka powiedziała mi, że prolaktyna po obciążeniu wychodzi wysoka jak prowadzi się stresujący tryb życia... myślę że jak prolaktyna wyjdzie mi poniżej normy to pomimo wysokiego wyniku po obciążeniu to każe mi odstawić.
Jakoś jej tak po wczorajszej wizycie ufam... straciła na mnie około 30 min mimo już 30 minutowego poślizgu.. widać że sie stara
EDIT. z moim trybem życia to cały czas będę miała za wysoki poziom po obciążeniu...
Kurcze, ja mam mega stresujacy tryb zycia, czesto jestem klebkiem nerwow, a prolaktyna 5.34. To moze jednak dobrze, ze sie stresuje Scarlett, moge od Ciebie troche jej zabrac -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Wydaje mi się, że progesteron, estrogen i prolaktyna mają największy wpływ na cykl. Jeszcze estradiol, ale to bardziej na wzrost pęcherzyków, a u Ciebie jest problem z endometrium. Przy zbyt wysokiej prolaktynie często występują cykle bezowulacyjne albo są bardzo nieregularne. A progesteron i estrogen "pilnują", żeby cykl przebiegał prawidłowo i ładnie rosło endo
Znalazłam taką listę wspomagaczy, może Ci się przyda:
Poradnik - czyli jakie sposoby na małe endo;
1. Wspomagacze naturalne:
orzechy
migdały
ryby
czerwone wino
2. Wspomagacze „bez recepty”
Wiesiołek (do owulacji)
Magnez
B complex
Vit E (do owulacji)
Omega 3
Acard
Hormeel S
Ilości wg ulotki :!:
3. Leki na receptę
stymulacja estrogenami: Estrofem, Estrofem forte, Progynowa 21, Progynowa 21mite, estroplastry
stymulacja gonadotropinami: Menogon, Humegon, Puregon
witamina D3 = Vigantoletten 1000.
Tamoxifen
Duphaston
Luteina
Jagusia, ostatnio MonikA nam to wklejala. Tez powinnam testowac razem z Toba, ale znajac zycie, pierwszy test poleci juz 01.03 Kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 09:24
Magduullina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny