Magiczny GRUDZIEŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
I migdałki.
Trzymam kciuki mocno! :*Milagros1 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Cześć dziewczyny , nie byłabym sobą, gdybym nie poleciała dzisiaj na betę , co prawda lekarz kazał zrobić w środę, bo w czwartek mam wizytę , ale nie mogłam się powstrzymać . Bóle podbrzusza i plamienie są nadal, choć dziś plamienie minimalne .
Moje wyniki :
12 dpo - 7,9
15 dpo - 77
16 dpo - 129
18 dpo - 346
20 dpo - 819 - dziś
Niby w normie , ale jak widzę wyniki innych kobiet w tym okresie są o wiele wyższe. Jeju , tak bardzo chciałabym się już cieszyć -
Weronika mialas niska bete wyjsciowa - czytaj pozna implantacje. Beta jest zalezna od tego kiedy sie zagnizdzi ciaza. U jednych bedzie to 8dpo i te w tym czasie co Ty beda mialy 3000, a u innych w 12 i ta beta bedzie jak Twoja. Rosnie prawidlowo. Jeszcze jalies 5-6 dni i przekroczy 5 tys, a to juz kawal pecherzyka jest.
Weronika2018, makowa lubią tę wiadomość
-
Milagros1 wrote:ooo o migdałach nie wiedziałam - ale jeśli tak to od dziś garść dziennie
a jak u Ciebie samopoczucie?
U mnie w porządku tak w zasadzie. Dziś kupiłam nowy sportowy stanik. Zamiast S - M S-ki już mnie cisną, a bez niego nie mogę spać, bo tak mnie piersi i sutki drażnią.
Martwię się tylko moim wyjściowym cukrem na czczo... W ciągu dnia jest super, a rano rośnie choć po kolacji poziom był odpowiedni... Dziwne to wszystko.
Weronika, nie bój się. Nie ważna wartość, liczy się wzrost
Ja w piątek na USG ciąży... Boję się jak cholera. Nie chciałabym usłyszeć, że "przykro mi, ale nic z tego"...Weronika2018 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:U mnie w porządku tak w zasadzie. Dziś kupiłam nowy sportowy stanik. Zamiast S - M S-ki już mnie cisną, a bez niego nie mogę spać, bo tak mnie piersi i sutki drażnią.
Martwię się tylko moim wyjściowym cukrem na czczo... W ciągu dnia jest super, a rano rośnie choć po kolacji poziom był odpowiedni... Dziwne to wszystko.
Ja w piątek na USG ciąży... Boję się jak cholera. Nie chciałabym usłyszeć, że "przykro mi, ale nic z tego"...
Na pewno będzie wszystko dobrze :* trzymam mocno kciuki. -
staraniowa wrote:U mnie w porządku tak w zasadzie. Dziś kupiłam nowy sportowy stanik. Zamiast S - M S-ki już mnie cisną, a bez niego nie mogę spać, bo tak mnie piersi i sutki drażnią.
Ja w piątek na USG ciąży... Boję się jak cholera. Nie chciałabym usłyszeć, że "przykro mi, ale nic z tego"...Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Malgonia wrote:A ja zastroszcze mamie Stasia takiego spokojnego podejscia. Choc sobie obiecuje, ze nie bede swirowac jak sie uda to i tak wiem, ze bedzie inaczej.
A jak tam u Was z objawami? Kiedy zaczelyscie czuc sie "ciazowo" lub choc inaczej niz zwykle?
U mnie 6dpo wiec juz pomału wchodzę w okres analizowania kazdego sygnalu (bez wzgledu na to, ze co miesiac czuje to samo). -
cukrzyk1991 wrote:- progesteron - 12,81 - zakładam, że owulacja tak czy siak była, prawda? Czy 12,81 to brak nadziei, że w tym cyklu się udało? Wiem, ze prog jest wyrzucany skokowo i jeden wynik o niczym nie świadczy, no ale psychika....Napiszcie co uważacie? W ogóle odbiegając o ciązy - prog 12,8 to mało w fazie lutealnej zakładając, że to szczyt?
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Sandtasz GRATULACJE!! rośnijcie zdrowo.
Weronika moim zdaniem już jest powód do radości. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sprawy.
Staraniowa na cukrze się nie znam ale wierzę że jest i będzie ok.
A u mnie rano walnęła temperatura (durna miałam nadzieję że to dlatego że spałam dziś w wychlodzonym mieszkaniu) a chwilę temu przylazła @. Tak więc w grudniu najwyżej mogę się upić na wigilii firmowej.
Mocno mocno trzymam kciuki za pozostałe testerki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 19:13
Weronika2018 lubi tę wiadomość
-
Ochmanka wrote:Sandtasz GRATULACJE!! rośnijcie zdrowo.
Weronika moim zdaniem już jest powód do radości. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sprawy.
Staraniowa na cukrze się nie znam ale wierzę że jest i będzie ok.
A u mnie rano walnęła temperatura (durna miałam nadzieję że to dlatego że spałam dziś w wychlodzonym mieszkaniu) a chwilę temu przylazła @. Tak więc w grudniu najwyżej mogę się upić na wigilii firmowej.
Mocno mocno trzymam kciuki za pozostałe testerki!Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
makowa wrote:U mnie pojawia się mega senność, ale taka ogromna na kilka dni przed terminem @. Za pierwszym razem było to dla mnie dziwne, za drugim już przed testem wiedziałam, że się udało. Cyce też bolały, ale to akurat zarówno objaw ciąży jak i @. Senność jest dla mnie dość jednoznacznym objawem. Choć kto wie jak to będzie, bo wszelkie objawy nadchodzącej @ u mnie ustąpiły, więc nie wiem, czy w ciąży coś zauważę.
Z innych objawów, które bywają ciążowe to kremowy śluz też mam zawsze przed okresem, ehhh.
A poza tym piersi od porodu (2 lata psów temu) nie wysyłają żadnego sygnału .
Pozostaje cierpliwie czekać i nie mam co się doszukiwać jeszcze tyyyle czasu, 12 dni -
nick nieaktualny
-
Wiecie co...
Odkryłam, że moje paski do glukometru są 4 miesiące po terminie... Jaaa pier...nik
..
Jutro rano jadę do całodobowej kupić nowe.
Jest jakaś szansa, że obecne paski mi fałszują wyniki?Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
staraniowa wrote:Wiecie co...
Odkryłam, że moje paski do glukometru są 4 miesiące po terminie... Jaaa pier...nik
..
Jutro rano jadę do całodobowej kupić nowe.
Jest jakaś szansa, że obecne paski mi fałszują wyniki?
Zapytalabym męża o te paski, bo pracuje w aptece, ale obecnie jest na imprezie firmowej... Więc najwcześniej jutro