Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
staraczka1111 wrote:Mam 75 j MENOPUR i 75 j GONAL. I w 7 dniu cyklu usg i dołączy mi coś żeby mi nie pękły za wczas jajca. Zobaczymy co to będzie. Ten okres mam szalony po tym ovulastanie od 19 dnia plamienie a wczoraj już bardziej ze skrzepami takimi małymi to już chyba to tylko ma inny kolor. Wczoraj 22 dc. Przestawil mi się cały cykl po antykach.
Madzia8lenka ja chyba mam szczepienie na te wiruskiMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Pamiętaj, że I dzień cyklu liczymy od żywo-czerwonej krwi ja tym razem miałam skrzepy i plamienia od 5 dni, ale nie ten kolor, żeby liczyć to jako pierwszy dzień cyklu. Na niespełnienie to pewnie cetrotide albo orgalutran
Madzia8lenka ja chyba mam szczepienie na te wiruski -
barbarah wrote:TSH i progesteron bada się na czczo?Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Nie. Poziom tych hormonów nie jest zależny od tego czy idziesz najedzona czy z pustym żołądkiem.
Też zawsze tak myślałam, ale ostatnio pani w laboratorium mnie uświadomiła, że przy badaniu tych hormonów powinno upłynąć co najmniej 3-4 godz. od ostatniego posiłku.Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Emilkap11 wrote:Też zawsze tak myślałam, ale ostatnio pani w laboratorium mnie uświadomiła, że przy badaniu tych hormonów powinno upłynąć co najmniej 3-4 godz. od ostatniego posiłku.
karakorum lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
malka wrote:Ale pani w laboratorium może się na badaniach czasem lepiej znać niż lekarz, który ich nie wykonuje.
innamorata88 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nowa na dzielni wrote:A jak tam się czujesz Małka? Masz teraz jakieś objawy?
Ogólnie ok. Brzuch już praktycznie nie boli. Tylko trochę mi się chcę spać i mam huśtawkę nastrojów. Dzisiaj to na zmianę kocham cały świat a za chwilę mam ochotę wszystkich pozabijać. I że dwa razy mnie trochę zemdliło. Poza tym nicLunaris lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Jasne że tak może sie zdarzyc ale ja osobiscie wolałabym zapytać lekarza i ewentualnie potwierdzić u laborantki.
Uwierz mi, że lekarze czasem nie mają kompletnie pojęcia o czym mówią. Znają się tylko na kilku badaniach ze swojej dziedziny. Nie mówie że wszyscy, ale zdarzają się tacy. Jeśli chodzi o personel laboratorium to też różnie bywa. Część jest technikami a część osób to diagności po 5latach studiów na akademii medycznej gdzie uczyli się tylko o badaniach. Wiadomo, że wyniki trzeba skonsultować z lekarzem, ale jeśli chodzi o przygotowanie i wykonanie to polecam konsultacje z diagnostą
Ostatnio zadzwonił do nas pan doktor zapytać co to jest skrót WBC w morfologii! Na jego miejscu byłoby mi wstyd dzwonićzubii, Lunaris, Emilkap11 lubią tę wiadomość
-
Malka czy Ciebie też coraz mocniej bolą piersi i widać żyły? Dziś dla mnie jest jakieś apogeum objawów, pewnie dlatego marudzę....
Powiedzcie kiedy informujecie pracodawcę o ciąży? Ja mam umowę na czas nieokreślony i się zastanawiam co i jak, a jak wiadomo przepisy w tej kwestii ciągle się zmieniają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 20:27
-
I gdzie te fasolki ?
U mnie 24 dc, mam utrzymujący się kremowy śluz i zero plamień jak na razie, wydaje mi się, że taka zmiana może być spowodowana braniem tabletek OVARIN, także czekam nadal spokojnieSzczęśliwa mężatka od wrzesień 2018
Hysteroskopia - luty 2016
- ponowne starania od maj 2018
- progesteron 12,04 ng/ml
- TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
- badanie nasienia w normie
- cykle owulacyjne
- drożne jajowody
- Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza -
Ja mam nadzieję przejść na fioletową z dwoma fasolami pod serduchem pod koniec czerwca grzejcie mi miejsce :*
nowa na dzielni, malka, Flowwer, Bocianiątko, Magdalenna, Rucola, zubii, staraczka1111, Karma88, sunset06, KateHawke lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Ja mam nadzieję przejść na fioletową z dwoma fasolami pod serduchem pod koniec czerwca grzejcie mi miejsce :*
Bocianiątko, Rucola lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
calza wrote:Malka czy Ciebie też coraz mocniej bolą piersi i widać żyły? Dziś dla mnie jest jakieś apogeum objawów, pewnie dlatego marudzę....
Powiedzcie kiedy informujecie pracodawcę o ciąży? Ja mam umowę na czas nieokreślony i się zastanawiam co i jak, a jak wiadomo przepisy w tej kwestii ciągle się zmieniają...
Może troche mocniej bolą niż wcześniej, ale bez szału. W ogóle w czasie dnia to jest zmienne. Najbardziej mnie bolą wieczorem. Ale i tak w sumie głównie przy dotyku.
Ja poinformuje na początku lipca. Mogłabym wcześniej, ale muszę zrobić ostatni staż do specjalizacji, a mi nie pozwolą jak się wyda że jestem w ciąży. A jak nie zrobię tego teraz jak już mam wszystko załatwione, to dopiero za 1.5 roku będę mogła. Nie chcę aż tyle tego przeciągać.