Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
staraczka1111 wrote:Mam 75 j MENOPUR i 75 j GONAL. I w 7 dniu cyklu usg i dołączy mi coś żeby mi nie pękły za wczas jajca. Zobaczymy co to będzie. Ten okres mam szalony po tym ovulastanie od 19 dnia plamienie a wczoraj już bardziej ze skrzepami takimi małymi to już chyba to tylko ma inny kolor. Wczoraj 22 dc. Przestawil mi się cały cykl po antykach.
ja tym razem miałam skrzepy i plamienia od 5 dni, ale nie ten kolor, żeby liczyć to jako pierwszy dzień cyklu. Na niespełnienie to pewnie cetrotide albo orgalutran
Madzia8lenka ja chyba mam szczepienie na te wiruskiMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Pamiętaj, że I dzień cyklu liczymy od żywo-czerwonej krwi
ja tym razem miałam skrzepy i plamienia od 5 dni, ale nie ten kolor, żeby liczyć to jako pierwszy dzień cyklu. Na niespełnienie to pewnie cetrotide albo orgalutran
Madzia8lenka ja chyba mam szczepienie na te wiruski -
barbarah wrote:TSH i progesteron bada się na czczo?Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Nie. Poziom tych hormonów nie jest zależny od tego czy idziesz najedzona czy z pustym żołądkiem.
Też zawsze tak myślałam, ale ostatnio pani w laboratorium mnie uświadomiła, że przy badaniu tych hormonów powinno upłynąć co najmniej 3-4 godz. od ostatniego posiłku.Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Emilkap11 wrote:Też zawsze tak myślałam, ale ostatnio pani w laboratorium mnie uświadomiła, że przy badaniu tych hormonów powinno upłynąć co najmniej 3-4 godz. od ostatniego posiłku.
karakorum lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
malka wrote:Ale pani w laboratorium może się na badaniach czasem lepiej znać niż lekarz, który ich nie wykonuje.
innamorata88 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nowa na dzielni wrote:A jak tam się czujesz Małka? Masz teraz jakieś objawy?
Ogólnie ok. Brzuch już praktycznie nie boli. Tylko trochę mi się chcę spać i mam huśtawkę nastrojów. Dzisiaj to na zmianę kocham cały świat a za chwilę mam ochotę wszystkich pozabijać. I że dwa razy mnie trochę zemdliło. Poza tym nicLunaris lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Jasne że tak może sie zdarzyc ale ja osobiscie wolałabym zapytać lekarza i ewentualnie potwierdzić u laborantki.
Uwierz mi, że lekarze czasem nie mają kompletnie pojęcia o czym mówią. Znają się tylko na kilku badaniach ze swojej dziedziny. Nie mówie że wszyscy, ale zdarzają się tacy. Jeśli chodzi o personel laboratorium to też różnie bywa. Część jest technikami a część osób to diagności po 5latach studiów na akademii medycznej gdzie uczyli się tylko o badaniach. Wiadomo, że wyniki trzeba skonsultować z lekarzem, ale jeśli chodzi o przygotowanie i wykonanie to polecam konsultacje z diagnostą
Ostatnio zadzwonił do nas pan doktor zapytać co to jest skrót WBC w morfologii! Na jego miejscu byłoby mi wstyd dzwonićzubii, Lunaris, Emilkap11 lubią tę wiadomość
-
Malka czy Ciebie też coraz mocniej bolą piersi i widać żyły? Dziś dla mnie jest jakieś apogeum objawów, pewnie dlatego marudzę....
Powiedzcie kiedy informujecie pracodawcę o ciąży? Ja mam umowę na czas nieokreślony i się zastanawiam co i jak, a jak wiadomo przepisy w tej kwestii ciągle się zmieniają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 20:27
-
I gdzie te fasolki
?
U mnie 24 dc, mam utrzymujący się kremowy śluz i zero plamień jak na razie, wydaje mi się, że taka zmiana może być spowodowana braniem tabletek OVARIN, także czekam nadal spokojnieSzczęśliwa mężatka od wrzesień 2018
Hysteroskopia - luty 2016
- ponowne starania od maj 2018
- progesteron 12,04 ng/ml
- TSH 0,89 mlU/l - Euthyrox N50
- badanie nasienia w normie
- cykle owulacyjne
- drożne jajowody
- Hysteroskopia - marzec 2023 - polip 1 cm, adenomioza -
Ja mam nadzieję przejść na fioletową z dwoma fasolami pod serduchem pod koniec czerwca
grzejcie mi miejsce :*
nowa na dzielni, malka, Flowwer, Bocianiątko, Magdalenna, Rucola, zubii, staraczka1111, Karma88, sunset06, KateHawke lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Ja mam nadzieję przejść na fioletową z dwoma fasolami pod serduchem pod koniec czerwca
grzejcie mi miejsce :*
!!!
Bocianiątko, Rucola lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
calza wrote:Malka czy Ciebie też coraz mocniej bolą piersi i widać żyły? Dziś dla mnie jest jakieś apogeum objawów, pewnie dlatego marudzę....
Powiedzcie kiedy informujecie pracodawcę o ciąży? Ja mam umowę na czas nieokreślony i się zastanawiam co i jak, a jak wiadomo przepisy w tej kwestii ciągle się zmieniają...
Może troche mocniej bolą niż wcześniej, ale bez szału. W ogóle w czasie dnia to jest zmienne. Najbardziej mnie bolą wieczorem. Ale i tak w sumie głównie przy dotyku.
Ja poinformuje na początku lipca. Mogłabym wcześniej, ale muszę zrobić ostatni staż do specjalizacji, a mi nie pozwolą jak się wyda że jestem w ciąży. A jak nie zrobię tego teraz jak już mam wszystko załatwione, to dopiero za 1.5 roku będę mogła. Nie chcę aż tyle tego przeciągać.