Maj abyś nam cuda dał :) Testowanie majowe :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalka wrote:No to współczuję. Mi lekarz powiedział że żeby zrobić na NFZ drożność musi być rozpoznana niepłodność. Więc na skierowaniu na laparo do usunięcia torbieli dopisał jeszcze rozpoznanie niepłodność pierwotna, mimo że jeszcze teoretycznie nie mógł jej stwierdzić bo nie minął rok starań. Tym sposobem zrobili mi laparo i drożność za jednym zamachem. Ale co z tego skoro nic to nie dało teraz już zgodnie z "prawem" mógłby stwierdzić niepłodność.
Trzymam kciuki za Ciebie. Dobrze wiedzieć, że jest tu ktoś w podobnej sytuacji chociaż niestety... Spodobała mi się nazwa "endomenda"- trafionemalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nowa na dzielni wrote:Uwaga - będzie hit! Wynalazłam nowy objaw mojej "ciąży" - nie wypadają mi włosy i stwardniały mi paznokcie . Ale człowiek głupieje z tego czekania
A tak się zastanawiam dlaczego ten cały detektor pokazuje mi 35% szans na pozytywny test w 10 dpo, czy to faktycznie jeszcze na tyle wcześnie że testy mało kiedy wychodzą? U wszystkich tak samo pokazuje, na podstawie dni po owulacji czy na jakoś inaczej to liczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 00:35
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Schmetterling wrote:A ja Wam powiem, że strasznie mnie boli brzuch,a ja nadal się łudzę..to jest straszne
Nie Ty jedna -
OvuGrażyna wrote:hej,
mam dość krepujące pytanie - czy w czasie oczekiwania na testowanie miała któraś z was dziwną woń moczu? ... czytałam że to może być infekcja lub zmiana hormonów... jednak jak na infekcję to nic mnie nie boli, nie szczypie itp.
Czy któraś z was tak miała? zaczynam sie martwic...
W biochemicznej miałam inny zapach moczu,tknęło mnie wtedy żeby iść do gina i na betę, więc może coś w tym jest ? -
nick nieaktualnyOvuGrażyna wrote:hej,
mam dość krepujące pytanie - czy w czasie oczekiwania na testowanie miała któraś z was dziwną woń moczu? ... czytałam że to może być infekcja lub zmiana hormonów... jednak jak na infekcję to nic mnie nie boli, nie szczypie itp.
Czy któraś z was tak miała? zaczynam sie martwic... -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki z endometriozą - ja w 12/2015 miałam laparo i rozpoznanie zaawansowanej endomendy. Wyczyścili co się dało i później przez pół roku brałam Visanne. W drugim cyklu po odstawieniu hormonów zaszłam w ciążę - niestety puste jajo. Ale nie załamałam się i w 3 cyklu po poronieniu pojawiła się kolejna ciąża. Tym razem jest wszystko ok.
Więc wniosek z tego taki, że nawet z rozwiniętą endometriozą są szanse na bobasa tylko trzeba mocno wierzyć i myśleć pozytywnie!
A ja trzymam za Was mocno kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 07:28
madzia8lenka, Lunaris, malinowaemi, malka, summer86, Flowwer, monia10291, nowa na dzielni, Maja84, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Dziewczynki z endometriozą - ja w 12/2015 miałam laparo i rozpoznanie zaawansowanej endomendy. Wyczyścili co się dało i później przez pół roku brałam Visanne. W drugim cyklu po odstawieniu hormonów zaszłam w ciążę - niestety puste jajo. Ale nie załamałam się i w 3 cyklu po poronieniu pojawiła się kolejna ciąża. Tym razem jest wszystko ok.
Więc wniosek z tego taki, że nawet z rozwiniętą endometriozą są szanse na bobasa tylko trzeba mocno wierzyć i myśleć pozytywnie!
A ja trzymam za Was mocno kciuki
Dzięki Kaczorka! Dajesz nadzieję
-
malinowaemi wrote:Malka, monia- u mnie III stopień endomendy. Jestem zła bo nie zrobili mi od razu drożności i za dwa tygodnie muszę iść na hsg03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
Barbarka1984 wrote:Ta % jest przygotowana na podstawie objawów kobiet w cyklu ciążowym i porównanie do Twoich objawów danego dnia.
I rzeczywiście 10 dpo rzadko test wychodzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 09:10
nowa na dzielni, Maja84, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bocianiątko wrote:A czy te % po prostu nie mówią jakie jest prawdopodobieństwo pozytywnego testu jesli jest ciąża w zależności który to dpo? Bo jak nie zaznaczasz objawów to też % masz... A z objawów masz punkty w detektorze...
I rzeczywiście 10 dpo rzadko test wychodzi...
Jest tak jak piszesz.