Majowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nie odliczajmy odlicza to się czas do @ a jak dla mnie, to jej może nie być jeszcze baaardzo długo
Będę żyła sobie spokojnie i czekała na malutkie, cienutkie ale dwie kreseczkiBrak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...
16mscy, 15cs...5t0d (*)
12 mscy, 10cs...5t6d (*) -
Almanah wrote:Dzięki dziewczyny. Póki co co chwilę chodzę do łazienki i sprawdzam czy nic nie ma, bo jest mokro. Wysprzątałam już chyba całą chałupę. Do tego koty chyba czują mój stres, bo też im już odbija, latają w te i z powrotem, od drzwi do okien, skaczą po meblach jak małpy... Ale mam nadzieję, że to jedyne małpy jakie dzisiaj będę miała w domu.
Almanah lubi tę wiadomość
-
lis87 wrote:Offca gratulacje zarażając tak jak dziewczyny mówią
Ja zaczynam od nowa, dopiero 2dc ale teraz zabieramy sie już konkretnie do działania
Stad moje pytanie, czy kiedy zacznę mierzyć temperaturę po @ to tez będzie dobrze? Czy muszę już teraz, tzn zacznę od 3dnia. Mam zamówiony żel plus 50testow owu, choć ja czuje kiedy mam to jednak wole zrobic to będzie pełen przyjemności i serduszek miesiąc w końcu maj
To zależy kiedy mniej więcej masz owu. Jak szybciej niż 6 dni po ostatnim dniu okresu to zacznij szybciej, jak później to spokojnie możesz poczekać. -
Bo w sumie trochę taka wtorkowa niedziela majowa dzisiaj.
Już sobie nawet ciążową aplikację na telefon ściągnęłam, a co. Trzeba być przygotowanym!Offca88 lubi tę wiadomość
-
lis87 wrote:Offca gratulacje zarażając tak jak dziewczyny mówią
Ja zaczynam od nowa, dopiero 2dc ale teraz zabieramy sie już konkretnie do działania
Stad moje pytanie, czy kiedy zacznę mierzyć temperaturę po @ to tez będzie dobrze? Czy muszę już teraz, tzn zacznę od 3dnia. Mam zamówiony żel plus 50testow owu, choć ja czuje kiedy mam to jednak wole zrobic to będzie pełen przyjemności i serduszek miesiąc w końcu maj
-
Almanah wrote:To zależy kiedy mniej więcej masz owu. Jak szybciej niż 6 dni po ostatnim dniu okresu to zacznij szybciej, jak później to spokojnie możesz poczekać.
-
Offca88 wrote:Oczywiście że zarazam a już w maju to konieczność szybko zleci bo piękne miesiące tak szybko upływaja
Offca88 lubi tę wiadomość
-
lis87 wrote:Mam dość długie cykle około 30-31 dni, wiec chyba mogłabym zacząć mierzyć po @? Już dwa dni mi przeleciały bo wyjechaliśmy i teraz nie wiem jak będzie lepiej czy czekać czy od jutra zacząć
Jak masz dłuższe to możesz spokojnie poczekać do końca @. Tak jest jednak mimo wszystko wygodniej i "czyściej". -
Almanah wrote:Bo w sumie trochę taka wtorkowa niedziela majowa dzisiaj.
Już sobie nawet ciążową aplikację na telefon ściągnęłam, a co. Trzeba być przygotowanym!
-
Offca88 wrote:Haha ja też mam i kalendarz ciąży chyba 3 różne i kalendarz miesiączki szaleje w tamtym miesiącu też miałam ;P fajne są naprawdę a Ty się szykuj koniecznie
Ja się zastanawiam czy w ogóle jutro na betę nie iść od razu, żeby nie siedzieć kolejnego dnia i się nie zastanawiać czy ta @ będzie czy nie. A tak to będzie już pewne raczej 12 dpo. Oczywiście pod warunkiem, że temperatura pójdzie w górę. -
lis87 wrote:A powiedz mi, bo niestety ale nie aż tak bardzo sie wglebialam, który to był wasz cykl starań? jakieś rady dla nas oczywiście oprócz spisania sie jeszcze raz mega gratulacje
-
Almanah wrote:Ja się zastanawiam czy w ogóle jutro na betę nie iść od razu, żeby nie siedzieć kolejnego dnia i się nie zastanawiać czy ta @ będzie czy nie. A tak to będzie już pewne raczej 12 dpo. Oczywiście pod warunkiem, że temperatura pójdzie w górę.