Majowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nie odliczajmy
odlicza to się czas do @
a jak dla mnie, to jej może nie być jeszcze baaardzo długo
Będę żyła sobie spokojnie i czekała na malutkie, cienutkie ale dwie kreseczkiBrak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...
16mscy, 15cs...5t0d (*)
12 mscy, 10cs...5t6d (*) -
Almanah wrote:Dzięki dziewczyny.
Póki co co chwilę chodzę do łazienki i sprawdzam czy nic nie ma, bo jest mokro.
Wysprzątałam już chyba całą chałupę. Do tego koty chyba czują mój stres, bo też im już odbija, latają w te i z powrotem, od drzwi do okien, skaczą po meblach jak małpy... Ale mam nadzieję, że to jedyne małpy jakie dzisiaj będę miała w domu.
padłam
oby Ci się udało :*
Almanah lubi tę wiadomość
-
lis87 wrote:Offca gratulacje
zarażając tak jak dziewczyny mówią
Ja zaczynam od nowa, dopiero 2dcale teraz zabieramy sie już konkretnie do działania
Stad moje pytanie, czy kiedy zacznę mierzyć temperaturę po @ to tez będzie dobrze? Czy muszę już teraz, tzn zacznę od 3dnia. Mam zamówiony żel plus 50testow owu, choć ja czuje kiedy mam to jednak wole zrobicto będzie pełen przyjemności i serduszek miesiąc
w końcu maj
To zależy kiedy mniej więcej masz owu. Jak szybciej niż 6 dni po ostatnim dniu okresu to zacznij szybciej, jak później to spokojnie możesz poczekać. -
Bo w sumie trochę taka wtorkowa niedziela majowa dzisiaj.
Już sobie nawet ciążową aplikację na telefon ściągnęłam, a co. Trzeba być przygotowanym!Offca88 lubi tę wiadomość
-
lis87 wrote:Offca gratulacje
zarażając tak jak dziewczyny mówią
Ja zaczynam od nowa, dopiero 2dcale teraz zabieramy sie już konkretnie do działania
Stad moje pytanie, czy kiedy zacznę mierzyć temperaturę po @ to tez będzie dobrze? Czy muszę już teraz, tzn zacznę od 3dnia. Mam zamówiony żel plus 50testow owu, choć ja czuje kiedy mam to jednak wole zrobicto będzie pełen przyjemności i serduszek miesiąc
w końcu maj
szybko zleci bo piękne miesiące tak szybko upływaja
-
Almanah wrote:To zależy kiedy mniej więcej masz owu. Jak szybciej niż 6 dni po ostatnim dniu okresu to zacznij szybciej, jak później to spokojnie możesz poczekać.
-
Offca88 wrote:Oczywiście że zarazam a już w maju to konieczność
szybko zleci bo piękne miesiące tak szybko upływaja
jakieś rady dla nas oczywiście oprócz spisania sie
jeszcze raz mega gratulacje
Offca88 lubi tę wiadomość
-
lis87 wrote:Mam dość długie cykle około 30-31 dni, wiec chyba mogłabym zacząć mierzyć po @? Już dwa dni mi przeleciały bo wyjechaliśmy i teraz nie wiem jak będzie lepiej czy czekać czy od jutra zacząć
Jak masz dłuższe to możesz spokojnie poczekać do końca @. Tak jest jednak mimo wszystko wygodniej i "czyściej". -
Almanah wrote:Bo w sumie trochę taka wtorkowa niedziela majowa dzisiaj.
Już sobie nawet ciążową aplikację na telefon ściągnęłam, a co. Trzeba być przygotowanym!szaleje
w tamtym miesiącu też miałam ;P fajne są naprawdę
a Ty się szykuj koniecznie
-
Offca88 wrote:Haha ja też mam i kalendarz ciąży chyba 3 różne i kalendarz miesiączki
szaleje
w tamtym miesiącu też miałam ;P fajne są naprawdę
a Ty się szykuj koniecznie
Ja się zastanawiam czy w ogóle jutro na betę nie iść od razu, żeby nie siedzieć kolejnego dnia i się nie zastanawiać czy ta @ będzie czy nie. A tak to będzie już pewne raczej 12 dpo. Oczywiście pod warunkiem, że temperatura pójdzie w górę. -
lis87 wrote:A powiedz mi, bo niestety ale nie aż tak bardzo sie wglebialam, który to był wasz cykl starań?
jakieś rady dla nas oczywiście oprócz spisania sie
jeszcze raz mega gratulacje
specjalista że mnie marny szczerze mówiąc
wiesz na to wpływa tyle czynników ale i psychika. Jak powiedziałam że już w sumie nie liczę na ten cykl bo poprzedni nie rozczarował to akurat się udało. Czasami tak bardzo się chce że dlatego też nie wychodzi . To takie moje skromne zdanie. Ale poza tym wiadomo. Wszystko zależy od naszych predyspozycji. :)Wam też się uda tylko trzeba mocno w to wierzyć
ja jestem wierząca więc dodatkowo wiem że się o to wymodliłam
-
Almanah wrote:Ja się zastanawiam czy w ogóle jutro na betę nie iść od razu, żeby nie siedzieć kolejnego dnia i się nie zastanawiać czy ta @ będzie czy nie. A tak to będzie już pewne raczej 12 dpo. Oczywiście pod warunkiem, że temperatura pójdzie w górę.
wiem wiem to nic nie zmienia ale jakoś tak mi łatwiej