X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten cykl mam bardzo spojojny. Taki inny.

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skok o 0,2 stopnia jest ok pytałam kiedyś znajomego ginekologa....nie ma co się martwić :)

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mocny ból jajnika może symbolizować już czas po owulacji. Płyn z pęcherzyka,który pęka rozlewa się uciskając na ściany jajnika....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miejmy nadzieje ze to juz po owu a teraz plemniczki wedruja do jajeczka;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było. ;) Dzięki! :*

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z dziewczyn kiedyś napisała, że plemniki po stosunku są zdolne do zapłodnienia po 6 godz. Wiecie może dlaczego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ych, ja to mam dziś zły dzień:(

Wszystkie możliwe objawy wszystkiego. I jeszcze powstał plan w małża firmie, żeby zostać u Niemców jeszcze tydzień:( będę ryczeć.

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok znalazłam w necie.

Zanim nastąpić może zapłodnienie, plemniki muszą się do tego przygotować. Polega to na przejściu przez proces zwany uzdatnieniem. Trwa to, około 7 godzin, a polega na usunięciu warstewek proteinowych z czapeczki akrosomowej. Uczynnia to akrosom i jego arsenał enzymów, które umożliwią zwycięskiemu plemnikowi wniknięcie do jaja. Na tym etapie na placu boju pozostaje już tylko około 500 plemników. Z chwilą kiedy jeden z nich styka się z komórką jajową, akrosom zlewa się z komórkami błony otaczającej jajo i uwalnia swoje enzymy. Fakt tej penetracji włącza system obronny jaja, którego zadaniem jest niedopuszczenie następnych plemników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wcale nie dziwię, że zdrowa para ma tylko 30% szans na zajście...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemnikow jest miliony a potem zostaje tylko 500... a jeszcze ci ucieka tyle po seksie... no bez sensu ;p

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dupy to! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak dlatego seks co drugi dzien sie sprawdza a dwa razy dziennie to za duzo. Odkrylam tajemnice.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to coś czuję, że moje 500 plemników jednak było za słabe i powymierały zanim jajeczko wyszło im na spotkanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ej nie ma tak... nie ma... skpro przezywaja ok 48godzin. Bedzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To se kurde polecę na betę. Będę jechać na niemieckich testach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz termin okresu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 maja. Opiłabym się, ale nie wypada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Ci wolno ;p poki co to dzis jeszcze mozesz bo nawet jesli cos ta jest to nic mu nie bedzie. Korzystaj ;D a testuj w Polsce. Tu sa bociany. Wlasnie jade z G i juz dwa widzialam ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tu 4 więc w dniu spodziewanej @ któregoś wykorzystam. Przykro mi tylko bo chciałam więcej czasu z rodzicami i rodzeństwem spędzić, zanim wyjadę do Łodzi i wrócę do pracy;/

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ