Majowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:A orientujesz się jak wygląda zasiłek macierzyński jak prowadzi się własną działalność gospodarczą? Zus płacę prawie 450zł
a ogólnie to wstępnie umówiłam się na wizytę 25 maja, będzie to 6tc+1d, myślicie, że będzie już widać serduszko, czy lepiej tydzień później?
to zależy kiedy wejdzie nowa ustawa, przypuszczalnie 1 listopada i macierzyński będzie liczony bardzo niekorzystnie.to będziesz miała (12x525)/12 x 0,87 x 0,82 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyznalazłam takie coś
"Urlop macierzyński i urlop wychowawczy przysługują jedynie kobietom zatrudnionym na umowę o pracę. Istnieje jednak możliwość otrzymywania zasiłku macierzyńskiego przez kobietę zatrudnioną na umowę zlecenie, ale tylko w określonej sytuacji. Umowa zlecenie nie podlega obowiązkowemu opłacaniu składek chorobowych. Jeżeli jednak w twoim przypadku składki te są odprowadzane, masz możliwość otrzymania zarówno zasiłku chorobowego w trakcie trwania ciąży jak też zasiłku macierzyńskiego, kiedy będziesz już mamą. Zasiłek macierzyński nie będzie ci przysługiwał jednak w sytuacji, kiedy w trakcie trwania ciąży wygaśnie umowa zlecenie, która była podstawą zatrudnienia."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynatala9102 wrote:znalazłam takie coś
"Urlop macierzyński i urlop wychowawczy przysługują jedynie kobietom zatrudnionym na umowę o pracę. Istnieje jednak możliwość otrzymywania zasiłku macierzyńskiego przez kobietę zatrudnioną na umowę zlecenie, ale tylko w określonej sytuacji. Umowa zlecenie nie podlega obowiązkowemu opłacaniu składek chorobowych. Jeżeli jednak w twoim przypadku składki te są odprowadzane, masz możliwość otrzymania zarówno zasiłku chorobowego w trakcie trwania ciąży jak też zasiłku macierzyńskiego, kiedy będziesz już mamą. Zasiłek macierzyński nie będzie ci przysługiwał jednak w sytuacji, kiedy w trakcie trwania ciąży wygaśnie umowa zlecenie, która była podstawą zatrudnienia."
No wiem to. Ja mam umowe ramowa i co miesiac zleceniowke podpisuje nadane zlecenie. I mam odprowadzany caly zus z chorobowym -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZuz_anna wrote:to zależy kiedy wejdzie nowa ustawa, przypuszczalnie 1 listopada i macierzyński będzie liczony bardzo niekorzystnie.to będziesz miała (12x525)/12 x 0,87 x 0,82
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGumisia wrote:Ciri czyżby owu?
Sluzu jest jednak malo... bardzo malo troszke dookola szyjki.
Ale po analizie tamtego cyklu to tez zle sie zaczelam czuc kolo 20dc a okres dostalam w 38. Wiec jest to mozliwe ze teraz tak pozno po prostu bede miala owulacje.