X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Majowe testowanie!
Odpowiedz

Majowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mówisz o umowie o prace a ja mam zlecenie z ktorego jako jedyna w firmie mam pobierany caly zus...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala9102 wrote:
    Ciri! ty dzisiaj swojego faceta od progu napastuj! :D

Z tym bedzie problem :( bo on dzis wsciekly od rana... samochod znow sie popsul a on na nim pracuje i chyba bedzie taki poddenerwany ze moze byc ciezko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za dzień pokręcony... a pytałaś w zusie jak to wygląda jeżeli masz odprowadzaną składke zdrowotną i umowe zlecenie?

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    A orientujesz się jak wygląda zasiłek macierzyński jak prowadzi się własną działalność gospodarczą? Zus płacę prawie 450zł

a ogólnie to wstępnie umówiłam się na wizytę 25 maja, będzie to 6tc+1d, myślicie, że będzie już widać serduszko, czy lepiej tydzień później?

to zależy kiedy wejdzie nowa ustawa, przypuszczalnie 1 listopada i macierzyński będzie liczony bardzo niekorzystnie.to będziesz miała (12x525)/12 x 0,87 x 0,82

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kuzwa laski chyba owulacja u mnie!!! Kreska taka jak jeszcze nigdy i rozcigliwy sluz przy samej szyjce, malo ale zawsze! Jeszcze nie taka sama ale wieczorem moze bbyc bii niewiele jej brakuje :D

Działaj!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis odpuszcze ale rano moze mi sie uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam takie coś
    "Urlop macierzyński i urlop wychowawczy przysługują jedynie kobietom zatrudnionym na umowę o pracę. Istnieje jednak możliwość otrzymywania zasiłku macierzyńskiego przez kobietę zatrudnioną na umowę zlecenie, ale tylko w określonej sytuacji. Umowa zlecenie nie podlega obowiązkowemu opłacaniu składek chorobowych. Jeżeli jednak w twoim przypadku składki te są odprowadzane, masz możliwość otrzymania zarówno zasiłku chorobowego w trakcie trwania ciąży jak też zasiłku macierzyńskiego, kiedy będziesz już mamą. Zasiłek macierzyński nie będzie ci przysługiwał jednak w sytuacji, kiedy w trakcie trwania ciąży wygaśnie umowa zlecenie, która była podstawą zatrudnienia."

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ciesze sie jakbym widziala test ciazowy:P i kreska wyskoczla od razu a nie po 10 minutach jak wczesniej, ale jeszce wieczorem zrobie zobace czy bedzie ciemniejsza

natala9102 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala9102 wrote:
    znalazłam takie coś
    "Urlop macierzyński i urlop wychowawczy przysługują jedynie kobietom zatrudnionym na umowę o pracę. Istnieje jednak możliwość otrzymywania zasiłku macierzyńskiego przez kobietę zatrudnioną na umowę zlecenie, ale tylko w określonej sytuacji. Umowa zlecenie nie podlega obowiązkowemu opłacaniu składek chorobowych. Jeżeli jednak w twoim przypadku składki te są odprowadzane, masz możliwość otrzymania zarówno zasiłku chorobowego w trakcie trwania ciąży jak też zasiłku macierzyńskiego, kiedy będziesz już mamą. Zasiłek macierzyński nie będzie ci przysługiwał jednak w sytuacji, kiedy w trakcie trwania ciąży wygaśnie umowa zlecenie, która była podstawą zatrudnienia."

No wiem to. Ja mam umowe ramowa i co miesiac zleceniowke podpisuje nadane zlecenie. I mam odprowadzany caly zus z chorobowym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaahaaaa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Anulka, jesteś jakąś boginią płodności, skoto tak to idzie szybko :D Gratulacje :D

tak właśnie teraz żartujemy z mężem, my jacyś nad płodni jesteśmy :D strach się bać na przyszłość hehe
    dziękuję za gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    to zależy kiedy wejdzie nowa ustawa, przypuszczalnie 1 listopada i macierzyński będzie liczony bardzo niekorzystnie.to będziesz miała (12x525)/12 x 0,87 x 0,82
    o masz.. no nic, dzięki za informacje.. chyba na dniach po prostu podejdę do księgowej i niech ona myśli coś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że sobie siknęłam i jest jedna, tłusta krecha. Także lipa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella jeszcze nic straconego... ale oddawaj moje bociany bo mi sie przydadza ;p

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri czyżby owu? :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella niektórym testy później wychodzą. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, to jedziesz maleńka, gwałty odczyniaj:D

Gumisia, nie, to już jest przesada. Kupiłam test na jutro ale raczej w nocy mnie zaleje. Ja odpadam z majówek. Cała nadzieja w Was!:) trzymam kciuki:)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    czesc dziewczyny!!

Anulka gratuluje! i trzymam mocno kciuki za reszte dziewczyn!!

Gumisia jak sie czujesz?
    Oj już dużo lepiej. ;) Dzięki Kochana. ;) A ty jak się czujesz? Mam nadzieję że dołączę do Ciebie na fioletową stronę.;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella póki @ nie ma jest nadzieja. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ciri czyżby owu? :D
    Tak stawiam ze dzis, troche jej brakuje jeszcze, ale jest ciemniejsza niz ostatnie, biorac pod uwage moje zle samopoczucie i spadek temperatury jest to mozliwe.
    Sluzu jest jednak malo... bardzo malo troszke dookola szyjki.

Ale po analizie tamtego cyklu to tez zle sie zaczelam czuc kolo 20dc a okres dostalam w 38. Wiec jest to mozliwe ze teraz tak pozno po prostu bede miala owulacje.

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ