X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Pierwszy wczoraj o 22, drugi dziś koło 15 po niesikaniu 40 minut, trzeci dziś koło 20 :) zdecydowanie Bobo są czulsze,albo moje siki wieczorem mają więcej hormonu :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/042379d3c26e.jpg

Bobo pokazał mi mocnego evapa i zapoczątkował całe moje weekendowe szaleństwo ;)

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jecz ile chcesz.. kazda jenczy. Zle bym sie czula gdybyscie nie jeczaly. Samej by mi glupio jeczej bylo.

A co do objawow, mnie plecy nie bolaly, ale czesto laski pisza o plecach. Za to bolala mnie szyjka i pochwa. A w macicy mialam wrazenie jakbym misla kamien. Az chod mi sie zmienil, bo mislam wrazenie, ze mi ta ciaza za chwile wypadnie.

Co do piersi. Zawsze choc ciut mnie bola. W ciazy bolaly bardzo ale to juz na etapue gdy o niej wiedzialam. A potrafily z tego bardzo przejsc na wcale w jednej chwili.. i w jednej znow zaczac bolec.

Ja 11dpo przy becie 40 mialam proga 17. Dostalam.luteine bo o nia poprosilam. Bardzo bolal mnie brzuch a luteina to lagodzila.

Dziewczyny mam tam czysto w domu, ze sie nie odnajduje.. i jeszcze zupe na jutro ugotowalam i komedie romantyczna obejrzslam, i geby w mortal kombat obilam... Ile to ja jestem w stsnie zrpbic jak mi chlop dupy nie zawraca.

Sasanka55, Ochmanka, Salome, Szczesliwa_mamusia, szona lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ale ten evap w regulaminowym czasie? No ja takie evapy miewalam chyba na każdym teście,a nie przepraszam, w zeszłym cyklu nie miałam na pinku . A tak to i allegrowe i inne coś tam pokazywały, ale zawsze trochę po czasie

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie,że cycki mi zaraz eksplodują!

ef36 lubi tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, zazdroszcze zapalu i energii :) U mnie jak po 1 wielkiej bibce, bo teraz tylko maz sprzata. Nie mam sumienia powiedziec mu, ze w moich oczach to syf, bo jest z siebie bardzo dumny :) Kiedy M. wraca?

Mam pytanie odnosnie proga, bo troche sie znowu dobilam... Zakladajac, ze z zarodkiem bedzie wszystko ok, ze ciaza sie utrzyma, a moje cialko zolte jest uposledzone, to progesteron nie zacznie w ogole byc przez nie produkowany w spoko ilosciach az do 10-12tc, kiedy to jego role przejmie lozysko? Zastanawiam sie, czy w ogole mozna tu mowic o niedomodze, skoro w tym cyklu jakos 6-8dpo mialam proga 17.3 ng/ml... Nagle cialko zolte zrobilo sie glupie? Zaczynam juz miec inne obawy, niestety

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wreszcie nadrobiłam . Ciężko nadrabiać jak się nie podcztuje w ciągu dnia .
    Ale nie dziwię się że jest tyle stron. Cudne wiadomości . Gratuluję nowym mamusiom ( ników nie pamiętam niestety ) To faktycznie miesiąc dwóch kresek .

U nas nawet może być . Ogólnie czuje się dobrze . Czasem pobolewa glowa ale jest w miarę do zniesienia .

Jutro mam ginekologa i endokrynologa. Mam nadzieję że pójdzie to sprawnie i bez stresu . Sama wizyta jakoś się nie stresuje zbytnio

Ochmanka lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ja mam wrażenie,że cycki mi zaraz eksplodują!
    Ja miałam tak w poprzedniej ciąży. Teraz spokojniej, choć w weekend trochę pobolewały..

Gratulacje!

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Szona ale ten evap w regulaminowym czasie? No ja takie evapy miewalam chyba na każdym teście,a nie przepraszam, w zeszłym cyklu nie miałam na pinku . A tak to i allegrowe i inne coś tam pokazywały, ale zawsze trochę po czasie

Tak szczerze to nie wiem. Spontanicznie siknęłam, po 3 min nic nie zobaczyłam, wyleciałam z domu i wróciłam Ok 17:30. Nie wiem kiedy to powstało-ale sądzę, że po czasie. Nigdy nie miałam żadnej kreski po czasie, dlatego tak to mną wstrząsnęło :) tym bardziej, że ten Bobo miał czułość 25. Ale u Ciebie nie ma strachu, kreski wychodzą od razu w różnych testach :)

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Malgonia, zazdroszcze zapalu i energii :) U mnie jak po 1 wielkiej bibce, bo teraz tylko maz sprzata. Nie mam sumienia powiedziec mu, ze w moich oczach to syf, bo jest z siebie bardzo dumny :) Kiedy M. wraca?

Mam pytanie odnosnie proga, bo troche sie znowu dobilam... Zakladajac, ze z zarodkiem bedzie wszystko ok, ze ciaza sie utrzyma, a moje cialko zolte jest uposledzone, to progesteron nie zacznie w ogole byc przez nie produkowany w spoko ilosciach az do 10-12tc, kiedy to jego role przejmie lozysko? Zastanawiam sie, czy w ogole mozna tu mowic o niedomodze, skoro w tym cyklu jakos 6-8dpo mialam proga 17.3 ng/ml... Nagle cialko zolte zrobilo sie glupie? Zaczynam juz miec inne obawy, niestety

Jakie masz obawy?

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• ef36 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:

To będziesz brała progesteron do 12 tc... po invitro nie ma ciałka żółtego i luteina jest w stanie skutecznie zaspokoić niedobory progesteronu.
    Nie martw się na zapas.

szona, Sasanka55, moni05, Malinaa90, Ochmanka lubią tę wiadomość

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko właśnie tak to działa,że nagle zaczyna nie domagać i progesteron spada,po to bierze się dalej leki,żeby utrzymać na dobrym poziomie. Ja brałam do ok 15 tygodnia aż duphaston,bo wcześniej plamiłam i lekarz wolał dmuchać na zimne. Teraz pewnie będzie to samo,inaczej nie mam szans donosić.

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko złota na pół dnia nie wchodzić na forum i tyle no nadrobienia:)

Sasaankaaaa !!!! Cudownie

I ile kresek super dziewczyny :):)

Sasanka55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Jakie masz obawy?

Nie powiem :P Boje sie Ciebie :D

Ef, tak jest, szefowo :) Dziekuje

Pauliska, no nic, pozostaje nam lykac leki i cieszyc sie z braku plamien :)

ef36, moni05, Tele...79, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Nie powiem :P Boje sie Ciebie :D

Ef, tak jest, szefowo :) Dziekuje

Pauliska, no nic, pozostaje nam lykac leki i cieszyc sie z braku plamien :)

Bardzo dobrze mnie wyczułaś 😎 pamiętaj - miałaś obawę o betę, to Ci Mały zrobił kuku, bałaś się proga w okolicy 2, to już jest 5x większy... i tak samo boisz się tego, czego nie mówisz na głos - a będzie zupełnie w porządku.

Sasanka55, moni05, Angelika1313 lubią tę wiadomość

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Monika bo w tamtym cyklu tez mi tak wychodzilo ,poszlam na bete i dupa.Zostalo mi kilka bo zamowilam duzo to sobie sikam dla sportu ;) ale prawdziwe sikanie chcialam zrobic jutro dopiero 10-11 dpo na inny test
    Hmm to może faktycznie twoje siuśki nie są kompatybilne z nordami :P Ale chociaż masz na czym trenować! Może na facelle coś wyjdzie ✊✊✊

Beti82, Sasanka55 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Bardzo dobrze mnie wyczułaś 😎 pamiętaj - miałaś obawę o betę, to Ci Mały zrobił kuku, bałaś się proga w okolicy 2, to już jest 5x większy... i tak samo boisz się tego, czego nie mówisz na głos - a będzie zupełnie w porządku.

🥨 az Ci dam precelka za takie slodkie pocieszenie :) Albo co tam, najedz sie do syta, juz za dwoje ;) 🍟🍕🍿

To w takim razie jeszcze kwestia endometrium- w srode bylo 6mm, wiec lekarz mocno krecil nosem. Da sie je jakos podbudowac, bedac juz w ciazy, czy zostawic naturze?

szona lubi tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, tak piszecie, że ciężko Was nadrobić... :) a wcale tak rzadko tu nie wchodzę :)

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka- pokrzywe pij. Migdaly jedz. Jajka

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka nawet nie waż się mieć takich obaw.
    Mój gin powtarza, że to lekarze są od martwienia, my mamy myśleć, że będzie wszystko dobrze !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 21:43

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Nie wiem, czy tak w porzadku, bo beta 95, a prog 9, no ale jak widac mozna ;) Pierwszy przyrost bety to 137%, drugi 155%, wiec ciaza walczy. Twoj progesteron przy tak niskiej becie wg mnie jest ok. Beta pojdzie w gore, a prog razem z nia, ale moze skonsultuj to z lekarzem
    dziękuje za słowa otuchy, za Ciebie tez trzymam kciuki, wazne ze jest przyrost :-)

860i3e5edambhnvb.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ