Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Magdulina widać! ;)
    Małgonia po lekach czuje się właśnie ok :) całkiem normalnie.. Brzuch czasami jak na @ i tyle.. :)
    Kropek się urządza, więc musi brzusio trochę boleć :)

    Sasanka55, Olga_89 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    To mi się piękne grubiutke kreski na teście śniły :) przyznać się, której to :D
    Może moje na owulaku? 😂😂😂 Po ovitrelle to są aż bordowe od kilku dni 😝

    Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga, kciuki! :)

    Magduullina, widać, widać :)

    Magduullina, Olga_89 lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Sonka, ależ Ty masz niskie temperatury! W jaki sposób robisz pomiary?


    Codziennie rano o stałej godzinie temperaturę mierze w pochwie... ostatnio na wizycie u ginekologa zapytałam czy taka temperatura jest powodem do niepokoju, to powiedział, ze najwidoczniej moja średnia temperatura jest 36,3 i absolutnie mam się tym nie martwić, ale szczerze mowiac już sama nie wiem :( od około tygodnia ciagle skacze pomiędzy 37 a 36,9

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj scieme puszczacie heh wiem ze nie widac na tym zdj heh zaraz https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2780059058c7.jpg teraz chyba lepiej uchwycilam :D
    Kochane jestescie ;)

    agge, Sasanka55, Sonka, 5ylwian lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka wrote:
    Codziennie rano o stałej godzinie temperaturę mierze w pochwie... ostatnio na wizycie u ginekologa zapytałam czy taka temperatura jest powodem do niepokoju, to powiedział, ze najwidoczniej moja średnia temperatura jest 36,3 i absolutnie mam się tym nie martwić, ale szczerze mowiac już sama nie wiem :( od około tygodnia ciagle skacze pomiędzy 37 a 36,9
    Nie no, każdy ma po prostu inną podstawową temperaturę :)

    Sonka, Sonka, Sonka, Sonka lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Ejj scieme puszczacie heh wiem ze nie widac na tym zdj heh zaraz https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2780059058c7.jpg teraz chyba lepiej uchwycilam :D
    Kochane jestescie ;)
    Tu już coś widzę :)

    Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Ejj scieme puszczacie heh wiem ze nie widac na tym zdj heh zaraz https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2780059058c7.jpg teraz chyba lepiej uchwycilam :D
    Kochane jestescie ;)
    Na tym też widzę!!! :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupie dzis jeszcze bobo i facelle to jutro zrobie i po jutrze bo nie daje mi to spokoju :) a i to sa 25miu czyli na bobo powinno lepiej byc jak sa czulsze i facelle tez prawda? To sie okaze sama mam metlik no ale :*

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Nie no, każdy ma po prostu inną podstawową temperaturę :)

    Czyli te wachania pomiędzy 36,9 a 37 moga świadczyć o nadchodzących zmianach? :)

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina coś tam się przebija,powtórz koniecznie! ;)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • szona Autorytet
    Postów: 7069 16075

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga, bardzo kibicuję! :)

    Olga_89 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka wrote:
    Czyli te wachania pomiędzy 36,9 a 37 moga świadczyć o nadchodzących zmianach? :)
    Na pewno świadczą o tym, że była owulacja :)
    A ile dni po owulacji jesteś? Bo chyba nie mogę wykresu przesunąć do końca

    Sonka lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Salome Autorytet
    Postów: 2634 3931

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonka wrote:
    Czyli te wachania pomiędzy 36,9 a 37 moga świadczyć o nadchodzących zmianach? :)

    Jeśli taka temperatura będzie się utrzymywać przez co najmniej 16-18 dni, to jak najbardziej :) Oczywiście testować można wcześniej ;)

    Na Twojej miniaturce nie widziałam drugiej fazy, ale jak weszłam w wykres, to już wszystko ładnie widać :) Poczekaj jeszcze kilka dni.

    Sonka lubi tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Salome Autorytet
    Postów: 2634 3931

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie, co znalazłam o badaniu bety przed terminem @:

    Aby uniknąć nieporozumień kobieta, która podejrzewa, że jest w ciąży powinna wykonać test ciążowy kupiony w aptece gdy spóźnia się u niej miesiączka.. Wykonywanie oznaczeń B-HCG z krwi które się niepotrzebnie upowszechniło nie ma sensu albowiem test ciążowy z moczu opiera się na tym samym hormonie. I tak, jeśli miesiączka spóźnia się tydzień i test jest dodatni to wiemy, że mamy do czynienia z ciążą 5 tygodniową (takie są uzgodnienia lekarskie co do wieku ciąży). B-HCG pojawia się we krwi po zagnieżdżeniu się blastocysty w śluzówce jamy macicy. Ma to miejsce około tydzień po zapłodnieniu komórki jajowej, a więc około trzech tygodni od rozpoczęcia się miesiączki Wielkość 13 mIU/ml jest wartością niediagnostyczną, dlatego należy schłodzić emocję i nieco zaczekać i w odpowiednim czasie wykonać zwykły test. Wykonywanie tego oznaczenia z krwi dla stwierdzenia ciąży jest nieporozumieniem i niepotrzebną subiekcją.

    Sasanka55, Magduullina, Sonka, agge, Malinaa90, Ania_85_, MonikA_89!, 5ylwian lubią tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Na pewno świadczą o tym, że była owulacja :)
    A ile dni po owulacji jesteś? Bo chyba nie mogę wykresu przesunąć do końca


    Według ovu jestem 8 dzień po owulacji i mam nadzieje, ze się nie myli :) bo około miesiąc temu lekarz stwierdził, ze oprócz tego, ze mam podwójna macice to dodatkowo towarzyszy mi hyperprolaktynemia i niewydolność ciałka żółtego... zalecił mi abym narazie próbowała brać tabletki PROfertil female a jeśli to nie unormuje poziomu, wtedy wprowadzi leczenie hormonalne... niestety na temat tych tabletek nie potrafiłam znaleźć żadnych opinii :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 10:46

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i juz we mnie rodzi sie strach ... Duzo sluzu + niteczki krwi.... Chyba zrobie bete jutro zeby miec jasnosc sytuacji bo to jest norma .. :( boli lewy jajnik .. Dziewczyny zaszkodze sobie aplikujac luteine?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Jeśli taka temperatura będzie się utrzymywać przez co najmniej 16-18 dni, to jak najbardziej :) Oczywiście testować można wcześniej ;)

    Na Twojej miniaturce nie widziałam drugiej fazy, ale jak weszłam w wykres, to już wszystko ładnie widać :) Poczekaj jeszcze kilka dni.

    W takim razie niech utrzymuje się jak najdłużej, byłby to cudowny prezent ❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 10:50

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    No i juz we mnie rodzi sie strach ... Duzo sluzu + niteczki krwi.... Chyba zrobie bete jutro zeby miec jasnosc sytuacji bo to jest norma .. :( boli lewy jajnik .. Dziewczyny zaszkodze sobie aplikujac luteine?
    Nie powinnaś zaszkodzić. Bierz, skoro wychodzi coś na teście.

    Magduullina lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 14 marca 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, wreszcie mogę coś mądrego napisać. Wchodzisz w dzień w kt chcesz owulacje i na samym dole po sluzach i rezzcie odnzaczasz że automatycznie się ro i. Zapyta cię czy w tym dniu chcesz zaznaczyć ręcznie..

    agge lubi tę wiadomość

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego