Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Magduullina wrote:No i juz we mnie rodzi sie strach ... Duzo sluzu + niteczki krwi.... Chyba zrobie bete jutro zeby miec jasnosc sytuacji bo to jest norma .. boli lewy jajnik .. Dziewczyny zaszkodze sobie aplikujac luteine?
Magduullina lubi tę wiadomość
-
Maria87 wrote:Patrzcie, co znalazłam o badaniu bety przed terminem @:
Aby uniknąć nieporozumień kobieta, która podejrzewa, że jest w ciąży powinna wykonać test ciążowy kupiony w aptece gdy spóźnia się u niej miesiączka.. Wykonywanie oznaczeń B-HCG z krwi które się niepotrzebnie upowszechniło nie ma sensu albowiem test ciążowy z moczu opiera się na tym samym hormonie. I tak, jeśli miesiączka spóźnia się tydzień i test jest dodatni to wiemy, że mamy do czynienia z ciążą 5 tygodniową (takie są uzgodnienia lekarskie co do wieku ciąży). B-HCG pojawia się we krwi po zagnieżdżeniu się blastocysty w śluzówce jamy macicy. Ma to miejsce około tydzień po zapłodnieniu komórki jajowej, a więc około trzech tygodni od rozpoczęcia się miesiączki Wielkość 13 mIU/ml jest wartością niediagnostyczną, dlatego należy schłodzić emocję i nieco zaczekać i w odpowiednim czasie wykonać zwykły test. Wykonywanie tego oznaczenia z krwi dla stwierdzenia ciąży jest nieporozumieniem i niepotrzebną subiekcją.5ylwian lubi tę wiadomość
-
Jejku, ja zostawilam sobie na pamiatke te moje falszywie pozytywne testy sprzed miesiaca i jak na nie patrze, to rece opadaja... Tam nie bylo cienia, tylko mega wyrazne krechy. Nie wiem jakim cudem udalo mi sie wtedy zachowac zdrowy rozsadek i opanowac emocje.
-
Trzymam kciuki za wszystkie. Co do bet się nie wypowiadam bo w pierwszej ciąży zrobiłam ras ba potwierdzenie. W drugiej raz na potwierdzenie i po 48 g. Żeby wbić do kalkulatora na belly. I więcej takich pomysłów nie miała.
Zaczynam to doceniać..
Co prawda jestem w połowie siwa, ale tak byłabym cala..
I na rzecz, że cb nie miałam szansy wyłapać,bo nie robiłam nigdy wcześnie testów a CP nie miałam. To pewnie inaczej -
Nikodemka wrote:Jejku, ja zostawilam sobie na pamiatke te moje falszywie pozytywne testy sprzed miesiaca i jak na nie patrze, to rece opadaja... Tam nie bylo cienia, tylko mega wyrazne krechy. Nie wiem jakim cudem udalo mi sie wtedy zachowac zdrowy rozsadek i opanowac emocje.
-
A ja znów mam wkrętkę i oglądam wykresy ciążowe. Nienawidzę tego czasu od 7dpo do terminu @.... Bleeeeh.
agge lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pauliśka, tak to bylo miesiac temu. Po prostu testy sie pomylily.. 2 pod rząd.
To zdjecie tego, gdzie kreska byla mniej wyrazna:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af5450fe761f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 11:15
-
Sasanka55 wrote:Niski przyrost bety moze sugerowac CB albo CP. Czasami nawet zdrowa ciaze!
CB - nawet co druga z wczesnych ciaz to biochem (50%)
CP- jedna na sto (1%).
Przy czym trzeba zalozyc, ze i CP mozna bardzo wczesnie poronic bez zadnej ingerencji, wiec z 1% robi sie nam pewnie 0.5%
Ciaza blizniacza, przy duzych przyrostach bety, nie jest wcale tak duuuuzo, duuuuzo bardziej prawdopodobna niz zasniad, a jednak cieszymy sie z ladnych przyrostow, nie myslac o chorobach trofoblastu! Dlaczego wiec ciagle tak bardzo boimy sie CP?
Bo CP zwykle kończy się usunięciem jajowodu, a jeśli nawet uda się bez to zwiększa ryzyko, że kolejne ciąże będą do niczego.
Zaśniad całkowity jest okropny i wymaga długiego leczenia, ale po częściowym zwykle nie ma śladu po trzech miesiącach od poronienia.
Moje dwie naturalne ciąże: CP i prawdopodobnie zaśniad częściowy. Zdecydowanie bardziej boje się tej pierwszej...
Zazdroszcze dziewczyną które nie zastanawiają się nad ryzykiem cp, zaśniadu, cb, pustego jaja plodowego a potem nie drżą na myśl że conajmniej 60% ciąż kończy się w pierszym trymestrze.1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Magduullina wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f288ca7f102.jpg
No patrzcie zaczyna schnac wtedy kreska wyrazniejsza ... Sama juz nie wiem nie chce swirowac pawiana ale czuhe ze cos jest na rzeczyMagduullina lubi tę wiadomość
-
ef36 wrote:Bo CP zwykle kończy się usunięciem jajowodu, a jeśli nawet uda się bez to zwiększa ryzyko, że kolejne ciąże będą do niczego.
Zaśniad całkowity jest okropny i wymaga długiego leczenia, ale po częściowym zwykle nie ma śladu po trzech miesiącach od poronienia.
Moje dwie naturalne ciąże: CP i prawdopodobnie zaśniad częściowy. Zdecydowanie bardziej boje się tej pierwszej...
Zazdroszcze dziewczyną które nie zastanawiają się nad ryzykiem cp, zaśniadu, cb, pustego jaja plodowego a potem nie drżą na myśl że conajmniej 60% ciąż kończy się w pierszym trymestrze. -
nick nieaktualny
-
Pauliśka, trzymam kciuki za przyrost. Aby kropek nadrobił zaległości!
My nie świrujemy tylko boimy się że nam życie znowu dokopie.
Kingula, u mnie testy jakoś nigdy bardzo nie ciemniały. Kiedy beta?
Magduuullina, ja jestem ślepa. Nie widze, ale to nie znaczy że kreski tam nie ma... kciuki zaciśnięte!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 11:24
Magduullina lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Niecierpliwa... wrote:Ja w tym cyklu mam w planie sikać nie wcześniej niż dzień po spodziewanej miesiączce, włączyło mi się zdroworozsądkowe myślenie
a najlepiej to wytrzymać tydzień
O to to to to! Ale jak tu tyle wytrzymać, ech! Ja bym chociaż chciała wytrzymać do 12dpo...2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnyef36 wrote:Pauliśka, trzymam kciuki za przyrost. Aby kropek nadrobił zaległości!
My nie świrujemy tylko boimy się że nam życie znowu dokopie.
Kingula, u mnie testy jakoś nigdy bardzo nie ciemniały. Kiedy beta?
Magduuullina, ja jestem ślepa. Nie widze, ale to nie znaczy że kreski tam nie ma... kciuki zaciśnięte!
Wzielam nospe wstrzymam sie z luteina do wieczora ... -
Magdulina na tym ostatnim coś widzę i życzę z całego serca aby to było TO!
Nikodemka aż jestem w szoku, że to był błąd. Taka krecha.
Chociaż ja w styczniu wysikałam jakieś 20 testów i z tego, co pamiętam 8 było pozytywnych, a ciąży nie było.Magduullina lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]