Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 29 marca 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- wiem,ze mc,to dlugo,ale z drugiej strony ,to tylko mc. Potem zostanie Ci to wynagrodzone. Piekno jest ma wyciagniecie reki. Trzeba tylko chwilkę poczekac. Teraz najwazniejsze,zeby sie torbiel wchlonela. Trzymam kciuki,zeby w nastepnym mc juz nic nie stanęło Wam na drodze do szczęścia


    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 29 marca 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian kochana wiesz już coś?
    Sasanko jesteś niesamowita! 😘 Chciałabym mieć Twoją siłę i energię, to takie zajebiste! 😘
    Jezu czemu te skurcze macicy muszą tak boleć? :/ miesiączki miewam bezbolesne generalnie , a tu jakiś kosmos :/

    5ylwian, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 29 marca 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do owulaków, 2 razy mnie okłamały i więcej ich nie użyłam... :/ teraz sugeruję się i objawami i temperaturą

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia - tu wszystko o Ksiezycu :D
    https://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm

    U mnie pozytywne owulaki od trzech dni. I to takie mega, z o wiele mocniejsza kreska testowa od kontrolnej.
    Czy ktoras z Was miala tak dlugo utrzymujacy sie pik?

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Malgonia - tu wszystko o Ksiezycu :D
    https://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm

    U mnie pozytywne owulaki od trzech dni. I to takie mega, z o wiele mocniejsza kreska testowa od kontrolnej.
    Czy ktoras z Was miala tak dlugo utrzymujacy sie pik?
    Czasem utrzymuje się długo, dlatego po pierwszym pozytywnym już się nie robi :P :P
    Słyszałam, że przy pcos długo wychodzą pozytywne, ale nie wiem, ile w tym prawdy.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziękuję. Dla mnie to całkiem nowy temat. Czytam wszystko z Google i coraz bardziej się doluje... Mój mąż jak mnie zobaczył i mu to powiedziałam co i jak to zaproponował żebyśmy na razie może zrobili pauze żeby leki zaczęły działać a ja na to w jeszcze większy płacz.....

    Z drugiej strony dobrze ze to zrobilam i wiem i może w jakiś sposób zdołam uchronić się przed poronieniem albo wadami u dziecka.

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    5ylwian kochana wiesz już coś?
    Sasanko jesteś niesamowita! 😘 Chciałabym mieć Twoją siłę i energię, to takie zajebiste! 😘
    Jezu czemu te skurcze macicy muszą tak boleć? :/ miesiączki miewam bezbolesne generalnie , a tu jakiś kosmos :/
    Wlasnie wyszlam. Mam karte z info,ze 4 ciaza, stwierdzone poronienie. Jedyne co mnie dziwi to endo 14mm. A niby wczoraj w medicover 10mm. Kolejny przyklad "dokladnosci" medicover. A patrzac,ze bylo 16mm przed krwawieniem a krwawie dopiero dzisiaj bo tamto to bylo plamienie to raczej 6mm mi nie zeszlo przy plamieniu. Ehh.. mam zbadac bete w niedziele i za tydzien do swojego gina isc sprawdzic czy nie musze miec zabiegu

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Monika dziękuję. Dla mnie to całkiem nowy temat. Czytam wszystko z Google i coraz bardziej się doluje... Mój mąż jak mnie zobaczył i mu to powiedziałam co i jak to zaproponował żebyśmy na razie może zrobili pauze żeby leki zaczęły działać a ja na to w jeszcze większy płacz.....

    Z drugiej strony dobrze ze to zrobilam i wiem i może w jakiś sposób zdołam uchronić się przed poronieniem albo wadami u dziecka.
    Moj maz tez tak zareagowal jak mowilam o badaniach i leczeniu. I tez sie poryczalam. Ciezki weekend bedzie

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10631

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    5ylwian kochana wiesz już coś?
    Sasanko jesteś niesamowita! 😘 Chciałabym mieć Twoją siłę i energię, to takie zajebiste! 😘
    Jezu czemu te skurcze macicy muszą tak boleć? :/ miesiączki miewam bezbolesne generalnie , a tu jakiś kosmos :/
    Wybacz, przez przypadek polubiłam. Spróbuj wziąć nospę na te skurcze

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13488

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    :* <3 Dzięki Ci dobra kobieto! Mój analityczny umysł uwielbia pocieszanie na konkretnych przykładach :P Tym bardziej, że mam chrapkę na bliźniaki :D

    PS. Owulak BOSKI!!! Podeślę Ci mojego kwietniowego bociana. Niech Ci przyniesie szczęście i bobasa :)

    Dawaj go! :) A ja do Ciebie pognam w następnym miesiacu cąłą ekipę! Na Podlasiu siedzą w każdym gnieździe, jadąc wczoraj do Suwałk naliczyłam 9 w jedną stronę!

    nuśka91 lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Wybacz, przez przypadek polubiłam. Spróbuj wziąć nospę na te skurcze
    Tak zrobię! W ogóle mogę jechać na oddział na zastrzyk jak będzie mocno bolało no ale chyba przetrwam...
    Moje endo miało 11mm i w sumie u wszystkich lekarzy podobnie, dziś krwawienie się dopiero rozkręca, więc dużo nie zeszło na pewno. W niedzielę będę miała badanie ponownie i wiem,że pobiorą mi krew na genetykę i różne takie. 5ylwian musimy to po prostu przetrwać, taka wczesna ciąża na pewno się sama oczyści. Spokojnie.

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10631

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Monika dziękuję. Dla mnie to całkiem nowy temat. Czytam wszystko z Google i coraz bardziej się doluje... Mój mąż jak mnie zobaczył i mu to powiedziałam co i jak to zaproponował żebyśmy na razie może zrobili pauze żeby leki zaczęły działać a ja na to w jeszcze większy płacz.....

    Z drugiej strony dobrze ze to zrobilam i wiem i może w jakiś sposób zdołam uchronić się przed poronieniem albo wadami u dziecka.
    Mam nadzieję, że twój lekarz bez problemu przepisze Ci heparynę jak już będziesz w ciąży. Ja akurat jstem zdania, że lepiej dmuchać na zimne. Przyjaciółka straciła ciążę w 9tc, w badaniach wyszedł jej toczeń. W kolejną ciążę zaszła w 3 cyklu, brała co 2 dzień heparynę, a teraz jej córcia ma 10 miesięcy i jest zdrową, radosną dziewczynką. Biorąc pod uwagę, że toczeń stwarza więcej problemów (robią się skrzepy), a mimo tego udało się jej się urodzić zdrowe dziecko, to uważam, że te nasze mutacje to pikuś. Uszka do góry :*

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dawaj go! :) A ja do Ciebie pognam w następnym miesiacu cąłą ekipę! Na Podlasiu siedzą w każdym gnieździe, jadąc wczoraj do Suwałk naliczyłam 9 w jedną stronę!
    Szona skąd Ty jesteś?? Ja z Suwałk właśnie :D

    szona lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13488

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    A co do owulaków, 2 razy mnie okłamały i więcej ich nie użyłam... :/ teraz sugeruję się i objawami i temperaturą

    Mnie dotychczas nie oszukiwały, ale zawsze może być ten pierwszy raz :)

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13488

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Malgonia - tu wszystko o Ksiezycu :D
    https://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm

    U mnie pozytywne owulaki od trzech dni. I to takie mega, z o wiele mocniejsza kreska testowa od kontrolnej.
    Czy ktoras z Was miala tak dlugo utrzymujacy sie pik?

    Jeśli utrzymują się 3 dni, to ponoć owulacja była świetnej jakości. Choć ja w tamtym mcu myślałam, że wyjdę z siebie przez te owulaki, bo wychodziły pozytywne długo i nie wiedziałam, czy to utrzymujący się pik czy owulacja dopiero w drodze. Dlatego w tym mcu już testów więcej nie robię ;)

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7512 10631

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Dawaj go! :) A ja do Ciebie pognam w następnym miesiacu cąłą ekipę! Na Podlasiu siedzą w każdym gnieździe, jadąc wczoraj do Suwałk naliczyłam 9 w jedną stronę!
    Łap! :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90ea62d8072e.gif

    szona, agge, Ochmanka, Magduullina lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5718 13488

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Szona skąd Ty jesteś?? Ja z Suwałk właśnie :D

    Ooo, cześć! Ja z Białegostoku :) ale odwiedzam wszystkie Sądy w Polsce 😅

    Magduullina lubi tę wiadomość

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge - ja robie owulaki wlasciwie przez caly cykl. Zdarzaly mi sie podwojne owulacje, wiec wole miec wszystko pod kontrola ;) Tylko w przypadku podwojnych owu wylapywalam pik, za chwile kreska bledla i pozniej z powrotem ciemniala.

    agge, szona lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ooo, cześć! Ja z Białegostoku :) ale odwiedzam wszystkie Sądy w Polsce 😅
    Ja do Białego często na zakupy jeżdżę, uwielbiam Auchan 😅 kiedyś musimy zaliczyć kawę :D

    szona lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 marca 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie poznym latem w drodze do Suwalk na sejmiki zalapalam. Gadalam z tymi bockami, cos niby potem wysikalam, ale mysle, ze polecialy do Afryki po bobo dla mnie i stad to czekanie.

    Sylwia trzymaj sie.

    Szona no owulak boski. U mnie dalej bialo, ale i nie spodziewalam die jeszcze niczego.

    szona lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego