Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasanka beta jest pozytywna. Uwierz, że będzie dobrze. Walcz dla tej małej niespodzianki w Twoim brzuchu.
Czekam niecierpliwie z Tobą na wizytę.
Sasanka55, Magduullina, MonikA_89! lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Sasanka no prog niski, ale może uda się suplementacją podtrzymać ciążę. Daj znać co Ci tam dziś lekarz wymyśli. A co do przerwy.. to ja też bym nie robiła. Psychicznie i tak nie odpoczniesz, a mniej więcej wiesz gdzie leży problem więc kolejnym razem może się udać :*
Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
18 dpt - 5718 -
Sasanka, w szpitalu poznałam kobitkę upartą mocno. Ona chciała tej ciąży i wiedziała, że tylko to pomoże jej psychice. Poroniła 2 razy pod rząd, leżałam z nią w sali wtedy, jak poroniła znów, w październiku. Medycznych przeciwskazan do staran od razu nie było, tylko te właśnie "odpocząć". Ale nie, starali się od razu i jak wypadł mi ten opatrunek to spotkałam ją w szpitalu, była w 5tyg, po drodze poroniła jeszcze jedno... Ale uśmiech na twarzy, wielka wiara w to, czego chcą... Cudowna para. Za Was trzymam kciuki i życzę co najmniej tyle samo sił :*
Sasanka55, Magduullina, szona lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dupa, skończyły mi się testy, miałam jechać dokupić, ale nie mam jak więc pozostaje się bzyknąc jeszcze pojutrze i zobaczyć, czy w sobotę będzie skok temperatury.
Sasanka55, Salome lubią tę wiadomość
-
Sasanka, nawet jeśli teraz się nie uda (chociaż z całej siły kciuki zaciskam), to przynajmniej już wiadomo, że u Ciebie problem leży w progesteronie, bo z zajściem problemu nie masz a skoro wiadomo, to teraz z górki. Progesteron w lekach od owulacji i będzie git majonez.
Sasanka55, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTylko bym myslala, kiedy moge powrocic do staran, odliczajac sekundy, wiec taki bylby to odpoczynek. Wierze w mojego lekarza, to on mnie lyzeczkowal w lipcu i mam nadzieje, ze tak, jak zakonczyl moje szczescie, tak pomoze mi je zdobyc.
Co ide do niego, to becze... Dzis pewnie nie bedzie inaczej. Przypomnialam tez sobie, ze w styczniu przy CB, gdy do niego zadzwonilam z progiem 0.1, powiedzial, ze u mnie moze to byc wszystko, nawet zdrowa ciaza, choc szanse mam malutkie przy takim wyniku. W kazdym razie nie skreslil wszystkiego od razu ani nie wysmial, zyczyl powodzenia i mowil, ze jakby cos sie dzialo niepokojacego, to migiem do szpitala.
Dziewczyny, blagam, miejcie super informacje ze swoich wizyt, bo inaczej serce mi peknie na pierdyliard kawalkow :*Magduullina lubi tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Jeszcze 1 pytanie- jesli strace rowniez te ciaze, to byscie zrobily przerwe w staraniach? Od meza i mamy slysze, ze powinnam, a ich argumentem jest moja psychika, ale czuje, ze jesli gin rowniez kaze mi odpoczac, to dopiero moj maly swiat pierdzielnie.
Mam 33 lata i nie chce dluzszych przerw...Sasanka55 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Sasanko, no prog słabiutki ale beta dodatnia, nic nowego nie napiszę ponad to co Dziewczyny napisały, ale trzymaj się i walcz! Co do przerwy, o ile lekarz nie nakaże a Ty nie czujesz takiej potrzeby, nie odpuszczaj! Możesz zwolnić, ten jeden cykl, ale od owu pilnuj proga i z tą heparyną chyba warto podziałać wcześniej.
ALE! Ja mocno wierzę w tego Kropka i wierzę że będzie dobrze! ❤❤❤
Reset GRATULACJE Kochana! Podczytuję Dinusie i bardzo ucieszyła mnie Twoja ciąża!!! Rośnijcie zdrowo! 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 15:41
Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualnySasanka- trzymam kciuki. Nawet jak nie teraz,to przynajmniej wiesz,gdzie problem. Tak jak dzuewczyny piszą.
Pauliśka- piekna krecha i tak szybko. Gratulacje
Agge- kochaj sie wtedy, kiedy masz ochote,nawet jak to mialoby byc codziennie. Skoro wczesniej system co 2dzien zawiodl,to czemu nie sprobowac codziennie. Jesli tylko macie ochote.
Weronika- szybka ta wizyta. Trzymam kciuki,zeby bylo widac juz piękny pecherzyk -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26e7200a880f.jpg czesc ciocie jestem dzidzia co prawda jeszcze malutka ale dzidzia
Szczesliwa_mamusia, agge, Tele...79, Kingulla, Malgonia, 5ylwian, DzulkaJ, Magduullina, Sasanka55, Nuch, Ania_85_, Salome, Beti82, moni05, moyeu, nuśka91, MonikA_89!, Angelika1313, eemmiilliiaa, APrzybylska, szona, ef36, MamaStasia :), Malinaa90, OO83, Izape_91, cukrzyk1991, Ochmanka, Malinowa91, Arashe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybuba123 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26e7200a880f.jpg czesc ciocie jestem dzidzia co prawda jeszcze malutka ale dzidzia
Nam jak sie nie uda w tym mcu,to czekam do maja i będziemy sie umawiac na iuibuba123 lubi tę wiadomość
-
Sasanko tak jak pisza dziewczyny-o ile lekarz nie kaze przerwac dzialaj jesli masz sile. Kazdy mc to bedzie czekanie i wieksza tesknota. Ja sie cieszylam jak po lyzeczkowaniu lekarka pozwolila mi dzialac od razu chociaz mialam wahania. I nie zaluje,ze probowalam od razu. Bo to juz 3 cykl po poronieniu (a bylby 1 pewnie od zgody innych lekarzy) a ja nadal nic. Wiec gdybym miala myslec,ze dopierp teraz zaczynam starania to masakra. A tak to wiem,ze juz 2 nieudane za mna i nawet jak teraz sie nie uda to w koncu musi
Sasanka55 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Szczesliwa_mamusia wrote:Agge- kochaj sie wtedy, kiedy masz ochote,nawet jak to mialoby byc codziennie. Skoro wczesniej system co 2dzien zawiodl,to czemu nie sprobowac codziennie. Jesli tylko macie ochote.
A codziennie mój mąż nie da rady. Dziś już był problem, długo to wszystko trwało, był już zmęczony a dojść nie mógł, eh. No i tak to jest -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagge wrote:Sęk w tym, że wcale ochoty nie mam, nigdy po prostu kiedy wiem, że jest szansa na ciążę, to w te dni jakoś bardziej mi się chce, mam motywację ;P
A codziennie mój mąż nie da rady. Dziś już był problem, długo to wszystko trwało, był już zmęczony a dojść nie mógł, eh. No i tak to jest -
Buba, cudna dzidzia
Ja czekam i sie porzygam zaraz chyba...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny