Moc tulasków w listopadzie 🍂Wnet bobasek na pokładzie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Wa123 wrote:Dziewczyny ja już po wizycie, pęcherzyk poszedł w regres i zniknął 😔 Padła decyzja, że dajemy sobie oddech do czasu aż uzbieramy kasę na in vitro albo jak będzie dofinansowanie. Lekarz nam przytaknął i powiedział, że to rozsądna decyzja. Widzi, że stymulacja nie ma sensu w moim przypadku i nie ma co się łudzić i wydawać kasy na wizyty.
Przykro mi, czyli jednak nic te stymulację nie dają 🥺trzymaj się. Mam nadzieję, że niedługo wystartujecie z procedurą, wraca refundacja ivf w Polsce więc jest światełko w tunelu. Trzymam mocno kciuki 🍀Wa123 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Wa123 wrote:Dziewczyny ja już po wizycie, pęcherzyk poszedł w regres i zniknął 😔 Padła decyzja, że dajemy sobie oddech do czasu aż uzbieramy kasę na in vitro albo jak będzie dofinansowanie. Lekarz nam przytaknął i powiedział, że to rozsądna decyzja. Widzi, że stymulacja nie ma sensu w moim przypadku i nie ma co się łudzić i wydawać kasy na wizyty.
Bardzo mi przykro 🥺 ale nie poddawaj sie, być może in vitro przyniesie ten upragniony skarb 🥺❤️ jesteśmy z tobą 🍀Wa123 lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
Witajcie w ten pochmurny, zimowy, śnieżno deszczowy dzień.
Mam taką znajomą, z innego forum "staraniowego". Starsza ode mnie, też nigdy nie była w ciąży, też latami starająca się o dzidziusia. Cuda wianki wyprawiała ta dziewczyna, od modlitw, przez szczepienia czymś tam męża (limfocytami? nie pamiętam), po pakowanie w siebie tysiące różnych tabletek, zabiegów, operacji... No skąd my to znamy. Co jakiś czas rozmawiałyśmy, widziałam jak gasła, jak ostatnia nadzieja ją opuszcza. Pod koniec lipca miała ostatnią miesiączkę, cykle w ogóle miewała długie i dziwne, lekarze straszyli ją wygasającą funkcją jajników. Czuła się też jak w okresie menopauzalnym, plus wiek, wszystko jej to mówiło. No i wyobraźcie sobie wczoraj dowiaduję się, że w ciążę zaszła.... w cyklu kolejnym po tej lipcowej miesiączce... ale... Niestety w październiku poroniła.
Powiem Wam, że mimo, że jej nie znałam tak face to face, jakaś więź mnie z nią łączyła - tak, jak nas tutaj coś ze sobą łączy. W sumie w dzisiejszych czasach kontakt na forum, czy msg to właściwie normalna znajomość. Czasami częstsza niż na żywo. No i jakoś tak nie mogę się pozbierać... Z jednej strony cieszę się (SIC!), ze udało jej się zajść, rozumiecie... to duży sukces dla kogoś, kto 6-8 lat nie zachodzi w ogóle. Jednocześnie jest mi tak cholernie przykro... Jestem w stanie postawić się na jej miejscu... jestem w stanie wyobrazić sobie ten ból, zawód, żal.
Los jest okrutny... zabiera nam radość życia, kasę, czas, zdrowie. Po czym zdarza się Cud i pozwala się nim cieszyć tylko przez moment.
Dziś jest obrzydliwy dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 09:51
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:Witajcie w ten pochmurny, zimowy, śnieżno deszczowy dzień.
Mam taką znajomą, z innego forum "staraniowego". Starsza ode mnie, też nigdy nie była w ciąży, też latami starająca się o dzidziusia. Cuda wianki wyprawiała ta dziewczyna, od modlitw, przez szczepienia czymś tam męża (limfocytami? nie pamiętam), po pakowanie w siebie tysiące różnych tabletek, zabiegów, operacji... No skąd my to znamy. Co jakiś czas rozmawiałyśmy, widziałam jak gasła, jak ostatnia nadzieja ją opuszcza. Pod koniec lipca miała ostatnią miesiączkę, cykle w ogóle miewała długie i dziwne, lekarze straszyli ją wygasającą funkcją jajników. Czuła się też jak w okresie menopauzalnym, plus wiek, wszystko jej to mówiło. No i wyobraźcie sobie wczoraj dowiaduję się, że w ciążę zaszła.... w cyklu kolejnym po tej lipcowej miesiączce... ale... Niestety w październiku poroniła.
Powiem Wam, że mimo, że jej nie znałam tak face to face, jakaś więź mnie z nią łączyła - tak, jak nas tutaj coś ze sobą łączy. W sumie w dzisiejszych czasach kontakt na forum, czy msg to właściwie normalna znajomość. Czasami częstsza niż na żywo. No i jakoś tak nie mogę się pozbierać... Z jednej strony cieszę się (SIC!), ze udało jej się zajść, rozumiecie... to duży sukces dla kogoś, kto 6-8 lat nie zachodzi w ogóle. Jednocześnie jest mi tak cholernie przykro... Jestem w stanie postawić się na jej miejscu... jestem w stanie wyobrazić sobie ten ból, zawód, żal.
Los jest okrutny... zabiera nam radość życia, kasę, czas, zdrowie. Po czym zdarza się Cud i pozwala się nim cieszyć tylko przez moment.
Dziś jest obrzydliwy dzień.
Kurcze, ciężka sytuacja. Nie wyobrażam sobie co może czuć .. strasznie to wszystko jest przykre Nie dziwię Ci się, że to źle znosisz. Z drugiej strony na pewno to, że jej się udało dało jej nową nadzieję i wiarę, że wszystko jest możliwe. Choć może teraz jest zrozpaczona to po burzy wyjdzie słońce i wierzę, że to jej nie ostatnia ciąża. Tulę i trzymam mocno kciukasy za koleżankę.
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie ogromnie, dużo to dla mnie znaczy. Jesteście Kochane
Dokładnie tak, dajemy sobie oddech (zwłaszcza że Święta już niebawem) i czekamy na nową ustawę i dofinansowanielawendowePole lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wa123 wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie ogromnie, dużo to dla mnie znaczy. Jesteście Kochane
Dokładnie tak, dajemy sobie oddech (zwłaszcza że Święta już niebawem) i czekamy na nową ustawę i dofinansowanieWa123 lubi tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Często znajdujemy tu osobę z którą nagle złapiemy jakiś kontakt głębszy jednak, później wspólnie z tą osobą przeżywa się każde wzloty i upadki.. bardzo mi przykro, że tak się to skończyło, aczkolwiek dało jej to pewnie jaLies światełko w tunelu. Teraz jest na pewno najgorzej jeśli chodzi o samopoczucie, na pewno będzie to wracać, ale mam nadzieję, że to nie jest ostatnia jej dana szansa 🙏o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Tak też jej powiedziałam, mam nadzieję, że to nie spowoduje, ze podda się całkowicie.
A mnie dzisiaj tak boli brzuch i krzyż masakra. Mam nadzieję, że to sprawka ovitrelle, a nie jakaś cholera znowuStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ile po Ovi jesteś ? Planujesz testować na dniach ?
Może te objawy to ovi właśnie, miałaś już kiedys z nim styczność chyba prawda ? Jeśli źle kojarzę - popraw mnie proszę. A objawy były podobne do tych ?o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
I fakt, oby ta nadzieja nie zgasła jednak.. ale na to nie mamy wpływu.. 🥺o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
amani_96 wrote:Ile po Ovi jesteś ? Planujesz testować na dniach ?
Może te objawy to ovi właśnie, miałaś już kiedys z nim styczność chyba prawda ? Jeśli źle kojarzę - popraw mnie proszę. A objawy były podobne do tych ?
Taaak, bywałam już po Ovi nie raz, ale tak mnie nie bolał brzuch dziś jestem4dpo, a 5 po Ovi. Dzisiaj testowałam z ciekawości testem z rosska, była blada kreseczka, więc myślę że do 10 dni powinno się wypłukaćStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Dziewczynki, ja wiem że ja się tu mało odzywam ale ja tu cały czas jestem 🙈 dziś pod wpływem po testowych drineczków wymyśliłam:
W grudniu pod jemiołą w obroty biorę Starego, w przyszłym roku będę Mamą i życzę Wam tego samego 😅🙈😁🥰miska122, Siri, Tedka, jo_ana, amani_96, Granita, Myszaa91, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
"A na święta nie wydam kasy, w prezencie zrobimy ze starym bobasy" 😂😂
Siri, Tedka, Wa123, Hania123, amani_96, Granita, marti lubią tę wiadomość
-
Wróciłam na forum, a tu akurat cisza, chyba pochłania Was Black weekStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Wróciłam na forum, a tu akurat cisza, chyba pochłania Was Black week
-
miska122 wrote:A weź, taka żenada w tym roku, że nie wydałam ani złotówki 🙈
Zgadzam się z Tobą. Mam wrażenie, że z roku na rok coraz gorszy jest Black friday. Może dlatego, że właśnie coraz więcej sklepów robi cały tydzień promocji to już w Black friday te promocje są słabe.miska122 lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Dziewczyny ode mnie takie propozycje:
W grudniu czar Świąt Nas poniesie🎄a Nowy Rok bobaska przyniesie👶
Jemioła, gwiazdka, choinka✨🌿 we wrześniu przyjdzie na świat dziecinka👶
W grudniu na śniegu rozkosze❄️👩❤️💋👨 w Nowym Roku dzidziusia w brzuchu noszę🤰Siri, jo_ana, amani_96, Granita lubią tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Tedka kochana, u mnie poki co bez zmian. Do poniedziałku na pewno w dwupaku, potem zobaczymy co dalej. Moze i dobrze, bo aktualnie mam zapalenie zatok i ledwo żyję 🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Tedka kochana, u mnie poki co bez zmian. Do poniedziałku na pewno w dwupaku, potem zobaczymy co dalej. Moze i dobrze, bo aktualnie mam zapalenie zatok i ledwo żyję 🙈
Uuu biedactwo. Zatoki i ból z tym związany to okropieństwo. Jak miewałam migreny i czasami weszło to na zatoki to brrrrr... Niewiele niestety pewnie w ciąży możesz wziąć, żeby przyniosło ulgę. Mnie czasami termosik pomagał, ciepły przykładałam na twarz może akurat?
Masz wyznaczony jakiś termin? Będzie CC?
Powiem Wam, że oczywiście chętnie bliżej poznam się z dla mnie nowymi koleżankami, które tutaj się udzielają, ale strasznie ciepło robi mi się na sercu, kiedy odzywacie się Wy, dobre "stare" znajome :* jak to mówię do mojego męża ...mam "przypływa" :p
Ja z kolei chyba się nakręciłam za bardzo na ten cykl... Muszę się trochę uspokoić, bo już czuję ten ból wielkiego zawodu po testowaniu. Nie mogę sobie tego znowu zrobicStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Ja bym chciała zapolować na jedną rzecz w Black week, czy tam friday. Parownice! :p kupiłam sobie wcześniej taka zwykła w Lidlu, ale gówno się zepsuło. Wszystkim którzy ją mają działa bez zarzutu, a mnie oczywiście musiała się zepsuć. Więc teraz poluje na okazje
Księgowa lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.