Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Oczekiwanie na testowanie - pomoc ze stresem
Odpowiedz

Oczekiwanie na testowanie - pomoc ze stresem

Oceń ten wątek:
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Beta wyszła 8,15 - niska ponieważ robiona na styk w 5dni po. Muszę powtórzyć w środę. Ale Pani z labolatorium jak ją z 10 razy pytałam czy jest pozytywny wynik zarzekała się, że na 100% jestem w ciąży tylko beta niska bo wcześnie bardzo robiona...

Dziwne że przy takiej becie w laboratorium powiedzieli Ci że na 100% ciąża.U mnie są takie normy: 0-5 brak ciąży, od 16 ciąża. Od 6 do 15 wynik wątpliwy i trzeba za kilka dni powtórzyć. Bardzo mi przykro że spotkało Cie takie rozczarowanie :( A powtórzyłaś bete? Bo ta 8 pokazuje że coś tam zaczyna się dziać :)

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, powtarzałam tę dwa dni póxniej i wyszła 3,10...
    Gin kazał mi powtórzyć test 24-25...i tak też zrobię
    Kurcze...sama nie wiem co mam o tym myśleć bo nadal mam bolące strasznie sutki, ból brzucha, lekkie mdłości dzisiaj i temp utrzymuje się na 37 więc objawami wychodziłoby na ciążę, ale mam przeczucie że w ciąży nie jestem...sama nie wiem

• Butterfly Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za tydz. powinnam mieć okres... mam nadziej ze go nie będzie, bardzo się boje.

3jgxe6hhamw3z7uv.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten stres jest tragiczny, ja 3dpo jak zaczęłam płakać, tak do tej pory nie skończyłam a dziś termin @. Testy negatywne :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:35

aaaaga, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zAgatka wrote:
    Myślę, że każda z Nas przeżywa ten czas po owulacji... wtedy rodzą się nasze nadzieje... a jeszcze jak temperatura wydaje się książkowa i pojawiają się jakieś objawy to trudno nie wariować...
    zgadzam się najlepiej by było przespać ten okres :)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:35

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• schola Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toć to jakiś koszmar, zawsze uważałam ze to tylko ja się tak nakręcam, ze sobie wmawiam, każdy objaw był ciąża ale z tego co widzę dotyczy to szerszego grona. Dopiero jak postanowiłam zrezygnować z powiększenia rodziny udało się...niestety chwilę szczęścia nie trwały długo po paru dniach poroniłam. Ten czas ciąży pozwolił mi zrozumieć jak bardzo pragnę dziecka. Jest to mój pierwszy cykl z ovu i bardzo mi sie tu podoba. Podziwiam Was wszystkie za cierpliwość i siłę bo tego mi brak. Trzymam kciuki za Was wszystkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 18:51

Waniulka, maleńka29 lubią tę wiadomość

ptak-dziecko.gif
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    schola- współczuję, ja też to przerobiłam, co prawda ja się nie zdążyłam jeszcze ucieszyć z cienia II kreski kiedy beta poleciała w dół. Większość z nas się nakręca, każda trochę inaczej ale mamy te same powody. Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać :)

maleńka29 lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • schola Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki okres przed Nami ale wart wysiłku i cierpienia...z tego co prześledziłam sporo kobietą jednak się udaje

ptak-dziecko.gif
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko co zrobić by nie zwariować do końca ;) próbowałam czymś sie zając - podziałało na chwile ehhhh
    mam nadzieje ze każda z nas w jak najbliższym czasie juz nie będzie musiała sie tym martwic bo bedzie miala fasolke pod serduszkiem

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • maleńka29 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schola współczuję Ci - przeszłam to samo niestety i wiem co to znaczy! Trzymaj się Kochana!!!
    Czarownica- za Ciebie też trzymam kciuki :-)

http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ Dziewuszki!
    Musimy uzbroić się w cierpliwość bo najgorszy jest przy tym stres. Nie sugerować się objawami bo tak naprawdę wszystko można Sobie wmówić. Chyba najlepiej zajać się czymś i starać się nie nastawiać, że musi być ciąża. Potem najgorsze jest rozczarowanie i złość. Relaks i odpoczynek to najlepsze droga żeby pomóc naturze. Powiem Wam że ja nigdy nie robiłam bety - mam nadzieję że tym razem ciotka klotka nie przyjedzie ;)czego i Wam życzę.

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj żeby to było takie łatwe żeby sobie myślenie o tym tak poprostu cyk i wyłączyć ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • schola Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :-) a propos myślenia to już próbowałam chyba wszystkiego, czasem łapie się na tym ze nieświadomie odpływam ehhh i jak tu z tym walczyć

ptak-dziecko.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tak samo :(

• e3w3a Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam bete, Jutro po południu wyniki, do tego czasu chyba zejdę. wariuje ze stresu i nie panuję nad tym;/

enopka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, chętnie się dołączę :) spóźnia mi się okres, w dodatku moja temperatura utrzymuje się od ok 5 dni na równym poziomie 37,0 stopni... Już sama nie wiem co o tym myśleć... Jutro planuję zrobić teścior ale mam takiego stresa, że nie wiem czy odważę się go zrobić... Ahhh ten strach przed rozczarowaniem :( tym bardziej,że jestem na lekach obniżających prolaktynę :) Myślicie, że powinnam już ten test wykonać czy poczekać jeszcze kilka dni?

• e3w3a Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli spóznia Ci się okres to śmiało próbuj:)

enopka
  • Gofi Debiutantka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) dzisiaj mija 10 dzień po owulacji temperatura mi się w miarę równo utrzymuje i chyba jutro zrobię kolejny test (bo z pierwszym się bardzo pośpieszyłam...ach ta niecierpliwość) mam nadzieję, że teraz coś pokaże :) pół roku temu byłam w ciąży i niestety poroniłam w 5-6 tygodniu tak więc teraz stres jest jeszcze większy w dodatku, że po raz pierwszy mierzę temperaturę a to daje taką wielką nadzieję...

‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: