X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Odlczam...
Odpowiedz

Odlczam...

Oceń ten wątek:
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana może owulacja się przesunęła i będzie to wszystko opóżnione??
    Najlepiej zrobić sobie bhcg, jak wyjdzie ciąża to odrazu pójdziesz do gina i zobaczy czy to pozamaciczna, ale wątpie ;) uda ci się napewno, trzymam kciuki ;*

u mnie plamienie ustało od wczoraj od 13 czysto, mam nadzieje, że wredna @ nie nadejdzie hehe

8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy sie uzbroic w cierpliwosc dziewczyny! Za kilka dni wszystko sie wyjasni, a tymczasem milej niedzieli wam zycze:)

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt90 jestem ciekawa jak tam u Ciebie, bo mam podobna sytuacje. Jeden test pozytywny, dwa nie i dzis plamienie w 31dc

• kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    koło wieczorka dam znać bo właśnie wróciłam z bety heh pewnie nici z tego, ale trudno lepiej wiedzieć niż żyć w niepewności ;)
    ty też rób betę szybciutko ;) mamy taką samą sytuacje, bo mam dziś 30dc he

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ;)

Ile ja bym dała żeby mieć cień kreski tak jak niektóre z was :(
    Dzisiaj robiłam test i znowu niestety - :( Straciłam już wszelkie nadzieje :(
    Teraz czekam tylko na tę wredną @ termin może jutro w 30dniu cyklu bo przed poronieniem takie cykle miałam ale ostatnią pierwszą @ po poronieniu dostałam po 24dniach dlatego robiłam już 3 testy :(
    Ech to czekanie jest najgorsze nie ma to jak @ jak w zegarku

Powodzenia dziewczyny dla Was ;)
    Ja będę musiała niedługo zacząć nowe starania :(

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,.
    odebrałam wynik bhcg - 22mIU/ml

wydaję mi się ze kijowo prawda??? :(:(
    do zagnieżdzenia najprawdopodobniej doszło 8 marca(sobota), jak myślicie kochane jest szansa???

• sponge Znajoma

Wysłany: 10 marca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie panikuj, normalny wynik dla wczesnej ciąży , mieści się w normach.
    Zjedz coś dobrego, obejrzyj jakiś fajny film i wyluzuj...
    Nie stresuj się tak bo po pierwsze nie ma czym, wynik jest w porządku a po drugie jeszcze sobie tymi nerwami zaszkodzisz.
    Udało się, jesteś w ciąży :)

• kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starsznie panikuje, dzięki sponge że mnie uspokajasz ;)

mam wrażenie że to malutko bo miesiączka była 10 luty =/

• sponge Znajoma

Wysłany: 10 marca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dopiero 29 dc. Beta zaczyna rosnąć dopiero po zagnieżdżeniu, zagnieżdżenie z tego co pisałaś było 2 dni temu, daj fasolce trochę czasu , nie od razu beta wygodzi trzy czy czterocyfrowa. Jesteś już po terminie miesiączki czy przed, który to dzień po owulacji?

• kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miesiączke powinnam mieć wczoraj ewentualnie dzisiaj, ale nie zapowiada się jakoś bo mam bardzo dużo śluzu..... owulacja była podobno 23-24 luty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kejt, chyba mozna Ci gratulowac, trzymam kciuki:)
    U mnie 31 dc i koniec. Rano przyszla @. Rozczarowanie tym wieksze, ze od lat moje cycle sa 28 dniowe a wczoraj jeden test pokazal 2 kreski (dwa nastepne nic) i przez moment poczulam sie mama...Dobrze, ze partnerowi nie mowilam...chcialam byc pewna. Dzis zalamka i dzien w pizamie. Jak dlugo jeszcze???

• kasia88 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci fajnie kejt! Ja również trzymam kciuki!
    Póki co ja mam bóle krzyża i pobolewanie w dole brzucha, co mi się zdarza jedynie w trakcie @. Ale u mnie dopiero 6 dpo więc to chyba jakiś zbieg okoliczności niż objaw wczesnej ciąży, co myślicie?

3jgxvfxm9ld5b0qy.png
  • kasia88 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel, uda się za miesiąc!

angel100 lubi tę wiadomość

3jgxvfxm9ld5b0qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, dziś pozwoliłam sobie na chwile slabosci ale zycie pędzi dalej. Masz rację Kasia, uda się za miesiąc. Jutro lece na silownie wyladowac caly stres i nastawić się pozytywnie. Dobranoc moje drogie!

• kejt90 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane.

dziś odebrałam wynik drugiej bety (minęły 2 doby) tamta była 22mIU/ml , natomiast dzisiaj 50mIU/ml.... ?Czy to jest dobrzE??? Od ostatniej miesiączki minęło praktycznie 4 tygodnie, czy to nie za mały przyrost?? Znowu panikuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt, Czy owulacja była potwierdzona usg czy wyłącznie objawami i testami owu? To bardzo istotne informacje. :)
    I o której godzinie wykonałaś pierwszą, a o której druga bete?
    Póki co nie panikuj! Pamiętaj, że nawet jeśli przyrost jest za mały, to najczęściej po kilku dniach się wyrównuje, a na usg widać piękny pęcherzyk, później z zarodkiem i wtedy już nikt nie będzie się przejmował o Twój poziom bety.
    Myślenie pozytywne to podstawa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 09:57

• Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyłączam się do was i jak na razie cierpliwie czekam na efekt starań :)Nie nastawiam się, że się uda, bo to właściwie pierwszy cykl starań, więc spokojna jestem, choć nie powiedziane, ż za tydzień też będę. Pozdrawiam :) i trzymam za was mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 15:00

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)...i ja odliczam, wg owuFriend testuję za 7 dni. Ostatnia FL była 10 dniowa, teraz też mi tak zaznaczył. Testowanie wypada w 11 dpo, nie za wcześnie?

Oby tym razem się udało....

1d5b735a757b8cea70c0983c25cb73c0.png

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście trzymam kciuki, żeby wszystkim nam się udało, to by oznaczało grudniowe dzieciątka,.... piękny prezent na Boże Narodzenie, takie maleństwo w domu :-)

Caribbean, a kiedy testujesz?

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka trzymam za Ciebie kciuki, żeby za 7 dni pojawiły sie dwie kreski. Ja zatestuję nie wczesniej niź w dniu spodziewanej miesiączki (o ile nie przyjdzie w terminie),czyli za 10 dni, nie chcę wcześniej się nakręcać....

2fwarjjgjx3lpg1h.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ