Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do prolaktyny, to chimeryczny hormon, badanie na czczo, po wyspaniu się, najlepiej 3 h po pobudce, dzien wczesniej bez stresu,wysiłku fiz, macania cycków, seksu itd. Jak wejdziesz do lab. to usiądź na 15 min przed pobraniem krwi
Niezaleznie od dnia cyklu.
To jest cytat od jednej z forumowiczek -
nick nieaktualny
-
Ten cykl jeszcze powalczymy. Jak przyjdzie okres to sobie zrobię. Ale to musze się podpiąć pod ubezpieczenie prywatne męża i wtedy zrobić prywatnie. Taniej wyjdzie niż płacić za każde ze swojej kieszeni.
Spróbuję go na te bezpłatne badania umówić w ramach dnia ojca -
nick nieaktualnyNoo tak, ja mam ubezpieczenie ZUS, ale nie da sie umowic tak zeby dokladnie w 3 dniu cyklu zrobic badania, ja obliczylam w drogim laboratorium za wszystkie badania hormonalne zaplace niecale 200zl, licze ze w tej do ktorej chce isc zaplace mniej.
-
dziewczyny poradzcie mi kiedy kiedy zrobić progesteron dziś mój drugi dzien cyklu w polsce będe dopiero 23 czerwca myślę że wszystkie badania zrobie 24-25 ale nie wiem co z progesteronem myślicie że mogę zrobić go teraz w poniedzialek i potem 24-25 czerwca żeby mieć wyniki z obu faz cyklu ??
-
Z zusu mam wizytę 8 lipca. Ale to pewnie mi powie ze jeszcze pól roku musze powalczyć zanim da mi skierowanie na cokolwiek
-
nick nieaktualnymoniqe wrote:dziewczyny poradzcie mi kiedy kiedy zrobić progesteron dziś mój drugi dzien cyklu w polsce będe dopiero 23 czerwca myślę że wszystkie badania zrobie 24-25 ale nie wiem co z progesteronem myślicie że mogę zrobić go teraz w poniedzialek i potem 24-25 czerwca żeby mieć wyniki z obu faz cyklu ??
On niestety musi byc dokladnie 6-7 dc po owulacji nooo max 8. wiec za bardzo nie wiesz czy sie wstrzelisz. -
nick nieaktualny
-
nie moge sie wstrzelic bo wtedy jest weekend i po weekendzie wracam do polski a chcialabym zeby to zobaczyl jakis lekarz czytalam w necie ze sa rozne normy dla pierwszej i drugiej fazy cyklu wiec powinno cos byc widac jesli jest nie tak a 7-8 dpo progesteron osiaga najwyzsze stezenie przy cyklach nieregularnych robi sie to badanie co drugi dzien ja niestety nie mam wogole tej mozliwosci bo nawet nie mam pojecia jak dlugi bedzie ten cykl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:29
-
nick nieaktualnyNOo ale lekarz powie Ci raczej ze nic nie zobaczy... Dlatego niestety lecz moze byc ciezko z tym, mysle ze niestety lecz moze Ci powiedziec ze w kolejnym cyklu zebys robila dokladnie tego dnia... Wiem ze dziewczynom do smieci te badania dali... ze wg noem niby ok a potem sie okazywalo ze za niski albo cos o nie osiagal szczytu...
-
nick nieaktualny
-
to bez sensu no ale jesli wyjdzie wszystko ok w pozostalych badaniach to moze da mi ta luteine na zapas zeby sprubowac usunąc te plamienia i uregulowac cykl... kurde jakie to wszystko beznadziejne nawet jesli zrobie te badania w anglii to i tak nie bede mogla skonsultowac ich z lekarzem bawet gdybym skonsultowala z lekarzem przez tel to i tak nie bede miala recepty eh jakie to skomplikowane
-
nick nieaktualny