X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np mi dziewczyn mowily ze cytoligia na fundusz jest od 26 roku zycia. Ja od 18 co rok mam robiona za darmo i to jeszcze lekarz mo zostawia listy milosne w przychodni ze mam sie stawic na bafaniu ;p

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam skad pochopdze miałam co roku od 18 roku na fundusz tam gdzie pozniej mieszkalam po 25 roku bylo free wiec musialam placic a teraz w anglii mi przyslali do domu zaproszenie i za free zrobilam ale tu robia co 3 lata wiec to wszystko zalezy skad sie jest i jaki jest tam fundusz

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tabletek anty to lekarz na fundusz mi je przepisal i jak zaczelam brac to dopiero mnie wyslal na badania na proby watrobowe i tyle potem przestalam brac a po jakims czasie poszlam do innego lekarza w innym miescie tyez na fundusz i powiedzialam ze bralam o nazwie xxxx i przepisalam mi takie same bez zadnych pytan i badan :/ i wlasnie ta sama lekarka dala mi pozniej luteine bez problemu takze naprawde to zalezy gdzie się trafi

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to znaczy ze ja mam mega przychodnie donra i tylko dobrych lekarzy zatrudniaja bo nie mialam takich jazd.

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko Ci pozazdrościć że tak trafiłaś :) przynajmniej jedna przychodnia na polski fundusz jest ok :D

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dobra laski KOGO JESZCZE NIE MA NA LISCIE STARACZEK U MNIE? :) BEde dopisywac :P

MNIE! Mnie...! :P EDIT: oooo jestem ;)

Lekarz prywatny może ci przepisać luteinę jak będziesz chciała, ale jeśli to nie będzie ginekolog to recepta będzie pełnopłatna. I pod warunkiem, że możesz ową luteinę brać, bo muszą to udokumentować - jaka jest podstawa do brania luteiny. Jak ją faktycznie chcesz, to owszem chyba będziesz musiała nakłamać...ale pamietaj, że branie dużych ilości progesteronu bez uzasadnionej przyczyny też może zaszkodzić. Progesteron w zbyt dużej ilości też może wywołać plamienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 12:42

• Iriss Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio od lekarki rodzinnej dostałam receptę na 4 opakowania, ale: okazałam jej wyniki poprzedniego badania progesteronu (w karcie jest info o poronieniu), i aktualne wyniki że jestem w ciąży. Przepisała, ale zrobiła adnotację w karcie odnośnie tych wyników no i na przyszłość jakby taka sytuacja miała miejsce, to mam mieć karteczkę od ginekologa, wtedy bez problemu rodzinna wypisze receptę. Ale to była sytuacja awaryjna, bo lekarz był na urlopie, a luteina się kończyła i nie mogę przecież odstawić :)
    Myślę, że lepiej najpierw sprawdzić progesteron, niż się faszerować niepotrzebnie (dla własnego spokoju) bo niby progesteronu nigdy za wiele, ale to jednak nie tabletka z witaminą :)

ciri22 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy samej szyjce mam troszeczke rozciagliwego sluzu. Wiec moze i bedzie ta owulacja.

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Przy samej szyjce mam troszeczke rozciagliwego sluzu. Wiec moze i bedzie ta owulacja.

Dzisiaj musisz dopaść G., albo raczej on Ciebie ;)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa zobaczymy. Zrobie test owu. Juz mialam taka mala ilosc sluzu rozciagliwego z tydzien temu.

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale ja nie powiedzialam ze bede brac od tak zrobie badania tylko nie bede miała jak ich skonsultować z lekarzem mogę to zrobić tylko telefonicznie a przez telefon recepty mi nie da chodzi mi tylko o kupienie na zapas bo inej opcji nie mam bo w anglii mi tego nie przepiszą :P jeśli się okaże że nie potrzebny to nie będę tego łykać bo i po co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:06

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na zapas chyba lepsza ta dowcipna luteina ;P, bo ta podjęzykowa pakowana jest po 30 tabletek i tylko w dawce 50mg:/. Przy moim dawkowaniu 2x2, to opakowanie mam na 7,5 dnia :/, więc luteina miesięcznie wynosi mnie ok 60zł.

h84fe6ydttjiala2.png
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy co wyjdzie z pozostalych badan moze prolaktyna jest za wysoka a luteine dobrze miec w zapasie jakby sie okazalo ze to przez nia te plamienia... zobaczymy co powie lekarz :)

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie troche sluzu wodnistego lekko rociagliwego od ranaa :)

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Ciri wygląda na to, że może owulka w koncu się pojawi u Ciebie. Dzisiaj też sikasz?

Ja dzisiaj kupilam testy owu siknęłam i ...zgłupiałam!?
    Czy jestem w koncu przed, czy po... masakra z tym cyklem.

Tutaj zdjęcie: http://wgrajo.pl/img/2015061116.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka2712 wrote:
    o Ciri wygląda na to, że może owulka w koncu się pojawi u Ciebie. Dzisiaj też sikasz?

Ja dzisiaj kupilam testy owu siknęłam i ...zgłupiałam!?
    Czy jestem w koncu przed, czy po... masakra z tym cyklem.

Tutaj zdjęcie: http://wgrajo.pl/img/2015061116.jpg
    negatyw jesli owulacja byla dwa dni temu to mze byc taki :) ale musisz teraz czekac dwa dni :P

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu dwa dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja dzien przed owu bardzo cierpie zle sie czuje wiec dzis ni jest dzien pred owu do tego jeszcze tescior negatywny :P

• anka2712 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaz zawsze jak po owu robilam test to byla mega jasna taki nawret ledwo widoczny cien. A teraz wyglada to tak jakby miala byc dopiero. Glupieje...

To ciekawe kiedy u Ciebie sie pojawi ale pewnie niebawem skoro juz sluz sie pojawia

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tez moj organizm glupieje w tamtym cyklu w ogole nie mialam sluzu w tym mam ale za to natestach nie ma drugiej kreski

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ