X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia23 wrote:
    No raczej we wtorek nie dostane bedzie to 29dc i nigdy tak wczesnie nie mialam @
    Ale mialas owulacje wczesniej, a fl jest stala. Takze kto wie:) ja obliczam date @ na pidstawie owulacji. Od dnia owulki dodaje 14 dni i ZAWSZE sie sprawdza:)
    No ale u Ciebie bedzie Fasola takze @ nie zawita;)

Domcia23 lubi tę wiadomość

• Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Ale mialas owulacje wczesniej, a fl jest stala. Takze kto wie:) ja obliczam date @ na pidstawie owulacji. Od dnia owulki dodaje 14 dni i ZAWSZE sie sprawdza:)
    No ale u Ciebie bedzie Fasola takze @ nie zawita;)
    O kurcze nigdy tak nie obliczalam sobie. Ale byloby super

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin @ tylko tak sie oblicza od owulacji plus stala fl.

Domcia23 lubi tę wiadomość

• Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie liczylam fl

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • Azalia Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia, tak jak dziewczyny mówią, ja też dopiero niedawno się o tym dowiedziałam ;) trzymam kciukasy!!

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kibicuję reszcie, zaciążajcie i wirusujcie!

Zastanawiam się, czy jeśli owu mi się przesunęła i zrobiłam badania progesteronu za wcześnie, to są one w ogóle wiarygodne? Czy muszę powtórzyć? :(
    Wynik miałam bardzo ładny, ale jeśli to był np. 3 lub 4dpo, to wynik jest miarodajny?

Wyczekuję @, ale nie chce się pojawić... Wczoraj plamienie pitu pitu, dzisiaj jakaś jedna kropelka... Gdyby nie temperatura, to bym sobie coś pomyślała.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze mialas owulacje w 18dc.plamienie przed okresem moze byc spowodowane tez za wysokimi hormonami. Mysle ze okres jutro dostaniesz. Powinnas za miesiac powtorzyc badania bo 3dpo to za wczesnie. Pamietaj ja plamilam ostatnio przez 4 dni za nim byl okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, nadrobiłam co nasmarowałyście:)
    Witam nowe staraczki i życzę żebyście tu nie zagrzały miejsca;);)
    Ciri co do Twoich długich cykli łącze się w bólu ja teraz liczę na 35:/ do owu mam jeszcze ponad tydzień a do testowania hoho.
    Morel zasikańcu trzymaj mocz na wodzy! Tylko się gnębisz. Ja mam do Ciebie dobre przeczucia, koleżankami się nie przejmuj zawsze jak znajdą się takie mądre którym się udało i wywyższają się, szkoda na nich nerwów i łez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja mam 38 dni teraz bede miala albo 37 albo 36 nie wiem kiedy owu byla

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też się waham wcześniej miałam ok 32-33 dniowe, ale od jakiegoś czasu zwłaszcza od kiedy się staram cykl mi się wydlużył liczę teraz 35, i owu na 21dc tak mi powiedział lekarz i tak mi wyliczyło ostatnim razem. Cała nadzieja w testach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri właśnie podejrzałam, że Twój wykres wygląda naprawdę obiecująco!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie. Za malo temperatura idzie do gory. Jestem jeden gora dwa dni po owulacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo,

Witam nowe koleżanki ! :)

Morel, a może siknij jeszcze jutro jeśli masz testy?

Ja tez mam jakieś jazdy z wykresem. W 13 dc wkleiłam wam test owu i uznano go za pozytyw. Kreski były jednakowe. W 16 i 17dc kreski były intensywniejsze od kontrolnej, a zatem znów PLUS - w 17 dc byłam na USG i dr powiedział, że pęcherzyk pękł i jest po owulacji. 16 i17 dc bardzo bolało mnie podbrzusze.

Jak zaznaczę na wykresie 13 Dc + to OF wyznaczy mi datę owulacji na 14dc i będzie wtedy 8 dpo. A jak zaznaczam plusy w 16 i 17 to wyznacza mi 5 dpo. I bądź tu człeku mądry. Nie mogłam mieć owu w 17dc mimo intensywnego testu, bo byłam na monitoringu i było już PO. Nie wiem jak liczyć teraz :( POMOCY!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym od 16 liczyla. A co chcesz progesteron mierzyc? Ja mialam tez dwa testy intensywniejsze potem juz nie sprawdzialam i nie wiem kiedy byla owulacja w 22 lub 23 dc... W 22 mialam bol podbrzucha jak na okres w 23 tepe pobolewanie w okolicy jajnikow i albo 22 wieczorem byla albo rano 2e szczegolnie ze 23 wieczorem juz kwasny sluz mialam nie plodny (u mnie mega intensywny ma zapach po owu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa, laski. Odqazylam sie i w koncu wsiadlam w auto i jechalam do Lodzi:D wiem, ze to nic takiego, ale dla mnie prowadzenie auta to stres;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo ;) jestesmy dumne ;D a ja chodze podkurwiona bylam nad woda i opalilam sie tylko z jednej strony.wrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole sie nie opalam. Gdybym wystawila sie na slonce to bylabym jak rumunka:(
    Prawie czarne wlosy, czarne oczy, ciemniejsza karnacja...takze zeby nie zwracac bardziej uwagi, unikam slonca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Hejooo,

Witam nowe koleżanki ! :)

Morel, a może siknij jeszcze jutro jeśli masz testy

Sikne, ale chyba tylko dla potwierdzenia, ze czerwiec nie wypalil. To bedzie 13dpo.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję nadejście @....

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja:( kurna, nie ogarniam tego. Wykres odealny i kupa:(

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ