Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Domcia23 Ekspertka
    Postów: 602 66

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak kiedys mialam i dlatego chce poczekac kilka dni :-\

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:11

    Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze ;D trzymam kciuki ;)

    Domcia23 lubi tę wiadomość

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za Was wszystkie trzymam kciuki i mam nadzieję, że za chwilę dojdzie Nam tu bobasów:)
    Podziwiam cierpliwość ja najdłużej wytrzymałam 2 dni do @ z testowaniem. A w tym cyklu wspierajcie mnie w cierpliwości, bo pewnie będę świrowała

    Domcia23 lubi tę wiadomość

  • Domcia23 Ekspertka
    Postów: 602 66

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to mocno trzymajcie kciuki ❤

    Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • Baronowa_83 Autorytet
    Postów: 6178 4021

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja tez zawsze sobie mowie ze nie bede testowac a potem i tak kupuje test:/.

    Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bede testowac ;D nie ciagnie mnie. Jestem na @ przygotowana i na badanka. Wlasnie zrobilam ten progesteron. Wyniki wieczorem przez net.

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • moniqe Ekspertka
    Postów: 405 91

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuchy :) za wszystkie mocno trzymam kciuki ! odliczam już dni do środy bo wtedy idę wkońcu na badania :) ewidentnie moje zdrowie zaczyna się sypać coraz bardziej i teraz chyba nawet nie chcę być w ciąży bo najzwyczajniej w świecie się tego boję :( to już kolejny cykl z plamieniami a najgorsze jest to że po serduszkowaniu też mam plamienia żywą krwią i do tego mdłości nie wiem co się ze mną dzieje bo nigdy tak nie miałam :( Mąż mnie pociesza i mówi że napewno wszystko jest ok ale nie może być ok bo przecież skądś się ta krew bierze ?! brak sił na to wszystko :( coś czuję że jeszcze długo nie będę w ciąży :(

    3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze jakas wlasnie torbiel? Podobno wtedy krew po seksie to normalne choc nie czesto sie zdarza. Nawet jak cos jest nie tak najwazniejsze zeby zaczac leczenie ;D i bedzie dobrze ;)

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • moniqe Ekspertka
    Postów: 405 91

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche mnie to wszystko przeraża ja zaczynam o tym myśleć :(

    3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj zobaczysz co powie lekarz. Robilas hormony?

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • moniqe Ekspertka
    Postów: 405 91

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dopiero w środe będę mogła robić badania i wieczorem mam wizyte u gina żeby skonsultować odrazu

    3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • mimi87 Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    mój 10dpo... spadek jak widać :(
    Od samego rana biegunka znów...
    W nocy bardzo bolał mnie prawy jajnik i macica, bardzo podobnie jak bóle miesiączkowe no i swędział mnie brzuch...
    Piersi jakby boleć przestawały :/
    cholera wie co się dzieje :(


    d950832e14360f6008f4c8ae4624e34f.png

    u mnie na początku ciąży jednym z pierwszych objawów które pojawiły się jeszcze przed miesiączką była właśnie biegunka trzymała mnie od tygodnia przed do tygodnia po dacie planowanego krwawienia ;)

    synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    no właśnie dopiero w środe będę mogła robić badania i wieczorem mam wizyte u gina żeby skonsultować odrazu
    Zobaczymy .. Ja na razie nie plamie. Zobaczymy jak te wyniki progesteronu

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • moniqe Ekspertka
    Postów: 405 91

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam brązowe plamienia przed okresem po okresie i teraz rożowe po serduszkach :(

    3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja ostatnio mialam plamienie 4 dni przed okresem ale po juz nie. I 6dpo mialam rozowe plamienie wiec nastawilam sie na ciaze. Na razie odpukac plamienia nie bylo a temperatura inaczej troche wyglada niz przez dwa ostarnie cykle. Zobaczymy co z tego bedzie

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • Baronowa_83 Autorytet
    Postów: 6178 4021

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    hej dziewuchy :) za wszystkie mocno trzymam kciuki ! odliczam już dni do środy bo wtedy idę wkońcu na badania :) ewidentnie moje zdrowie zaczyna się sypać coraz bardziej i teraz chyba nawet nie chcę być w ciąży bo najzwyczajniej w świecie się tego boję :( to już kolejny cykl z plamieniami a najgorsze jest to że po serduszkowaniu też mam plamienia żywą krwią i do tego mdłości nie wiem co się ze mną dzieje bo nigdy tak nie miałam :( Mąż mnie pociesza i mówi że napewno wszystko jest ok ale nie może być ok bo przecież skądś się ta krew bierze ?! brak sił na to wszystko :( coś czuję że jeszcze długo nie będę w ciąży :(
    a dużo tej krwi? bo ja tak miałam, ale tylko troszkę po seksie i to było związane z infekcją.

    Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Dziewczyny, pomocy. Mam wyniki:
    FSH - 5,4, norma :2,5-10,2
    Lh- 7,9, norma-1,90-12,50
    Progesteron-0,67, norma 0,15-1,40
    Prolaktyna-717,10 i tu jest problem: bo: dla kobiet przed menopauzą norma:83 - 622 a dla Ciąży: I trymestr 189 - 4 051. i o co chodzi?

    Toxoplasma gondii IgG - ilościowo (ICD9:X43)
    Wynik ↑ > 650,0 IU/ml niereaktywny (-): <3 reaktywny (+): >= 3

    Toxoplasma gondii IgM - jakościowo (ICD9:X45)
    Wynik 0,223 Index niereaktywny (-): < 0,8 wątpliwy: 0,8 - 1,0 reaktywny (+): >= 1,0

    Morelka w którym dniu cyklu robiłaś te badania? FSH i LH robi się na początku cyklu (3-5 dzień), a progesteron 7-8 dpo. FSH i LH zaczynają się wydzielać po miesiączce i odpowiadają za wzrost i pękanie pęcherzyków, a progesteron wydzielany jest przez ciałko żółte dopiero po owulacji. Stosunek LH/FSH powinien wynosić ok 1, ale z tym iść najlepiej do lekarza, bo diagnozując się samemu można sobie niepotrzebnie wymyślić choroby. Prolaktyna musi być robiona koniecznie rano i najlepiej na czczo, więc to badanie trzeba powtórzyć, bo prawdopodobnie wynik jest zawyżony.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlik a o co chodzi z tą różnicą 1 między LH I FSH też o tym czytałam, ale mój wynik FSH: 4,33 LH: 4,04 lekarza zupełnie nie zaniepokoił mówił, że wszystko w normie.

    Zrobiłam test rossmannowy owu i kreseczka testowa jest tylko odrobinkę jaśniejsza od kontrolnej:)

    Ja między okresami nigdy krwi nie miałam, może delikatnie przy silnej infekcji, ale to dosłownie mały ślad na papierze. Ale moja bratowa miała tak przy torbieli.

  • kofeinka Autorytet
    Postów: 1454 1191

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    u mnie na początku ciąży jednym z pierwszych objawów które pojawiły się jeszcze przed miesiączką była właśnie biegunka trzymała mnie od tygodnia przed do tygodnia po dacie planowanego krwawienia ;)

    a co z temperaturą u Ciebie było??
    Bo u mnie ten wykres jakiś specjalnie piękny nie jest

    d950832e14360f6008f4c8ae4624e34f.png

    wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Karlik a o co chodzi z tą różnicą 1 między LH I FSH też o tym czytałam, ale mój wynik FSH: 4,33 LH: 4,04 lekarza zupełnie nie zaniepokoił mówił, że wszystko w normie.

    Zrobiłam test rossmannowy owu i kreseczka testowa jest tylko odrobinkę jaśniejsza od kontrolnej:)

    Ja między okresami nigdy krwi nie miałam, może delikatnie przy silnej infekcji, ale to dosłownie mały ślad na papierze. Ale moja bratowa miała tak przy torbieli.

    To tez mowilam o torbieli a przy infekcji a kiedys caly czas sie z nimi borykalam nie mialam krwiawienia.
    Jesli chodzi o stosunek tych hormonow to chyba maxymalnie powinien byc 1.

    Jutro rano sie bzykaj bo wieczorem bedzie plusik ;D

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego