Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez tak kiedys mialam i dlatego chce poczekac kilka dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:11
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja za Was wszystkie trzymam kciuki i mam nadzieję, że za chwilę dojdzie Nam tu bobasów:)
Podziwiam cierpliwość ja najdłużej wytrzymałam 2 dni do @ z testowaniem. A w tym cyklu wspierajcie mnie w cierpliwości, bo pewnie będę świrowałaDomcia23 lubi tę wiadomość
-
Ale to mocno trzymajcie kciuki ❤Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
nick nieaktualny
-
hej dziewuchy za wszystkie mocno trzymam kciuki ! odliczam już dni do środy bo wtedy idę wkońcu na badania ewidentnie moje zdrowie zaczyna się sypać coraz bardziej i teraz chyba nawet nie chcę być w ciąży bo najzwyczajniej w świecie się tego boję to już kolejny cykl z plamieniami a najgorsze jest to że po serduszkowaniu też mam plamienia żywą krwią i do tego mdłości nie wiem co się ze mną dzieje bo nigdy tak nie miałam Mąż mnie pociesza i mówi że napewno wszystko jest ok ale nie może być ok bo przecież skądś się ta krew bierze ?! brak sił na to wszystko coś czuję że jeszcze długo nie będę w ciąży
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kofeinka wrote:
u mnie na początku ciąży jednym z pierwszych objawów które pojawiły się jeszcze przed miesiączką była właśnie biegunka trzymała mnie od tygodnia przed do tygodnia po dacie planowanego krwawieniasynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNoo ja ostatnio mialam plamienie 4 dni przed okresem ale po juz nie. I 6dpo mialam rozowe plamienie wiec nastawilam sie na ciaze. Na razie odpukac plamienia nie bylo a temperatura inaczej troche wyglada niz przez dwa ostarnie cykle. Zobaczymy co z tego bedzie
-
moniqe wrote:hej dziewuchy za wszystkie mocno trzymam kciuki ! odliczam już dni do środy bo wtedy idę wkońcu na badania ewidentnie moje zdrowie zaczyna się sypać coraz bardziej i teraz chyba nawet nie chcę być w ciąży bo najzwyczajniej w świecie się tego boję to już kolejny cykl z plamieniami a najgorsze jest to że po serduszkowaniu też mam plamienia żywą krwią i do tego mdłości nie wiem co się ze mną dzieje bo nigdy tak nie miałam Mąż mnie pociesza i mówi że napewno wszystko jest ok ale nie może być ok bo przecież skądś się ta krew bierze ?! brak sił na to wszystko coś czuję że jeszcze długo nie będę w ciąży
-
nick nieaktualnyMorella wrote:Dziewczyny, pomocy. Mam wyniki:
FSH - 5,4, norma :2,5-10,2
Lh- 7,9, norma-1,90-12,50
Progesteron-0,67, norma 0,15-1,40
Prolaktyna-717,10 i tu jest problem: bo: dla kobiet przed menopauzą norma:83 - 622 a dla Ciąży: I trymestr 189 - 4 051. i o co chodzi?
Toxoplasma gondii IgG - ilościowo (ICD9:X43)
Wynik ↑ > 650,0 IU/ml niereaktywny (-): reaktywny (+): >= 3
Toxoplasma gondii IgM - jakościowo (ICD9:X45)
Wynik 0,223 Index niereaktywny (-): < 0,8 wątpliwy: 0,8 - 1,0 reaktywny (+): >= 1,0
Morelka w którym dniu cyklu robiłaś te badania? FSH i LH robi się na początku cyklu (3-5 dzień), a progesteron 7-8 dpo. FSH i LH zaczynają się wydzielać po miesiączce i odpowiadają za wzrost i pękanie pęcherzyków, a progesteron wydzielany jest przez ciałko żółte dopiero po owulacji. Stosunek LH/FSH powinien wynosić ok 1, ale z tym iść najlepiej do lekarza, bo diagnozując się samemu można sobie niepotrzebnie wymyślić choroby. Prolaktyna musi być robiona koniecznie rano i najlepiej na czczo, więc to badanie trzeba powtórzyć, bo prawdopodobnie wynik jest zawyżony. -
nick nieaktualnyKarlik a o co chodzi z tą różnicą 1 między LH I FSH też o tym czytałam, ale mój wynik FSH: 4,33 LH: 4,04 lekarza zupełnie nie zaniepokoił mówił, że wszystko w normie.
Zrobiłam test rossmannowy owu i kreseczka testowa jest tylko odrobinkę jaśniejsza od kontrolnej:)
Ja między okresami nigdy krwi nie miałam, może delikatnie przy silnej infekcji, ale to dosłownie mały ślad na papierze. Ale moja bratowa miała tak przy torbieli. -
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Karlik a o co chodzi z tą różnicą 1 między LH I FSH też o tym czytałam, ale mój wynik FSH: 4,33 LH: 4,04 lekarza zupełnie nie zaniepokoił mówił, że wszystko w normie.
Zrobiłam test rossmannowy owu i kreseczka testowa jest tylko odrobinkę jaśniejsza od kontrolnej:)
Ja między okresami nigdy krwi nie miałam, może delikatnie przy silnej infekcji, ale to dosłownie mały ślad na papierze. Ale moja bratowa miała tak przy torbieli.
To tez mowilam o torbieli a przy infekcji a kiedys caly czas sie z nimi borykalam nie mialam krwiawienia.
Jesli chodzi o stosunek tych hormonow to chyba maxymalnie powinien byc 1.
Jutro rano sie bzykaj bo wieczorem bedzie plusik