Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no tempke masz boską :-D

    Ciri, no mnie to strasznie zastanowilo bo kazdy mówi : testuj z porannego. A mnie nic nie wychodzi :-D Myślałam, że to przez leki, które biore. Ciekawą masz teorię - sprawdzę to!

  • anka2712 Przyjaciółka
    Postów: 262 32

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym cyklu tez mialam:D

  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Anka no tempke masz boską :-D

    Ciri, no mnie to strasznie zastanowilo bo kazdy mówi : testuj z porannego. A mnie nic nie wychodzi :-D Myślałam, że to przez leki, które biore. Ciekawą masz teorię - sprawdzę to!
    A bierzesz leki w jakich godzinach?

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • mama91 Przyjaciółka
    Postów: 102 24

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się oczywiście poryczalam przed chwila... Na filmie dokumentalnym. O autyzmie i związku ze szczepieniami a dokładniej tiomersalu (mój syn jest autystykiem, od ponad 3 lat nieszczepionym). Jak ktoś ciekawy to film się nazywa Śladowe ilości.

    2fd53eed.gif
  • mama91 Przyjaciółka
    Postów: 102 24

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa Tobie z wieczornego wychodzi? Dziwne. No to lec po test i sikaj ;P

    2fd53eed.gif
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chetnie obejrze ;D
    Moja siostra przez szczepienia najprawdopodobniej zachorowala na zespol nerczycowy. I po jej roczniku wycofali ta szczepionke.
    A o co dokladnie w filmie chodzi? ;p

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • mama91 Przyjaciółka
    Postów: 102 24

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O związek tiomersalu z epidemia autyzmu.
    Moje dziecko przez szczepienia jest autystyczne bo ani u mnie ani u Meza Nikt nie ma autyzmu a po każdej dawce się cofał. Pamiętam jak miał 6 tygodni i go zaszczepilam to wyl przy każdym dotyku... Drugiego dziecka na pewno nie zaszczepie. Za duże ryzyko.

    2fd53eed.gif
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widze ze cos podobnego jak u mojej siostry ale tamta szczepionka zostala wycofana... Po cichu... Chcieli zatuszowac sprawe...
    Ale to w ogole dziecka nie bedziesz szczepic? Podobno sa szczepionki bez tego zwiazku

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • mama91 Przyjaciółka
    Postów: 102 24

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri no nie mogę, nawet jakbym chciała. Dla drugiego nawet będę musiała trzymać taka sama dietę jak dla Julka. Tu wszystko może być punktem zapalnym. Jest obciążenie juz w wywiadzie. Zero laktozy, Miesa no oprócz ryb, słodyczy.
    Powiem tak, widzę ze Jul ma dobra odporność. Wszystkie dzieci w przedszkolu miały ospę, on z nimi przebywał i co? I nie ma ospy. Niedawno okazało się ze prawdopodobnie krztuśca przeszedł a ze odpornosc dobra to malo objawow było. Ogólnie choruje tylko na przeziębienie. Antybiotyk miał raz bo złapał go angina spowodowana zmiana klimatu.

    2fd53eed.gif
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie ;) ja na ksztusiec chorowalam mega katastrofalna horoba. Ja jestem za szczepieniami ale tylko z kalendarza. Ale w Twoim wypadku sie nie dziwie. W sumie to jak dobra dieta i nalapie odpornosci to bedzie super. ;D

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy. Mam wyniki:
    FSH - 5,4, norma :2,5-10,2
    Lh- 7,9, norma-1,90-12,50
    Progesteron-0,67, norma 0,15-1,40
    Prolaktyna-717,10 i tu jest problem: bo: dla kobiet przed menopauzą norma:83 - 622 a dla Ciąży: I trymestr 189 - 4 051. i o co chodzi?

    Toxoplasma gondii IgG - ilościowo (ICD9:X43)
    Wynik ↑ > 650,0 IU/ml niereaktywny (-): <3 reaktywny (+): >= 3

    Toxoplasma gondii IgM - jakościowo (ICD9:X45)
    Wynik 0,223 Index niereaktywny (-): < 0,8 wątpliwy: 0,8 - 1,0 reaktywny (+): >= 1,0

  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslij dziewczyna to na oczekiwanie na owulacje ->pomoc w interpretacji testu one Ci pomoga ;D

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście naczytałam sie internetów i wyszły rózne guzy, poważne choroby itp;/
    Ale badanie robiłam o 17, a czytałam właśnie, że powinno robić się je do południa, bo potem wyniki moga być zaburzone;/

  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to sama tez tak robie a potem sie marteir ;(

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 05:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura zadowala u mnie :p

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Morella wrote:
    oczywiście naczytałam sie internetów i wyszły rózne guzy, poważne choroby itp;/
    Ale badanie robiłam o 17, a czytałam właśnie, że powinno robić się je do południa, bo potem wyniki moga być zaburzone;/
    Morelka prolaktyne badaj rano!

    Ciri mnie też temperatura zadowala, dla mnie może nie spadac:)

  • kofeinka Autorytet
    Postów: 1454 1191

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    mój 10dpo... spadek jak widać :(
    Od samego rana biegunka znów...
    W nocy bardzo bolał mnie prawy jajnik i macica, bardzo podobnie jak bóle miesiączkowe no i swędział mnie brzuch...
    Piersi jakby boleć przestawały :/
    cholera wie co się dzieje :(


    d950832e14360f6008f4c8ae4624e34f.png

    wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle w tej wczorajszej temperatury nie powinnaś brać pod uwagę. Mysle ze cos ja zaburzylo...

    kofeinka lubi tę wiadomość

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten progesteron to trzeba naczczo czy coś?

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • kofeinka Autorytet
    Postów: 1454 1191

    Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja mysle w tej wczorajszej temperatury nie powinnaś brać pod uwagę. Mysle ze cos ja zaburzylo...
    też mi się tak wydaje, tylko zastanawiam się co niby mogło by to być, skoro wszystko jest ok
    d950832e14360f6008f4c8ae4624e34f.png

    wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ