X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ja zdecydowanie poszłabym wcześniej. Tak 7/8 tc jeśli nic się wcześniej nie zadzieje.

Z tymi mdłościami to armagedon. Z córką miałam od 7tc do 20 tc...oczywiście nie wyłączając rzyganka.i nawet w trakcie cc pawiowałam.

Teraz też-zaczęłam 7 tc i od razu mdłości się zaczęły, ledwo żyję.Ale-być może jestem masochistką-trochę mnie to uspokaja:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak wiesz ze dzidzia rosnie ;D zobaczymy co ten moj lekarz powie ;p zawsze maja terminy na juz dla ciezarnych wiec zobaczymy.

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Trzymam kciuki za Was wszystkie :), nie poddawajcie się :).
    Prawda jest taka, że jak się trochę zluzuje i zajmie się sobą, to niespodzianka murowana :). Tak jak w moim przypadku było, i do tego my serduszkowaliśmy codziennie, ale nie po to aby była ciąża, ale dla bliskości, przyjemności, dla samej miłości :)
    Życzę Wam zdrowego podejścia, mniej smutku i już żadnych rozczarowań :)
    Wiruski :)

u nas z kolei sprawdziła się teoria wyjazdowa. Wyciągnęłam męża na weekend w celu oderwania się i udało się:)

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    mi eco Pink jak robiłam w 12 dpo,z porannego moczu też nic nie pokazał, równocześnie wtedy zrobiłam zwykły Pink i Amil na których była blada krecha. No i od razu na betę poleciałam =D Potem jakoże miałam jeszcze kilka tych eco Pinków w domu to zrobiłam 2 w ostępie kilku dni. 16 dpo mi blada kreska wyszła, a dziś 23 dpo już mocna i wyraźna.

ja zrobiłam sikany Bobo-test 12 dpo i nic, ani cienia cienia z porannego moczu. Na następny dzień Pink test, Quixx i allegrowy i na wszystkich bladziochy:)

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dobrze xe jak zaszlam pierwszy raz to nie czytałam for;). Zrobilam bete byla ok. Na wizytę poszłam w 8 tygodniu;). I w ogóle nie myślałam ze może cos być nie tak;)

u mnie było dokładnie tak samo.Zrobiłam betę na potwierdzenie i czekałam do wizyty, nic sobie nie wkręcałam itp. Może tak lepiej;)

Dziewczyny jak wy wstawiacie te suwaczki w podpisie?bo jak ja wklejam link to sam link widać.

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ale po terminie bylabym spokojniejsza ;D

po mojemu to ty miałaś wcześniej owulkę i już jesteś po terminie @;) bo nie widziałam jeszcze tak ciemnych kresek w 10dpo:)

• anika Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jest dla mnie nadzieja :)

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzialam ;p raczej nie mialam bo objawy mialam typowo owulacyjne jak dla mnie z soboty na niedziele. A beta tak wysoka wcale nie ekst jak na 10dpo bo dziewczyny mialy takie same w tym terminie. To tylko 35. Wiec wszystko zalezy od zagniezdzenia a stawiam ze ono moglo byc w 5dpo co oznacza ze beta zaczela sie wydzielac kolo 7 wiec przez 3 dni mogla urosnac

• mkl Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    u nas z kolei sprawdziła się teoria wyjazdowa. Wyciągnęłam męża na weekend w celu oderwania się i udało się:)

wiecie co dziewczyny?? Ja już przeszłam wszystkie możliwe sposoby, wyluzowanie się, wyjazd, seks co 2 dni, seks tylko w dni płodne, seks niemalże codziennie, starania bez mierzenia temperatury, starania bez OVU ( dopiero po prawie 2 latach tu się zalogowałam), a zaszłam w ciąże (poronienie) kiedy seks był tylko i wyłącznie w celu prokreacji, we wskazanym dniu przez lekarza... więc chyba jestem wyjątkiem;p

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale caly cykl nie i potem zloty strzal? Czy np byl kilka dni wczesniej i potem? Bo moze akurat wtedy byly plemniory najsilniejsze... Ja stawiam ze u mnie pomoglo to ze byl seks 4 dni wczesniej i plemniki nie byly ani za mlode ani za stare ;p

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie ma idealnego sposobu zeby zajsc, kazdemu wychodzi inaczej :)

w weekend jade z mezem do zakopanego jako prezent na rocznice i dzisiaj w koncu mnie olsnilo jaki jeszcze rpezent moge mu dac, wygrzebalam stare zdjecia i zrobilam kolaz i z kazdego roku po pare zdjec od 2009 do czerwca tego roku i wyszlo mi takie cos (zdjecia ustawione chronologicznie):

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f29c3beaf16.jpg

fajne? :)

wyslalam do fotografa i na jutero bede miec w formacie a3 za 15 zl max:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:21

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • mkl Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ale caly cykl nie i potem zloty strzal? Czy np byl kilka dni wczesniej i potem? Bo moze akurat wtedy byly plemniory najsilniejsze... Ja stawiam ze u mnie pomoglo to ze byl seks 4 dni wczesniej i plemniki nie byly ani za mlode ani za stare ;p

chyba z 3 razy było tak ze tylko raz w okolicy owulacji i też nie pomogło:/ ale u mnie wynikł problem z prolaktyną więc nie ma co gdybać:), po uregulowaniu prolaktyny zaszlam w ciąze po 2 miesiącach

ciri22 lubi tę wiadomość

f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to samabedziesz zdjecia naklejac czy fotograf w wielkim formacie wydrukuje?

Fajne. ;) ja swojemu bylemu (bo znalismy sie od dziecka) taki album z piosenkami dalam i ze zdjeciami a wsrodku plyta z muzyka do tego ;D

• mkl Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    chyba nie ma idealnego sposobu zeby zajsc, kazdemu wychodzi inaczej :)

w weekend jade z mezem do zakopanego jako prezent na rocznice i dzisiaj w koncu mnie olsnilo jaki jeszcze rpezent moge mu dac, wygrzebalam stare zdjecia i zrobilam kolaz i z kazdego roku po pare zdjec od 2009 do czerwca tego roku i wyszlo mi takie cos (zdjecia ustawione chronologicznie):

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f29c3beaf16.jpg

fajne? :)

wyslalam do fotografa i na jutero bede miec w formacie a3 za 15 zl max:)

wspaniały prezent:)

f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia identyczny kolaż tyle, że z wywołanych i powycinanych zdjęć dałam dla męża na nasza 1 rocznicę bycia razem :) Super pomysł na prezent :)

Jeśli mogę doradzić ciri idź na wizytę tak w 8 tygodniu, żeby było już serduszko. Ja byłam najpierw na koniec 6 tyg i był pęcherzyk, co prawda z echem zarodka ale to co innego niż zobaczyć serduszko. Na wizycie pod koniec 8 tyg było śliczne serduszko.

Klaudia N. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dlatego sie zastanawiam czy te dwa tygodnie mnie zbawia wizyta jest w 10tygodniu wiec juz powinno byc pieknie ;D chyba ze lekarz bedzie chcial mnie obejrzec wczesniej

• mkl Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a może trochę zboczymy z tematu "ciąż" i napiszcie coś o sobie, jak macie na imię, ile macie lat, skąd jesteście lub gdzie obecnie mieszkanie, może któraś się odważy wstawić zdjęcie ze swoją druga połówką:)

Ja zacznę:)

Nazywam się Magdalena, w marcu skończyłam 27 lat, przez 24 lata mieszkałam w Elblągu, obecnie mieszkam z mężem w Toruniu, z mężem jesteśmy razem 7 lat, we wrześniu 3 lata po ślubie, pracujemy razem, mąż jest doradcą finansowym i ma własną firmę, a ja zajmuję się ubezpieczeniami majątkowymi aut, domów, mieszkań. Jeśli w tym samym wieku, a nawet z tego samego miesiąca:) Z wykształcenia jestem inżynierem, ale nie przyznaje się do tego, bo dzięki mojemu mężowi jakoś dałam radę z projektami;p

A to my :

cfcca70ae0933bc5m.jpg

f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazywam sie Marta moj parter Grzes jestesmy razem ponad rok nie mamy razem zadnego zdjecia i mieszkamy. I pochodzimy w wawy. Mamy kota ;D
    Ja 24 lata a on 28

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:35

• mkl Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To dlatego sie zastanawiam czy te dwa tygodnie mnie zbawia wizyta jest w 10tygodniu wiec juz powinno byc pieknie ;D chyba ze lekarz bedzie chcial mnie obejrzec wczesniej

tak jak dziewczyny pisały, lepiej iść wcześniej:) jak coś bedzie nie tak będzie można zadziałać wcześniej:) zbadaj sobie koniecznie teraz progesteron

f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo w 7 dpo bylo 16.14ng/ml

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ