Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szyjkę zaczęłam badać chyba od 1 cyklu świadomych starań, też nie ogarniałam o co chodzi z wysokością, twardością i otwarciem, ani jak to odróżnić, ale jeśli obserwujesz ją przez cały cykl, to różnice są dość wyraźne i później łatwo już wyczuć
ciri22 lubi tę wiadomość
-
Dobry, jak mija niedziela, u nas bosko. Byliśmy na wyścigach samochodowych, pojechaliśmy do teściowej, młody chcial zostac, wróciliśmy sami, zrobiliśmy pizze, obejrzeliśmy film, poćwiczyliśmy robienie dziecka, zaraz sobie jeszcze lody nałoże;) cudna niedziela
-
ciri22 wrote:kochana wchodzisz w swoj wykes na dole masz udostepnij i klikasz na udostepnij miniaturke kopujesz link, wchodzisz w ustawienia na gorze strony i masz tam cos takiego jak spolecznosc i podpis tam wklejasz link
dziękuję, zrobiłam:))) -
Magdziulla wrote:Ja jestem w temacie i potwierdzam to co napisała Zuzanna po 90 dniach można iść na zwolnienie (ta nowa ustawa jeszcze czeka na podpis prezydenta) ALE warto opłacić 4 składki, bo po 3 jest taki luz decyzyjny urzędnika, który może a nie musi uxnac 3 składek za 90dni a za 88dni. I jeśli jest to taka na szybko otwierana.działalność kontrolują tj. trzeba powystawiać jakieś fsktury, podpisać umowy żeby udowodnić, że ti nie jest fikcyjna działalność.
szczerze mówiąc znam przypadki kontroli zarówno jak komuś udało się zapłącić tylko jedną najwyższą składkę, jak i 5;)
Prawda jest taka,że optymalnie da się zapłacić dwie najwyższe. A to dlatego,że niepełne miesiące nie są brane do średniej.
Np przystępuję do chorobowego 15 czerwca, za czerwiec płacę niską bo to niepełny miesiąc. Za lipiec i sierpień najwyższe, bo to pełne miesiące i są brane do średniej. Jakoś tam w połowie września na L4 (nie wiem kiedy jest dokładnie 90 dni) i za wrzesień niską, bo nie jest brana do średniej. Poza tym potem robi się korekty za te miesiące kiedy było się juz na L4 i nie było jeszcze decyzji Zusu, a nie da się zrobić korekty od najwyższej składki.Bez sensu jest ładować dodatkowe 3,7 czy 7,4 tysi;) -
ciri22 wrote:Wiesz ja na L4 to nie chce isc jesli nie bedzie trzeba bo bym zwariowala Ale jesli te nowe zasady wejda to beda obowiazywac juz ciezarne czy tylko te co zaciaza?
jeśli chciałabym pobierać wyższy zasiłek to raczej musiałabym iść na chorobowe, żeby dostać cokolwiek przed wejściem ustawy. Po niej już kolorowo nie będzie;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W weekend najczesciej mnie tu nie ma, a i tak moje mysli kraza wokol forum i tego co u ktorej z Was slychac
Ja wczoraj dopiero doszlam do wniosku, ze to jednak nie duphaston podnosi mi tempke, bo ona sama poszla w gore jeszcze zanim zaczelam go brac. Wczoraj mialam lekki spadek, a dzis znow w gore. Jutro wizyta z Usg, zeby sprawdzic czy pekly pecherzyki po zastrzyku.
Ale wiecie co? Pisza i mowia, ze od zastrzyku mija jakies 24-36 g do owulki, a u mnie nie wiem czy nie pekly od razu (byly bardzo dojrzale), bo kilka godzin po zastrzyku juz mnie nic nie bolalo, a wczesniej mialam problem nawet z siadaniem, a o seksie nie wspominajac (lewy jajnik okropnie bolal).
Mimo to dalej mam chandre, czuje i wiem, ze sie nie uda[/url] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny