X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    na ten moment po przystąpieniu do dobrowolnego ubezp. chorobowego jest 90 dni karencji.Po 90 dniach możesz iść na L4.
    Póki co przepisy są jeszcze takie,że wystarczało opłacać wysokie składki przez te 3 miesiące i można było dostać fajny zasiłek.No ale tak jak mówię-to do czasu aż wejdzie nowa ustawa, możliwe,że 1 listopada, aczkolwiek nasza grupa na fb walczy o to,żeby w ogóle nie weszła, bo to bubel.

Jednak dziewczyny nie radzę zakładać fikcyjnych działalności, bo ZUS strasznie to kontroluje. Jeśli natomiast macie zamiar działać naprawdę, mieć klientów, faktury itp. to już inna sprawa:)
    Noo ja wiem wiem :) To o tych 3 miesiacach pisalam, mnie sie juz nie chcialo zaglebiac w to bo mialam zalozyc firme zatrudnic w niej mojego G ktory dobrzze zarabia na wlasnych klientach i odprowadzac Zus ale na poczatku opacalo mi sie na tym malym zusie poki wiecej klientow nie zdobedzie a na macierzysnki juz mie sie nie oplacalo, wiec on zostal w firmie u kolegi a ja zus na zleceniowce sobie wzielam..

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka_86 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Witam się i tylko oficjalnie chcę przekazać dobrą nowinę :) Na początku tygodnia byłam u ginekologa, ciąża zdecydowanie potwierdzona, fasolka ma już 2 cm (obecnie pewnie jeszcze więcej), rozwija się prawidłowo i ma cudownie bijące serduszko :) Termin mam na 01.02.2016 :) Za wszystkie starające mocno ściskam kciuki :) Mam nadzieję, że niedługo wszystkie będziecie obserwować serducho swojego cudu :) Miłego dnia :)

Gratulacje!! Spokojnej ciąży. Zarażaj teraz :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    na ten moment po przystąpieniu do dobrowolnego ubezp. chorobowego jest 90 dni karencji.Po 90 dniach możesz iść na L4.
    Póki co przepisy są jeszcze takie,że wystarczało opłacać wysokie składki przez te 3 miesiące i można było dostać fajny zasiłek.No ale tak jak mówię-to do czasu aż wejdzie nowa ustawa, możliwe,że 1 listopada, aczkolwiek nasza grupa na fb walczy o to,żeby w ogóle nie weszła, bo to bubel.

Jednak dziewczyny nie radzę zakładać fikcyjnych działalności, bo ZUS strasznie to kontroluje. Jeśli natomiast macie zamiar działać naprawdę, mieć klientów, faktury itp. to już inna sprawa:)

Dzięki Zuzanna! Firmę chciałam założyć, żeby już przejść na swoje, nie fikcyjnie, żeby tylko kasę wyciągnąć, ale jak widzę, to i tak się nie opłaca. Może pokombinujemy tak, że mój S. założy i zatrudnię się u niego i wtedy, jeśli (w końcu!) zajdę w ciążę, nie będzie problemu z L4 i macierzyńskim.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wszystkie podobnie kombinujemy nasza tez miala nie byc fikcyjna bo G by w niej normalnie pracowac mial ale nam sie nie oplaca co innego jak jedna duza skladka by wystarczyla :) To wtedy on spkojni zarabia a ja mam macierzysnki inaczej to lipa

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Dzięki Zuzanna! Firmę chciałam założyć, żeby już przejść na swoje, nie fikcyjnie, żeby tylko kasę wyciągnąć, ale jak widzę, to i tak się nie opłaca. Może pokombinujemy tak, że mój S. założy i zatrudnię się u niego i wtedy, jeśli (w końcu!) zajdę w ciążę, nie będzie problemu z L4 i macierzyńskim.

Ojjj takie zatrudnienia to już w ogóle konstrolują. A wy jesteście małżeństwem?

Dziewcyzny no pomóżcie bo już dwa razy pytałam, szukam na tej stronie i znaleźć nie mogę.Jak wstawić link,żeby był widoczny suwaczek tak jak wy macie?a nie sam link?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w temacie i potwierdzam to co napisała Zuzanna po 90 dniach można iść na zwolnienie (ta nowa ustawa jeszcze czeka na podpis prezydenta) ALE warto opłacić 4 składki, bo po 3 jest taki luz decyzyjny urzędnika, który może a nie musi uxnac 3 składek za 90dni a za 88dni. I jeśli jest to taka na szybko otwierana.działalność kontrolują tj. trzeba powystawiać jakieś fsktury, podpisać umowy żeby udowodnić, że ti nie jest fikcyjna działalność.

ciri22 lubi tę wiadomość

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem dziewczyny, czy się nie opłaca, bo gdybyście już teraz będąc w ciąży założyły działalności, przez te 3 miechy opłaciły po najwyższej składce (czyli co miesiąc jakoś 3700 zł) to chorobowego byście dostały 7 tys. miesięcznie.A macierzyńśkiego przez rok koło 6 tys (na starych zasadach). No ale, jest to ryzykowne ze względu na te kontrole, oni od razu sprawdzają takich co ledwno założyli działalność i kombinują ze składkami i L4.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:

Dziewcyzny no pomóżcie bo już dwa razy pytałam, szukam na tej stronie i znaleźć nie mogę.Jak wstawić link,żeby był widoczny suwaczek tak jak wy macie?a nie sam link?
    kochana wchodzisz w swoj wykes na dole masz udostepnij i klikasz na udostepnij miniaturke kopujesz link, wchodzisz w ustawienia na gorze strony i masz tam cos takiego jak spolecznosc i podpis tam wklejasz link :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    no nie wiem dziewczyny, czy się nie opłaca, bo gdybyście już teraz będąc w ciąży założyły działalności, przez te 3 miechy opłaciły po najwyższej składce (czyli co miesiąc jakoś 3700 zł) to chorobowego byście dostały 7 tys. miesięcznie.A macierzyńśkiego przez rok koło 6 tys (na starych zasadach). No ale, jest to ryzykowne ze względu na te kontrole, oni od razu sprawdzają takich co ledwno założyli działalność i kombinują ze składkami i L4.
    Wiesz ja na L4 to nie chce isc jesli nie bedzie trzeba bo bym zwariowala :P Ale jesli te nowe zasady wejda to beda obowiazywac juz ciezarne czy tylko te co zaciaza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo moich znajomych tak zrobiło i teraz biorą po 7 tys msc. Mnie też to kus, ale mam teraz umowę o pracę, a to się wyklucza poza tym planowałam, że na macierzyńskim spokojnie wszystko dogram i wezmę dotację.
    Alicja jak tam owu? Robiłaś testy?

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:

Nie, nie jesteśmy.
    Magdziulla wrote:
    Dużo moich znajomych tak zrobiło i teraz biorą po 7 tys msc. Mnie też to kus, ale mam teraz umowę o pracę, a to się wyklucza poza tym planowałam, że na macierzyńskim spokojnie wszystko dogram i wezmę dotację.

Tak, to bym się bała, bo wiem, że mega kontrolują przy takich wysokich ubezpieczeniach, zwłaszcza po tym, jak wyszły te wszystkie przekręty robione przez kobiety.
    Myślałam raczej o normalnej składce - jeśli nie jesteśmy małżeństwem, to chyba nie byłoby problemu z zatrudnieniem?
    Magdziulla wrote:
    Alicja jak tam owu? Robiłaś testy?

Robiłam testy i wczoraj już blisko +, ale jednak trochę brakuje. Zobaczymy, co się dzisiaj pokaże. Wczoraj udało mi się S. namówić do <3. Jutro poprawimy mam nadzieję i zobaczymy. Myślę, że owu jest tuż tuż :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Robiłam testy i wczoraj już blisko +, ale jednak trochę brakuje. Zobaczymy, co się dzisiaj pokaże. Wczoraj udało mi się S. namówić do <3. Jutro poprawimy mam nadzieję i zobaczymy. Myślę, że owu jest tuż tuż :)

A testowałaś rano czy wieczorem? Bo ja zrobiłam tak jak kiedyś pisała Ciri, że zrobiłam test rano i była trochę słabsza krecha powtórzyła wieczorem i były już równe, a następnego dnia rano znowu ciut słabsza. A miałam dobre testy te Rossmannowskie z różową zatyczką.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A testowałaś rano czy wieczorem? Bo ja zrobiłam tak jak kiedyś pisała Ciri, że zrobiłam test rano i była trochę słabsza krecha powtórzyła wieczorem i były już równe, a następnego dnia rano znowu ciut słabsza. A miałam dobre testy te Rossmannowskie z różową zatyczką.

Testowałam o 15:00 i potem o 18:00. Ten drugi był już bliski ideału :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo tak ze rano byla slabsza o 18 znow slabsza prawie rowna a o 22 byla juz mocniejsza od kontrolnej a rano znow slabsza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rano? To pewnie dziś działajcie! Wskakuj na Lubego:) Trzymam kciuki.

Ja w tym cyklu nie mogłam się pomylić. Testy, śluz i temp na ten sam dzień owuF też mi by tak zaznaczyło, ale musiałam ignorować 3trzecią temp i wskazuje nast dzień, ale nie mam wątpliwości, że to było wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 14:17

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj działaliśmy i wczoraj mega bolały mnie jajniki (typowo owulacyjnie). Zrobię test o 17 i zobaczymy. Niech żołnierze się zregenerują i dołożą jutro ;)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz ze sluz zwykle jest dzien przed owu rozciagliwy a w dniu owulacji juz nie? Naklepszy wskaznik to szyjka macicy. Ja mialam najbardziej miekka i otwarta 23 dc ale wszystko mnie bolalo dzien wczesniej. I seks tez byl dzien wczesniej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam rozciągliwy i dzień wcześniej i w dzień ewentualnego owu. A szyjki za nic w świecie nie potrafię badać;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo trzeba nauczyc sie czytac swoje cialo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem z tym na bakier;) ale pewnie im dłużej się będę starała tym w głębsze krainy mnie to popcha;)

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ