Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHmmmm tez tak robilam a potem ktos mi powiedzial wazne slowa. Poki nie ma lozyska dziecku nie zaszkodziasz i tak w tym cyklu pierwszy raz zrobilam ze po owulacji pilam nie duzo bo max 3 piwa ale cokolwiek a wczesniej nic. Ciotka ktora 10 lat nie mogla zajsc i tez po owu nie pila zaszla jak pojechala na wakacje i pila caly czas. Sie smialam z nia ostatnio ze fasolki lubia upite macice bo sa lepiej ukrwione i lepiej sie wgryzana
-
ciri22 wrote:Ja dzis imperaza pozegnalna pracowa dla kolezanki wiec wszyscy sie o mojej ciazy dowiedza bo pic trzeba z nimi ;p a ze wiedzieli o staraniach ro wiecie jak to jest.
nie musisz mi mówić dopiero wróciłam z wakacji, gdzie byliśmy z naszymi sąsiadami w jednym domu, sąsiadka wie o staraniach więc się próbowałam kryć...kupowałam piwo 0% ale miałam je w takim miejscu,żeby nie widzieli, potem fik nalewałam,piłam sobie z nimi i udawałam,żem wstawiona hehe:) raczej nie pokapowali:) -
Zuz_anna wrote:nie musisz mi mówić dopiero wróciłam z wakacji, gdzie byliśmy z naszymi sąsiadami w jednym domu, sąsiadka wie o staraniach więc się próbowałam kryć...kupowałam piwo 0% ale miałam je w takim miejscu,żeby nie widzieli, potem fik nalewałam,piłam sobie z nimi i udawałam,żem wstawiona hehe:) raczej nie pokapowali:)
Jestes mistrzynia[/url] -
Magdziulla wrote:Też robiłam ostatnio identyczne, ale trochę mi za mokre wyszło, ciężkie i podobno metodą jest to żeby krótko mieszać
Dziewczyny nie wiem czy może to mieć jakiś związek z cyklem, ale od kilku dni nękają mnie wzdęcia przeokropnie, a jem lekko.
dokładnie, krótko trzeba:) ja lubię mokre, ale właśnie zawsze wychodzi leciutkie, często do niego wracam bo ja lubię takie ciasta i jest proste.
O z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/blog-kulinarny/ciasto-jogurtowe-z-truskawkami-i-kisielem-truskawkowym
co do wzdęć to nie pomogę, bo nie miałam.
Natomiast teraz jak się najem to mi wypycha brzuch jakbym była w 4 miesiącu.Ogólnie jestem przygotowana,że teraz będzie szybciej widać ( w pierwszej ciąży dopiero w 5 miesiącu coś wylazło), no ale bez przesady...mamy jeszcze uroczystości rodzinne i wolałabym,żeby póki co nikt nie wiedział... -
hej dziewczyny, apropo picia na odsresa, ja tez odpuscilam, straci;lam nadzieje na marcowy cykl i wziwazku z tym pojechalam na swieta wielkanocne do tesciow i pilam nawet uwaga WODKE!! ktorej nie cierpie !! pomieszlaam to z winem i o dziwo, wogole mnie nie sieklo!! i to mi juz dalo do myslenia, bo czasami mi grzeje po 2 lampkach wina, wiec po tej ilosci powinna chodzic jak planeta:P
tez jestem zdania jak ciri ze dopoki nie ma lozyska nic sie nie stanie
pochwale sie zdjeciem 4D z piatku:-)
http://naforum.zapodaj.net/ebb042651e9a.jpg.html
na 80% dziewczynka )
-
ciri22 wrote:Ja to bede chodzic po szmatach i szukac kurtki ma zime na brzuch... Masakra...
wiesz, z drugiej strony z córką chodziłam w zaawansowanej ciąży w lecie,w upałach... to była katorga. Niby fajnie bo wrzucasz na stopy sandały lub klapki (podobno w zimie kicha jest ubrać kozaki) ale samopoczucie fatalne. To już mam nadzieję,że zimą lepiej będzie:) -
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Ja przez weekend miałam taką gastrofazę i ciągle byłam głodna, ale ja tam mam przed @ trochę wcześnie, ale zdarza się.
Ale takich wzdęć to jeszcze nie miałam i mam nadzieję, że przejdzie.
oczywiście nie chcę CIę nakręcać, ale mnie właśnie to jako pierwsze zaczęło zastanawiać,czy nie jestem w ciąży. Ciągły głód, ciągle burczenie w brzuchu. i to było kilka dni po owu.zwłaszcza wieczorami miałam napady głodu. -
apropo butow ja juz chodzilam do lostopada w ciazy i akurat snieg byl to dramat i mamy kurtke nosilam a teraz termin na grudzien.. tragedia haha zapowiedzialam juz mojemu, ze bedzie mi buty zakladal
Magdziulka etz nie chce Cie nakrecac, ale ja takie mega potezne wzdecia tez mialam na pcozatku i myslalam, ze to przez fasolke tylko mialam je chyba ze 2 tygodnie -
Magdziulla wrote:Wiesz co mam tak beznadziejnie, silnie rozbudowane poczucie odpowiedzialności, że nie upije się dopóki nie dowiem się, że klops. Tak już mam.
wiesz co...ja w pierwszej ciąży, kiedy jeszcze o niej nie wiedziałam mega balowałam, imprezowałam, piłam, chyba nawet coś paliłam.
@ mi się spóźniał kilka dni, zrobiłam test bo tego dnia chciałam zaszaleć i opijać nową pracę. To było na ślepo (mam dużą krótkowzroczność), na półśnie i nie zobaczyłam żadnej kreski. Test wyrzuciłam do kosza, a wieczorem popiłam.
DOpiero po dwóch dniach znów mnie coś tknęło i zerknęłam na ten test do kosza, a tam cień...zrobiłam kolejne 3 testy i byly już wyraźne.
Zmierzam do tego,że ja naprawdę dużo piłam nie wiedząc o ciąży, a moje dziecko jest zdrowe i wielu rówieśników przegania rozwojowo.
-
ciri22 wrote:Hmmmm tez tak robilam a potem ktos mi powiedzial wazne slowa. Poki nie ma lozyska dziecku nie zaszkodziasz i tak w tym cyklu pierwszy raz zrobilam ze po owulacji pilam nie duzo bo max 3 piwa ale cokolwiek a wczesniej nic. Ciotka ktora 10 lat nie mogla zajsc i tez po owu nie pila zaszla jak pojechala na wakacje i pila caly czas. Sie smialam z nia ostatnio ze fasolki lubia upite macice bo sa lepiej ukrwione i lepiej sie wgryzana
nooo moje ciąże są na to najlepszym dowodem;)ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KASIAG24 wrote:hej dziewczyny, apropo picia na odsresa, ja tez odpuscilam, straci;lam nadzieje na marcowy cykl i wziwazku z tym pojechalam na swieta wielkanocne do tesciow i pilam nawet uwaga WODKE!! ktorej nie cierpie !! pomieszlaam to z winem i o dziwo, wogole mnie nie sieklo!! i to mi juz dalo do myslenia, bo czasami mi grzeje po 2 lampkach wina, wiec po tej ilosci powinna chodzic jak planeta:P
tez jestem zdania jak ciri ze dopoki nie ma lozyska nic sie nie stanie
pochwale sie zdjeciem 4D z piatku:-)
http://naforum.zapodaj.net/ebb042651e9a.jpg.html
na 80% dziewczynka )
aaa cudnie:)
a pierwszego masz synka? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny