X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh właśnie się zalogowałam żeby sprawdzić wyniki badań i progesteron jest, a bety nie ma :( Mam nadzieję, że Pani pielęgniarka się nie pomyliła i nie zapomnieli zrobić tej bety :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie beta dodatnia i dlatego. Oni wtedy ja dwa razy badaja jak dodatnia ;D

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik trzymam kciukasy mocnooooo

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik trzymam kciuki, informuj nas na bierząco:)

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• arien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki progesteron masz?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • mkl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    U mnie przt infekcji jest tak, że sluz jest baaardzo gesty, taki grudkowaty własnie, ale raczej bez zapachu. I czuje że ten sluz jest tak gesty ze w ogole nie nawilza. Niby jest ale i tak czuje suchosc i swedzenie. To pewnie jak z objawami ciąży. Kazda moze miec troche inaczej.

no własnie gdzie czytałam że przy grzybicy jest ten śluz grudkowaty ale czuje się suchość, a u mnie czuje wyraźnie że pływam

myślę że iladian zaczyna działać, teraz po zbadaniu szyjki nie było śluzu z grudkami i już nie swędzi...

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Domcia23 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki karlik :-)

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny! Zwariuję zaraz od tego czekania :) Zastanawia mnie tylko, bo badania miałam robione w Alabie (przez Enel-med) i dostałam jeden numer do sprawdzania wyników online i zwykle wyglądało to tak, że wszystkie zlecone badania miałam w jednym PDFie. Teraz wyskoczył PDF, ale jest w nim tylko progesteron. Jak dalej nie będzie, to po pracy się chyba przejdę do tego punktu pobrań. Wrrrr...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwsza bete od 7 rano do 20 czekalam! Myslam ze zwariuje... A mial byc wynik o 15-16

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    a jaki progesteron masz?

Progesteron mi wyszedł 26,34 ng/ml - nie wiem czy to jest dużo czy mało, bo w zeszłym cyklu bezowulacyjnym miała 0,5 w 22dc. Nie wiem też czy Duphaston wychodzi w badaniu czy nie?

Norma:
    faza folikularna: 0,15 - 1,4
    faza owulacyjna: 4,44 - 28,03
    faza lutealna: 3,34 - 24,56

ciaza I trymestr: 11,22 - 90
    ciaza II trymestr: 25,55 - 89,40
    ciaza III trymestr: 48,40 - 422,90

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem ciaza ;p ja w 7dpo mialam 16,14. Ladnie bedzie mowie Ci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz ustalilysmy ze duphek nie podwyzsza wynikow Fiona o to pytala

• arien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czuje w kościach zieloność :) szczegolnie ze testy juz pozytywne powychodzily wiec ta beta to tylko formalnosc moim zdaniem :) spoko, ja w bezowulacyjnym mialam 0,01 :D Szalenstwo dzikie
    mkl, mnie illadian bardzo pomaga chociaz naczytalam sie w internetach ze to wielkie G. Aplikuje go zaraz po pierwszych objawach a "na wierzchu" smaruje sie clotrimazolem i w zasadzie kazda infekcje jestem w stanie wyleczyc sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:20

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wynik, oczywiście na wartość bo to że pozytywny to wiadomo :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moim zdaniem ciaza ;p ja w 7dpo mialam 16,14. Ladnie bedzie mowie Ci ;)

Ale bym się cieszyła :D Mąż na razie jeszcze nie może uwierzyć, bo nastawił się psychicznie na długie starania :)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A juz ustalilysmy ze duphek nie podwyzsza wynikow Fiona o to pytala

Aaaaaaa to przepraszam za spam, nie doczytałam :)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zartowalam ;D podobno lutek podnosi a duphek juz nie ;)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ochh znowu emocje w oczekiwaniu na bete :)

bedzie dodatnia, musi! :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Kasiu kochana nie smuć się, takie historię się zdarzają czasem :(
    W 25tc stwierdzili u mnie malowodzie (nie czułam ruchów Wiktorii), trafiłam do szpitala ale wszystko się poprawiło, ilość wód wzrastała. Po tyg poszłam na kontrole do mojego gina ale wtedy lekarz stwierdził praktycznie bezwodzie i serduszko mojej córeczki już nie biło :( Nie znam przyczyny śmierci mojego dziecka, wyniki histopatologiczne łożyska wykazały zawał łożyska i tyle nic więcej. Lekarz twierdzi, że miała wadę np nerek albo układu moczowego. Miałam wykonywaną amniopunkcję w 16 tyg bo podejrzewano u córki wadę genetyczną (testy pappa wyszły źle) ale kariotyp Wikusi był prawidłowy. To po krótku moja historia

Współczuję Kochana :( musiałaś to przeżyć bardzo, bo ja jestem w 8tc i dziś na usg dowiedziałam się, że moje maleństwo nie ma serduszka i ciaża jest do usunięcia i wszystkie objawy ciąży momentalnie się zmniejszyły ;( we wtorek zabieg, a do wotrku chyba oszaleje, juz wolę mieć to za sobą. ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka905 wrote:
    Współczuję Kochana :( musiałaś to przeżyć bardzo, bo ja jestem w 8tc i dziś na usg dowiedziałam się, że moje maleństwo nie ma serduszka i ciaża jest do usunięcia i wszystkie objawy ciąży momentalnie się zmniejszyły ;( we wtorek zabieg, a do wotrku chyba oszaleje, juz wolę mieć to za sobą. ;(
    Jej ja mam 22 lipca pierwsze usg.... Masakra...

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ