X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella, nie możesz tak myśleć bo wtedy zblokujesz się totalnie. Ale wiem z własnego doświadczenia, że nie jest łatwo przestać o tym rozmyślać...niestety.

Jesteś na etapie, że każda ciężarna sprawia ci ból. Seks jest ciągle pod wykres, a ty żyjesz od okresu do owulacji, a potem od wpatrywania się w swoje ciało aż do następnego okresu. I to się nigdy nie skończy, dopóki sama nie powiesz dość.
    Przeszłam ten etap, trwał dość długo i wpędził mnie w depresję.

Nie jest to łatwe, ale postaw kreskę na staraniach i powiedz sobie, że od dziś DOŚĆ!!! Zacznij żyć jak bezdzietna kobieta i zaplanuj te życie jako ta, która nie posiada dzieci. Może ci się to wydać głupie, ale poczujesz się z tym lepiej. W życiu bez dzieci też są plusy, choć brzmi to absurdalnie. Zacznij od pozytywów:

- Dzieciate są uwięzione w domu z dziećmi - TY nie
    - Dzieciate mają bajzer w domu i zero spokoju - TY nie
    - Dzieciate nie mogą wyjechać gdzie chcą - TY możesz
    - Dzieciate cały dzień oglądają bajki w TV - TY możesz oglądać co chcesz
    - Dzieciate są wiecznie niewyspane - TY możesz spać do południa

Znajdź jak najwięcej plusów, nawet jeśli wydają ci się idiotyczne. Dla mnie to była swojego rodzaju tarcza obronna przed bólem, który zadawała mi następna koleżanka w ciąży. A teraz mi zazdroszczą. I oczywiście, że chciałabym dziecko, bo swoje traktuje się inaczej - ale mam za to coś, czego one już nie będą miały przez długi czas.

Nie daj się zwątpieniu i depresji, bo zaczniesz naprawdę walić głową w mur.. I przepraszam Was, że piszę to u nas na wątku gdzie są przyszłe mamusie, ale trzeba podbudować Morellę bo ma za dużą presję.

DZIULKA, cienia tam widzę. Powtórz z rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:59

ciri22, karlik lubią tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest morelka szukaj plusow!

dziiulka ja tez widze cien, powtorz test albo bete zrob;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa, dzieki za te nowelke;)
    To nie jest tak, ze wpadam w depresje czy cos. Czerwiel olalam i nie bylo mi z tym zle. Okres przywitalam jak oczywistość, bez zalu itp.
    Tylko boli ta bezsilność i poniekad niesprawiedliwość. Dzis mnie strasznie ruszyla ciąża znajomej bo: bzykala sie z calym miastem chyba i nigdy nie chciala miec dzieci. Spotkala faceta ktory jest przy kasie i ona, jak to okreslila, " dla fanu" postanowila zobaczyc czy sie da zrobic dziecko. I za pierwszym razem zaskoczyla. Boli mnue to, ze kompletnie nieodpowiedzialne osoby maja wszystko.

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne slowa ;) mimo tego ze bardzo tego dziecka chce wlasnie czasem te rzeczy mi przychodza do glowy juz nigdy nie bede mogla powiedziec ze potrzebuje samotnosci (a ja czesto jej potrzebuje) w rym danym momencie i odwroce sie na piecie i wyjde majac wszystko w dupie... Moze jak dziecko bedzie starsze ale na poczatku? Nie da sie... Mimo ze imprezowa nie bylam i nie jestem to wiem ze wlasnie jak bede miala dziecko moze mi sie zachciec imprezowac. I chce alw nie ukrywam ze zaczynam sie bac czy sobie poradze (przed zajsciem nie mialam takich rozkmin wiedzialam ze sobie poradze)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko szukac plusow gdy ma sie wlasciwie idealne warunki by zapewnic dziecku wszystko, czego by potrzebowalo, a natura blokuje akurat ten jeden element, ktory sprawilby, ze byloby idealnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Piekne slowa ;) mimo tego ze bardzo tego dziecka chce wlasnie czasem te rzeczy mi przychodza do glowy juz nigdy nie bede mogla powiedziec ze potrzebuje samotnosci (a ja czesto jej potrzebuje) w rym danym momencie i odwroce sie na piecie i wyjde majac wszystko w dupie... Moze jak dziecko bedzie starsze ale na poczatku? Nie da sie... Mimo ze imprezowa nie bylam i nie jestem to wiem ze wlasnie jak bede miala dziecko moze mi sie zachciec imprezowac. I chce alw nie ukrywam ze zaczynam sie bac czy sobie poradze (przed zajsciem nie mialam takich rozkmin wiedzialam ze sobie poradze)

Poradzisz sobie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego, że patrzą na to lajtowo a my patrzymy w kalendarz...Dla nich liczy się przyjemność, a nie dni płodne :) I dlatego tak szybko zaskakują skubane :P

Ciri, powiedziałabym na odwrót. Jak dzidziuś jest mały, to można sobie jeszcze ułożyć ten czas - jak jest biegający, to trzeba mieć oczy dookoła głowy :P Ale poradzisz sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:16

kofeinka lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziulka21 wrote:
    https://ovufriend.pl/cms/File/users/93219/thumb.jpg?time=1436812910343 dziewczyny co o tym sadzicir ? Test wykonany po godz 15 po południu , jutro powtórka innym testem z ranaa bo słyszałam ze pre testy są zawodne
    miałam taki pretest. @ przyszła w terminie;/ czego ci nie życzę, powtórz jutro, ale najlepiej beta

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem to ;p ale wiadomo napadaja mnie takie dni przerazenia ;) ale wiesz co jest najgorsze? Czasem mysle sie zastanawiam czy to dobry moment... Ale wiem ze lepszego nie bedzie... Nasz mozg jest okropny..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Może dlatego, że patrzą na to lajtowo a my patrzymy w kalendarz...Dla nich liczy się przyjemność, a nie dni płodne :) I dlatego tak szybko zaskakują skubane :P

Ciri, powiedziałabym na odwrót. Jak dzidziuś jest mały, to można sobie jeszcze ułożyć ten czas - jak jest biegający, to trzeba mieć oczy dookoła głowy :P Ale poradzisz sobie :)
    Moja mama zawsze mowila ze nie miala serca malutkiego oddac babci ale juz starsze nardzo chetnie ;p

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Ciezko szukac plusow gdy ma sie wlasciwie idealne warunki by zapewnic dziecku wszystko, czego by potrzebowalo, a natura blokuje akurat ten jeden element, ktory sprawilby, ze byloby idealnie.

Nie ma rzeczy idealnych :P Robisz sobie presję ;)

Nota bene czytam teraz o wywodach jakiegoś księżulka , który mówi że in vitro to zbrodnia i aż mnie wkurw ogarnął. Sorry za wyrażenie, ale banda palantów i pedofilów w sutannach mi nie będzie mówić jak mam sobie dziecko zrobić. Aż mną potargało normalnie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mnie wkurza w ich pieprzeniu o in vitro? Ze chca zabronic bo bog tak chcial to moze komus zycia nie ratujmy i w ogole medycyne wycofmy z naszego zycia bo bog tak chcial... Jesli decydujemy sie na ratowanie komus zycia przyszycie reki nogi czy np przeszczep to tak samo in vitro daje nowe zycie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze skoro Bog dal czlowiekowi wolna wolę, to dal tym samym prawo do podejmowania własnych decyzji. I nie sadze, by decyzja o invitro byla traktowana jako grzech. Jestem wierzaca, wierze w Boga, ale ksiedza trakruje jak zwyklego urzędnika.

ciri22, kofeinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni wolą krzywdzić dzieci, niż pozwalać im się rodzić...Nóż mi się w kieszeni otwiera...
    Bóg nikogo nie odrzuca, wiec trochę się mijają z prawdą przez te swoje zasady (jeśli już ktoś jest wierzący).
    Mnie ksiądz dał do zrozumienia, że nie powinnam więcej przychodzić do Kościoła, bo mam ślub cywilny i to straszny grzech tak żyć. I od tamtej pory chodzę tam tylko od święta, jak muszę. Za granicą większość bierze śluby w obecności urzędnika i nikt nie robi z tego wielkiego HALO.

Grzecznie mu powiedziałam, że ja jestem szczęśliwą mężatką od 10 lat i mi ślub kościelny nie jest potrzebny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja. ;) i dziwia sie ze ludzie nawet jesli wierza nie chca chodzic do kosciola...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tylko raz mialam ksiedza z wielkiego zdarzenia. I to byl ksiadz z powolania z zawodu psycholog pracujacy w wiezieniu i w zakladzie poprawczym. Wspanialy czlowiek. Naprawde. Idzie sie przytulic i wyplakac a nikt dziwnie na to nie patrzy i on zawsze mowil ze kosciol jest do dupy ;p dlatego na misje zawsze wyjezdzal

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokoj. Kościół to temat rzeka, raczej wiecej zlych emocji wywoluje wiec po co robic kwac na watku? Jeszcze nasze ciezarowki dostana zgagi;)
    Zmiana tematu:)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sytuacja z tarczycą opanowana, pani endokrynolog rzeczowo podeszłą do tematu i jestem spokojna :) I za 2 tyg mam pierwsze USG :) Jutro lecę na drugą betę. Ciri, ja też dostanę baby? :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha masz racje ;D choc dzis dzien bezobjawowy ;p dobrze ze nie zdycham caly czas tylko takie wzloty i upadki sa...

Ale powiem wam ze nienawidze swojego nowego kiejsca pracy i jak sie wkurze pojde szybko na l4 (a zarzekalam sie ze bede pracowac poki zdrowie mi pozwoli)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Moja sytuacja z tarczycą opanowana, pani endokrynolog rzeczowo podeszłą do tematu i jestem spokojna :) I za 2 tyg mam pierwsze USG :) Jutro lecę na drugą betę. Ciri, ja też dostanę baby? :)
    Po drugiej pozytywnej becie ;p

Martka89 lubi tę wiadomość

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ