Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
alicjaaaa wrote:Trochę przeraziło mnie ile jeszcze badań przede mną. Już zaczynam odkładać.
Mkl a długo czekałaś na badanie z NFZ? Bo słyszałam, że przeogromne kolejki są...
A HSG jest bolesne? Bo tez różne mity krążą na ten temat.
U mnie cisza na froncie. Pojawił się znowu kremowy śluz i już nic z tego nie rozumiem... Chyba potop będzie w nocy, jak przepowiedziała Ciri
Poszłam do szpitala ze skierowaniem i za dwa dni mnie przyjęli, nie miałam znieczulenia więc bolało jednak trwa to około minuty więc da się przeżyć -
Dziewczyny ja to w ogole mam masakre. PCO mialam stwierdzone dawno temu. Mialam wszystkie jego objawy - zaburzone hormony, pecherzyki na jajnikach, wzrost wagi bez zmiany diety (ogolnie jadam dosc zdrowo), tradzik, owlosienie, wypadaly mi wlosy itp itd.
Przeszlam leczenie w Novum w Warszawie. Prawie rok stymulacji i innych prob na moim organizmie i zrezygnowalam. Mialam tam tez HSG - wszystko ok.
Krzywa cukrowa i insulinowa rowniez robilam i wszystko pdobno prawidlowo. Jedna pani gin-endo stwierdzila, ze mam za wysoki androstendion, ale nie dala mi nic na jego zbicie.
Teraz powrocilam do leczenia, ale juz za granica. Oczywiscie robilam od poczatku badania hormonow. W sumie wszystkie sie jakims cudem unormowaly (nawet LH-FSH sie naprawilo), ale pozostale objawy PCO dalej mam. Stymulacja idzie ksiazkowo, ale ciazy nie ma... Moze to psychika, moze ten androstendion, bo skads te objawy PCO musza sie brac.[/url] -
Kurde, jakie to wszystko powalone. Tyle fajnych babek nie może zajść a te co nie chca, juz nawet nie patologia ale takie które zwyczajnie nie chca dzieci wpadaja:/
Ja idę na rekord jesli chodzi o długość cyklu. Ciekawe czy przebije 56 dni które miałam jakies 15 lat temu:/ -
nick nieaktualny
-
no ja sie wczoraj dowiedzialam ze moja kolezanka w sumie, kiedys przyjaciolka chyba jest w ciazy, nie jest po slubie z tym chlopakiem jest moze pol roku a wiem bo dobrze ja znam ze raczej nie chciala miec dzieci na pewno nie teraz, typ karierowiczki i imprezowiczki...
-
hej co slychac kobietki? ja dzisiaj zaspalam do pracy wyskoczylam z lozka jak bym wogole w ciazy nie byla haha
ciri jak sie czujesz??
moje kolezanki tez nagle wiekszosc w ciazy, jakis straszny bum i macie racje najczesciej "Wpadaja" te ktore wcale nie chca dziecka... ja wiem jak bylo ze mna przy pierwszej corce... a teraz jednak chwile nam to zajelo, ale pomaga odpuszczenie -
Ja natomiast mam kolezanke, z ktora teraz sie juz nie kontaktuje, zawsze mowila, zenienawidzi dzieci, ze sa okropne itd... w styczniu poronila byla w ciazy z chlopakiem z ktorym byla od ok pol roku, podobno strasznie to przezyla pozniej mopwila ze nie planuje dziecka, ze kiedys moze itd a teraz znowu jest w ciazy w 14 tyg chyba... i dziecko nazywa tylko plodem
-
alicjaaaa wrote:Nie muszę - tempka poleciała w dół, a razem z nią przywitała mnie rano @
Planuję zrobić jeszcze FSH, LH i estradiol -- kiedy najlepiej? W 2, 3 dc?
Przykro mi
Te badania trzeba zrobic w 2 lub 3 dniu, a w ktorym dokladnie to juz od Ciebie tylko zalezy[/url] -
nick nieaktualny
-
Fiona88 wrote:Przykro mi
Te badania trzeba zrobic w 2 lub 3 dniu, a w ktorym dokladnie to juz od Ciebie tylko zalezy
Wiedziałam, że się nie udało, więc spoko. Dziwiłam się tylko, czemu się spóźnia. OF wyznaczyło ją za wcześnie, a była dwa dni po skoku i dwa dni po pozytywnym teście owu.
Dzięki
A orientujecie się mniej więcej, jaki jest koszt? Bo na stronie laboratorium Diagnostyki nie mogę znaleźć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa na skierowanie nie mam szans dokladnie tego dnia sie zapisac na badania kiedy musze je zrobic. Nie wiem jak jest u Ciebie ale nigdy nie przewidzisz kiedy bedzie okres i kiedy dokladnie masz je zrobic. A u mnie zapisy sa na takie badania z miesiacznym wyprzedzeniem wiec nie mam szans na zrobienie ich dokladnie 2 dnia cyklu. Ja bym to przemyslala.... Mozesz jeszcze pojsc do diagnostyki wiem ze za 100zl byl pakiet dla starajacych sie o dziecko i tam wlasnie hyly te wszystkie badania wiec wychodzi taniej i masz jeszcze pozniej progestero. I innne takie. Musisz zapytac