Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
ciri22 wrote:Ja na skierowanie nie mam szans dokladnie tego dnia sie zapisac na badania kiedy musze je zrobic. Nie wiem jak jest u Ciebie ale nigdy nie przewidzisz kiedy bedzie okres i kiedy dokladnie masz je zrobic. A u mnie zapisy sa na takie badania z miesiacznym wyprzedzeniem wiec nie mam szans na zrobienie ich dokladnie 2 dnia cyklu. Ja bym to przemyslala.... Mozesz jeszcze pojsc do diagnostyki wiem ze za 100zl byl pakiet dla starajacych sie o dziecko i tam wlasnie hyly te wszystkie badania wiec wychodzi taniej i masz jeszcze pozniej progestero. I innne takie. Musisz zapytac
Ta akcja była do końca czerwca. No nic, będę myśleć.
Jak da mi teraz skierowanie, to będzie ważne, więc jak dostanę okres, to pójdę 2-3 dnia. U mnie z tym akurat nie ma problemu
-
nick nieaktualny
-
Zadzwon do szpitala a nie takie prywatne laby. Może będzie taniej.
W szpitalu mam po 21 a pobranie krwi 3 zl
alicjaaaa lubi tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Kurde, jakie to wszystko powalone. Tyle fajnych babek nie może zajść a te co nie chca, juz nawet nie patologia ale takie które zwyczajnie nie chca dzieci wpadaja:/
Ja idę na rekord jesli chodzi o długość cyklu. Ciekawe czy przebije 56 dni które miałam jakies 15 lat temu:/
o kurczę 56, wow...
Ja ostatnio byłam u lekarki, żeby dostać skierowanie na badania stężenia hormonów (FSH, LH a później progesteron i prolaktyna), no i standardowe pytania: po co pani przyszła, a czy cytologia była, a czy usg, i na sam koniec pytanie o ostatni okres i cykle. No to mówię, że cykle mam regularne, jak w zegarku co 35 dni. Lekarka zaczęła stękać, cmokać i mówić "oj to źle, stanowczo źle", pani zrobi badania i przyjdzie w wynikami ale "nie jest dobrze" . Inni lekarze mi mówili, że owszem długi mam cykl ale najważniejsze, że regualarny.... ale 56dni to strasznieeee długi07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualny
-
a i żeby nie było wątpliwości poszłam prywatnie - na szczęście mam pakiet medyczny w pracy i zaczęłam wreszcie z niego korzystać i tak się zastanawiam dziewczyny jakie badania mogę jeszcze zrobić?
Cytologia - zrobiona, w normie
USG (szyjka macicy, jajniki) - zrobione, ok
TSH - zrobione, w normie
FSH - ok (4,29)
LH - ok (3,93)
Prolaktyna + prolaktyna z obciążeniem - badanie za 2 tyg.
Progesteron - badania za 2 tyg.
Czy coś jeszcze powinno się zrobić?07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jak czytasz forum od prawie roku to powinnas wiedziec ze nie jestesmy wszechwiedzace;) ja wychodze z zalozenia ze jezeli mam watpliwosci czy zrobic bete czy nie to chyba wole zrobic, nie szkodzi to nikomu przeciez;) jezeli owu byla 2-4 lipca to jak zrobisz na przyklad jutro to moze (ale nie musi) cos byc ot cala filozofia, jak zawsze z reszta, moze - nie musi;)
-
nick nieaktualnymoże najzwyczajniej w świecie poczekam do terminu @ i się będę potem zastanawiać jednak. liczyłam trochę na ten cykl, bo potem mąż wyjeżdża dużo i raczej trzy następne miesiące mamy z głowy..
czytałam na poprzedniej stronie tego wątku wpis dot PCO. też mam/miałam. wiele lat bez owulacji + cały ten bałagan hormonalno insulinowy. zrobiono mi w Poznaniu operację (wielu lekarzy uważa, że to staroświecka metoda i Poznań jest jedynym szpitalem, który jeszcze to robi) resekcji klinowej jajników - strzelają mi te jajeczka bez problemu teraz nie namawiam, ale może warto poczytać "efektem ubocznym" udanej operacji jest to, że w końcu nie muszę walczyć z wahaniami wagi +-15 kg. -
alicjaaaa wrote:Mkl, a skierowanie dostałaś na własną prośbę? Czy lekarz zasugerował?
Lekarz sam zaproponował, powiedział że to następny krok po zbadaniu hormonów i ze to trzeba zrobić bo inaczej ani rusz dalej z czymkolwiek -
nick nieaktualny
-
Niunqa wrote:Cze kobiety!!!
AnnaKliwijska, ja chodzę do Invicty. I całe szczęście, że porobiłam większość badań bo w prywatnych klinikach biorą straszne sumy.
Chciałam powiedzieć, że boli mnie brzuch jak na @ więc to już niedługo...
Ból bólem ale dodaj, że piersi cię swędzą
-
nick nieaktualny
-
kofeinka wrote:A mnie zupełnie nic nie boli... jedynie piersi trochę, a to i tak tylko jak je ugniatam..
Aaaa no i w krzyżu mnie łupie starośćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:26
kofeinka lubi tę wiadomość
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(