X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    hehehe moja cora tez miala skoczka jak byla taka malutka, moje wybawienie dziewczyny :P polecam kazdej mamie taki bajer, ktora ma ruchliwe dziecko;p

O jakim skoczku mówisz?:> Moja ma takiego skaczącego ludzika i to się nazywa skoczek,ale chyba mówimy o czymś innym, bo to dla starszych:)

• arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze mówią. Ja mojemu powiedziałam, że sie stresuje pracą, dojazdami, ze ciagle stykam sie z chorymi i jeszcze bardziej sie tym stresuje. Dal bez problemu. Zawsze możesz mu nasciemniać ze tak zle sie czujesz ze nie jestes w stanie z domu wyjsc :)
    Karlik, ja z objawow to czeste siusianie, szczegolnie w nocy dokuczliwe, bol piersi, chociaz coraz mniejszy, straszne zaparcia i gazy, bole brzucha takie miesiaczkowe, tez szczegolnie wieczorem. I to na tyle. Dzisiaj na sniadanie zjadlam serek po ktorym troszke mnie zemdlilo, ale nie wiem czy to ciążowo :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/skoczek-hustaka-na-drzwi-hauck-i5545078877.html

mialam cos podobnego zamontgowane do sufitu, teraz widze sa same na dzrwi;p ale mechanizm ten sam ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    http://allegro.pl/skoczek-hustaka-na-drzwi-hauck-i5545078877.html

mialam cos podobnego zamontgowane do sufitu, teraz widze sa same na dzrwi;p ale mechanizm ten sam ;)

hmm szczerze mówiąc to to jest fatalne dla stawów i bioder takich dzieciaków. Tak samo jak chodziki zresztą.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Ci, ze moja cora duzo w tym przebywala i nic jej nie bylo :-) poza swietnma frajda, tyle, ze chodzika wogole nie mialysmy bo to byl potyrpaniec maly wiec 9 miesiecy i zaczela chodzic :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    powiem Ci, ze moja cora duzo w tym przebywala i nic jej nie bylo :-) poza swietnma frajda, tyle, ze chodzika wogole nie mialysmy bo to byl potyrpaniec maly wiec 9 miesiecy i zaczela chodzic :)

Ja nie mówię,że każde dziecko odczuje tego skutki.Szczerze mówiąc- 6 lat temu też wiedza była inna niż teraz:)
    I teraz wręcz mówią,żeby dzieciom w niczym nie pomagać, nie sadzać, nie prowadzić- do wszystkiego ma dojść samo.
    Moja córka sama zaczęła siadać jak miała 6,5 mies, stawać jak miała koło 7. Nigdy nie wspomagana. Ale chodzić "dopiero" jak miala ponad 11 miesięcy.

Ale wielu pediatrów, ortopedów, rehabilitantów itp. o tym mówi.Choćby Zawitkowski. Więc ja z przekory-omijam. Jest dużo innych fajnych zabawek.

W sumie to samo z nosidłami. Ergonomiczne- super. Ale lepiej omijać wisiadła.
    Po prostu po co przypadkiem zrobić dzieciakowi krzywdę, jeśli można tego uniknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 16:05

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Ja nie mówię,że każde dziecko odczuje tego skutki.Szczerze mówiąc- 6 lat temu też wiedza była inna niż teraz:)
    I teraz wręcz mówią,żeby dzieciom w niczym nie pomagać, nie sadzać, nie prowadzić- do wszystkiego ma dojść samo.
    Moja córka sama zaczęła siadać jak miała 6,5 mies, stawać jak miała koło 7. Nigdy nie wspomagana. Ale chodzić "dopiero" jak miala ponad 11 miesięcy.

Ale wielu pediatrów, ortopedów, rehabilitantów itp. o tym mówi.Choćby Zawitkowski. Więc ja z przekory-omijam. Jest dużo innych fajnych zabawek.

W sumie to samo z nosidłami. Ergonomiczne- super. Ale lepiej omijać wisiadła.
    Po prostu po co przypadkiem zrobić dzieciakowi krzywdę, jeśli można tego uniknąć.

czasami powiem Ci, ze zmeczona mama siega po kazda pomoc dostepna na rtynku zeby chociaz do kibelka mogla wyjsc ;p ale fakt faktem kiedys mniej sie mowilo o szkodliwosci tego mtypu zabawek, jak moja Nika byla mala to cos juz mi sie o uszy obijaly chodziki, ze nie za dobrze wplywaja wlasnie na stawy bioderka, jestem jednak zdania, ze wszystko z umiarem to nic nie zaszkodzi, ale wiadomo kazda matka to inaczej;_)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    czasami powiem Ci, ze zmeczona mama siega po kazda pomoc dostepna na rtynku zeby chociaz do kibelka mogla wyjsc ;p ale fakt faktem kiedys mniej sie mowilo o szkodliwosci tego mtypu zabawek, jak moja Nika byla mala to cos juz mi sie o uszy obijaly chodziki, ze nie za dobrze wplywaja wlasnie na stawy bioderka, jestem jednak zdania, ze wszystko z umiarem to nic nie zaszkodzi, ale wiadomo kazda matka to inaczej;_)

no teraz pewnie się zdziwisz ile zaleceń i metod się zmieniło:)

Ja już jestem w szoku, bo 2 lata temu z córką były inne zalecenia z rozszerzaniem diety niż teraz:D:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszlam. Dostalam dwa tygodnie lekarz zasugerowal zebym od zwolnien prywaciarza znalazla.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wyszlam. Dostalam dwa tygodnie lekarz zasugerowal zebym od zwolnien prywaciarza znalazla.

Ciri moij tez najpeirw pamietam powiedzial, ze on sie nie wyrabia, zebym po samo l4 przychodzial w inne dni, ale jak zapytalam czy moge na zmiane chodzic prywatnie i na nfz to zmeinil zdanie, a terz zapomnial o tym i np teraz mam dwie wizyty pod rzad na nfzta ;p

zmien sobie lekarza, bo ten Twoj chyba jakis nie bardzo

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    no teraz pewnie się zdziwisz ile zaleceń i metod się zmieniło:)

Ja już jestem w szoku, bo 2 lata temu z córką były inne zalecenia z rozszerzaniem diety niż teraz:D:D

nawet mi nie mow bo mialam nie czytac wogole gazet o dzieciach ale czoraj trafilam na mam dziecko gazete i tam w srodku bylo 5 sztuk z poczatku roku za 5 zl dopiero zaczynam je studiowac :D moze nie osiwieje :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, co za gość :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam nadzerke sie okazalo niewilka ale zawsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziec wam lepszy bajer? Probowal mi wcisnac ze plamie z odbytu... Noo masakra mowie wam...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla przypomnienia według temperatur i proga jestem po owulacji. Według usg jestem tuz przed... Pęcherzyk 24 mm, endometrium 7. Poniewaz koleś miał tylko usg robic to za bardzo nie chcial nic mówić ani sugerować. Takze nic nie wiem. Jestem ze stresowana bo wtf. Bedzie z tego torbiel czy o co chodzi. Jak ja się mam wyluzowac na urlopie. Powinnam jutro do jakiegoś normalnego lekarza jechac:/

Tutaj tez wam wkleję może ktoras cos zasugeruje

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri, blagam Cie kochana, zmien go jak najszybciej, imbecyl jakis. A sie zdenerwowalam.
    Baronowa, wedlug mnie to skoro jest pecherzyk to musisz byc jednak przed owulka...endometrium tez jest pierwszej fazy.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, moim zdaniem ten pęcherzyk może pęknąć albo się wchłonąć. Wcale nie musi to być torbiel. I wg mnie jesteś po owulacji, dlatego że w I fazie cyklu endometrium ma ledwie moze do 2 mm a rośnie w II fazie.

Ciri, skąd ty wytrzasnęłaś tego lekarza? To co on proktologiem też jest??!

A ja słuchajcie spałam całe 2 h, bo jakieś imbecyle w bloku vis a vis mnie robili w nocy remont. O 2.30 wezwałam policję, bo wiercili wiertarkami. Jestem półprzytomna. Wypiłam niezliczoną ilość kaw, żeby móc pracować. A dziś jak na złość dużo miałam. Kończę robić włosy i się kładę, bo oczy mi się kleją.

Aby do środy ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie temu miało 4. A duzo wina wypilam;). Takze ogólnie cykl z dupy

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak bylam u gina mialam pecherzyk 22mm tuz przed peknieciem i endometrium 10mm. Tak przygotowane endo zagniezdziło bąbla.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!

Czytam Was powoli.
    Caly dzien mam @ dyskomfort w okolicy jajnika i troche przy podbrzuszu:( nigdy tak nie mialam po owulacji:(

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ