X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wiadomo czasem bym chciala do swojej poprzedniej wagi wrocic (moze po porodzie mi sie uda) moj G wolal mnie troche szczuplejsza ale za to wtedy mialam mniejsze cycki i na buzi bylam szczurowata wiec buzia w stosunku do ciala troche dziwnie wygladala. Wiec chyba nie ma u mnie zlotego srodka na moja budowe... Ale zobaczymy jak bedzie po urodzeniu dziecka ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Wróciłam chyba na dobre juz. Troche was po nadrabialam

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa uwielbiam Twoje awatary:)

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl, trzymam kciuki,zeby jutro byl pozytywny test!!

Mam wynik progesteronu. Na szczęście wszystko w normie, wynik dający nadzieję, ale mieszczący się też w normie fazy lutealnej.
    moj wynik:
    53,96 nmol/

lfaza folikularna 0,6 - 4,7
    faza owulacyjna 2,4 - 9,4
    faza lutealna 5,3 - 86
    postmenopauza 0,3 - 2,5

KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 52 - 154 II trymestr ciąży 63 - 165 III trymestr ciąży 80 - 297

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i bardzo ladnie ;D ja w 7dpo mialam 16,14ng/ml a dla ciezarnej chyba bylo napisane ze od 16,42 jest ;p a juz na pewno po zagniezdzeniu bylam ;)

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nooo i bardzo ladnie ;D ja w 7dpo mialam 16,14ng/ml a dla ciezarnej chyba bylo napisane ze od 16,42 jest ;p a juz na pewno po zagniezdzeniu bylam ;)

Tak, mam też w innych jednostkach i wtedy wynik jest taki:

16,94 ng/ml
    faza folikularna: 0,2 - 1,5
    faza owulacyjna: 0,8 - 3,0 f
    aza lutealna: 1,7 - 27
    postmenopauza: 0,1 - 0,8

KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 16,3 - 48,4 II trymestr ciąży 19,8 - 51,8 III trymestr ciąży 25,1 - 93,3

I rzeczywiście w obu jednostkach jest to też wynik dla pierwszego trymestru, ale też prawidłowy dla fazy lutealnej. Gdyby był powyżej 27 , byloby fajniej ;);)

Ale nie powiem, jakas nadzieje daje to,ze ten wynik zalapuje sie tez na pierwszy trymestr, ze Ty mialas 16 i bylas w ciazy. Choc tez wiem, ze chocby Dziewczyny z tego wątku miały piękne wyniki, a dupa z tego wyszła.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Fiona miala 70 i to w jednostkach ng/ml!!! Gdzie to wskazuje na ciaze i co? I nic. Wiec jest ladnie i idealnie do zajscia w ciaze (zrodla podaja ze od 15ng/ml jest juz idealnie do zajscia ;)

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo Fiona miala 70 i to w jednostkach ng/ml!!! Gdzie to wskazuje na ciaze i co? I nic. Wiec jest ladnie i idealnie do zajscia w ciaze (zrodla podaja ze od 15ng/ml jest juz idealnie do zajscia ;)
    I to jest tak naprawdę najważniejsza informacja, że wszystko jest w porządku.

Choc tak mysle,ze wyniki Fiony mega dziwne. Nie czytałam wtedy wątku. Jesteś Fiona? Nie pomyliłaś/oni nie pomylili jednostek? Może miałaś 70 w nmol?

A jeszcze - wiecie może czy taki poziom progesteronu wskazuje na to, że odbyła się owulacja? Chyba tak, nie? Skoro pękło ciałko i uwolnił się progesteron? Bo mnie nastraszyła ta lekarka,ze mogło nie być poprzednio owulacji (wiem,ze to się zdarza każdej kobiecie, ale wolałabym, żeby akurat TERAZ się nie zdarzało).

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poziom progesteronu potwierdza odbycie sie owulacji ;)
    Ja nie sprawdzalam we wczesniejszych cyklach ale wydaje mi sie ze na pewno wczesniej mialam nizdzu bo i temoeratury troche inaczej aie ksztaltowaly i mialam te plamienia przed @ przez 4 dni.

Co do Fiony wszyscy bylismy zdziwieni i chuba z 5 razy pytalam ja czy na pewno w takich jednostkach to bylo. Byla z wynilami u lekarza to doktor nie wiedziala czemu tak sie dzieje ale podobno lepiej miec wysoki niz za niski. To on sprawia ze u Fiony sa takie ladne te temperatury.

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym cyklu są niższe temeratury niż zazwyczaj mam w lutealnej, wiec już cholera wie ;p

Uch, Fiona swoje przeszła.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona u mnie też piękne temperaturami były i przyszla @.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    U mnie w tym cyklu są niższe temeratury niż zazwyczaj mam w lutealnej, wiec już cholera wie ;p

Uch, Fiona swoje przeszła.
    Noo ale ladny progesteron. Pamiętam z e ja w tym cyklu mega narzekakalam na temperature. Bo rosla jeszcze przed owulacja ale za to bardzo powoli i byla na nizszym poziomie niz zwykle. Znaczu utrzymywala bo do tej pory rosla wysoko a potemcyllicznie spadala. Wiec starajac sie nie mozna byc niczego pewnym;p

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wszystkie doskonale wiemy, ale i tak się doszukujemy ;)

No nic, sobota niedaleko.

Rano sprawdze,co tam u MKL :D

7v8rikgni12rlaff.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test ujemny:( cycki większe i bolą, szyjka w górze, temperatura w górze..... nic z tego nie rozumiem:(

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam wynik prolaktyny. 17,24ng\ml
    Norma 2,7-26 chyba dobrze co? Ale szalu nie robi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 07:16

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, Mkl, chyba zostaje Ci tylko beta? Bo albo się faza lutealna wydluza albo po prostu test z moczu jest jak to test z moczu. Ale wiadomo, o wiele prościej byłoby, gdyby te testy wychodziły od razu.

A ja wczoraj rano jak zasypialam, to sobie uswiadomilam,ze w sobote jeszcze bedzie 11 dzien fazy lutealnej, wiec jesli juz, to testowanie w niedziele. Jesli nic nie bedzie spadac, krwawic, zaczynac sie wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 08:01

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Test ujemny:( cycki większe i bolą, szyjka w górze, temperatura w górze..... nic z tego nie rozumiem:(
    Ten Twoj cykl ludzaco podobnu jest do mojego poprzedniego. Temperatura spadla dopiero 5 dnia plamiem jak okres dostalam. Ale tez moja kolezanka miala tak ze jej wuszedl pozytyw dopiero tydzien po terminie @ gdzie owulacje miala na pewno tego dnia co sobie wyznaczyła bo z usg wiek płodu sie zgadzał .

• mkl Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie u mnie jest brązowe, ani śladu krwi, jadę dziś na betę, wczoraj bardzo burczalo mi w brzuchu tak jak w poprzedniej ciąży więc mam jeszcze nadzieję, trzymajcie kciuki dziewczyny:) wynik bety będzie pewnie koło 17, od razu dam wam znać

KASIAG24 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez było brązowe tez bez krwi... Ale trzymam kciuki ;)

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKL - trzymam bardzo mocno :)

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ