Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNoo wiadomo czasem bym chciala do swojej poprzedniej wagi wrocic (moze po porodzie mi sie uda) moj G wolal mnie troche szczuplejsza ale za to wtedy mialam mniejsze cycki i na buzi bylam szczurowata wiec buzia w stosunku do ciala troche dziwnie wygladala. Wiec chyba nie ma u mnie zlotego srodka na moja budowe... Ale zobaczymy jak bedzie po urodzeniu dziecka
-
nick nieaktualny
-
Mkl, trzymam kciuki,zeby jutro byl pozytywny test!!
Mam wynik progesteronu. Na szczęście wszystko w normie, wynik dający nadzieję, ale mieszczący się też w normie fazy lutealnej.
moj wynik:
53,96 nmol/
lfaza folikularna 0,6 - 4,7
faza owulacyjna 2,4 - 9,4
faza lutealna 5,3 - 86
postmenopauza 0,3 - 2,5
KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 52 - 154 II trymestr ciąży 63 - 165 III trymestr ciąży 80 - 297 -
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Nooo i bardzo ladnie ja w 7dpo mialam 16,14ng/ml a dla ciezarnej chyba bylo napisane ze od 16,42 jest ;p a juz na pewno po zagniezdzeniu bylam
Tak, mam też w innych jednostkach i wtedy wynik jest taki:
16,94 ng/ml
faza folikularna: 0,2 - 1,5
faza owulacyjna: 0,8 - 3,0 f
aza lutealna: 1,7 - 27
postmenopauza: 0,1 - 0,8
KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 16,3 - 48,4 II trymestr ciąży 19,8 - 51,8 III trymestr ciąży 25,1 - 93,3
I rzeczywiście w obu jednostkach jest to też wynik dla pierwszego trymestru, ale też prawidłowy dla fazy lutealnej. Gdyby był powyżej 27 , byloby fajniej
Ale nie powiem, jakas nadzieje daje to,ze ten wynik zalapuje sie tez na pierwszy trymestr, ze Ty mialas 16 i bylas w ciazy. Choc tez wiem, ze chocby Dziewczyny z tego wątku miały piękne wyniki, a dupa z tego wyszła. -
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Noo Fiona miala 70 i to w jednostkach ng/ml!!! Gdzie to wskazuje na ciaze i co? I nic. Wiec jest ladnie i idealnie do zajscia w ciaze (zrodla podaja ze od 15ng/ml jest juz idealnie do zajscia
Choc tak mysle,ze wyniki Fiony mega dziwne. Nie czytałam wtedy wątku. Jesteś Fiona? Nie pomyliłaś/oni nie pomylili jednostek? Może miałaś 70 w nmol?
A jeszcze - wiecie może czy taki poziom progesteronu wskazuje na to, że odbyła się owulacja? Chyba tak, nie? Skoro pękło ciałko i uwolnił się progesteron? Bo mnie nastraszyła ta lekarka,ze mogło nie być poprzednio owulacji (wiem,ze to się zdarza każdej kobiecie, ale wolałabym, żeby akurat TERAZ się nie zdarzało). -
nick nieaktualnyNo poziom progesteronu potwierdza odbycie sie owulacji
Ja nie sprawdzalam we wczesniejszych cyklach ale wydaje mi sie ze na pewno wczesniej mialam nizdzu bo i temoeratury troche inaczej aie ksztaltowaly i mialam te plamienia przed @ przez 4 dni.
Co do Fiony wszyscy bylismy zdziwieni i chuba z 5 razy pytalam ja czy na pewno w takich jednostkach to bylo. Byla z wynilami u lekarza to doktor nie wiedziala czemu tak sie dzieje ale podobno lepiej miec wysoki niz za niski. To on sprawia ze u Fiony sa takie ladne te temperatury. -
nick nieaktualnyAnnaKliwijska wrote:U mnie w tym cyklu są niższe temeratury niż zazwyczaj mam w lutealnej, wiec już cholera wie ;p
Uch, Fiona swoje przeszła. -
Hej mam wynik prolaktyny. 17,24ng\ml
Norma 2,7-26 chyba dobrze co? Ale szalu nie robiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 07:16
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Uch, Mkl, chyba zostaje Ci tylko beta? Bo albo się faza lutealna wydluza albo po prostu test z moczu jest jak to test z moczu. Ale wiadomo, o wiele prościej byłoby, gdyby te testy wychodziły od razu.
A ja wczoraj rano jak zasypialam, to sobie uswiadomilam,ze w sobote jeszcze bedzie 11 dzien fazy lutealnej, wiec jesli juz, to testowanie w niedziele. Jesli nic nie bedzie spadac, krwawic, zaczynac sie wczesniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 08:01
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymkl wrote:Test ujemny:( cycki większe i bolą, szyjka w górze, temperatura w górze..... nic z tego nie rozumiem:(
-
Plamienie u mnie jest brązowe, ani śladu krwi, jadę dziś na betę, wczoraj bardzo burczalo mi w brzuchu tak jak w poprzedniej ciąży więc mam jeszcze nadzieję, trzymajcie kciuki dziewczyny:) wynik bety będzie pewnie koło 17, od razu dam wam znać
KASIAG24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny