X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wiadomo czasem bym chciala do swojej poprzedniej wagi wrocic (moze po porodzie mi sie uda) moj G wolal mnie troche szczuplejsza ale za to wtedy mialam mniejsze cycki i na buzi bylam szczurowata wiec buzia w stosunku do ciala troche dziwnie wygladala. Wiec chyba nie ma u mnie zlotego srodka na moja budowe... Ale zobaczymy jak bedzie po urodzeniu dziecka ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Wróciłam chyba na dobre juz. Troche was po nadrabialam

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa uwielbiam Twoje awatary:)

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl, trzymam kciuki,zeby jutro byl pozytywny test!!

Mam wynik progesteronu. Na szczęście wszystko w normie, wynik dający nadzieję, ale mieszczący się też w normie fazy lutealnej.
    moj wynik:
    53,96 nmol/

lfaza folikularna 0,6 - 4,7
    faza owulacyjna 2,4 - 9,4
    faza lutealna 5,3 - 86
    postmenopauza 0,3 - 2,5

KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 52 - 154 II trymestr ciąży 63 - 165 III trymestr ciąży 80 - 297

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i bardzo ladnie ;D ja w 7dpo mialam 16,14ng/ml a dla ciezarnej chyba bylo napisane ze od 16,42 jest ;p a juz na pewno po zagniezdzeniu bylam ;)

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nooo i bardzo ladnie ;D ja w 7dpo mialam 16,14ng/ml a dla ciezarnej chyba bylo napisane ze od 16,42 jest ;p a juz na pewno po zagniezdzeniu bylam ;)

Tak, mam też w innych jednostkach i wtedy wynik jest taki:

16,94 ng/ml
    faza folikularna: 0,2 - 1,5
    faza owulacyjna: 0,8 - 3,0 f
    aza lutealna: 1,7 - 27
    postmenopauza: 0,1 - 0,8

KOBIETY CIĘŻARNE: I trymestr ciąży 16,3 - 48,4 II trymestr ciąży 19,8 - 51,8 III trymestr ciąży 25,1 - 93,3

I rzeczywiście w obu jednostkach jest to też wynik dla pierwszego trymestru, ale też prawidłowy dla fazy lutealnej. Gdyby był powyżej 27 , byloby fajniej ;);)

Ale nie powiem, jakas nadzieje daje to,ze ten wynik zalapuje sie tez na pierwszy trymestr, ze Ty mialas 16 i bylas w ciazy. Choc tez wiem, ze chocby Dziewczyny z tego wątku miały piękne wyniki, a dupa z tego wyszła.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Fiona miala 70 i to w jednostkach ng/ml!!! Gdzie to wskazuje na ciaze i co? I nic. Wiec jest ladnie i idealnie do zajscia w ciaze (zrodla podaja ze od 15ng/ml jest juz idealnie do zajscia ;)

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo Fiona miala 70 i to w jednostkach ng/ml!!! Gdzie to wskazuje na ciaze i co? I nic. Wiec jest ladnie i idealnie do zajscia w ciaze (zrodla podaja ze od 15ng/ml jest juz idealnie do zajscia ;)
    I to jest tak naprawdę najważniejsza informacja, że wszystko jest w porządku.

Choc tak mysle,ze wyniki Fiony mega dziwne. Nie czytałam wtedy wątku. Jesteś Fiona? Nie pomyliłaś/oni nie pomylili jednostek? Może miałaś 70 w nmol?

A jeszcze - wiecie może czy taki poziom progesteronu wskazuje na to, że odbyła się owulacja? Chyba tak, nie? Skoro pękło ciałko i uwolnił się progesteron? Bo mnie nastraszyła ta lekarka,ze mogło nie być poprzednio owulacji (wiem,ze to się zdarza każdej kobiecie, ale wolałabym, żeby akurat TERAZ się nie zdarzało).

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poziom progesteronu potwierdza odbycie sie owulacji ;)
    Ja nie sprawdzalam we wczesniejszych cyklach ale wydaje mi sie ze na pewno wczesniej mialam nizdzu bo i temoeratury troche inaczej aie ksztaltowaly i mialam te plamienia przed @ przez 4 dni.

Co do Fiony wszyscy bylismy zdziwieni i chuba z 5 razy pytalam ja czy na pewno w takich jednostkach to bylo. Byla z wynilami u lekarza to doktor nie wiedziala czemu tak sie dzieje ale podobno lepiej miec wysoki niz za niski. To on sprawia ze u Fiony sa takie ladne te temperatury.

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym cyklu są niższe temeratury niż zazwyczaj mam w lutealnej, wiec już cholera wie ;p

Uch, Fiona swoje przeszła.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona u mnie też piękne temperaturami były i przyszla @.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    U mnie w tym cyklu są niższe temeratury niż zazwyczaj mam w lutealnej, wiec już cholera wie ;p

Uch, Fiona swoje przeszła.
    Noo ale ladny progesteron. Pamiętam z e ja w tym cyklu mega narzekakalam na temperature. Bo rosla jeszcze przed owulacja ale za to bardzo powoli i byla na nizszym poziomie niz zwykle. Znaczu utrzymywala bo do tej pory rosla wysoko a potemcyllicznie spadala. Wiec starajac sie nie mozna byc niczego pewnym;p

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wszystkie doskonale wiemy, ale i tak się doszukujemy ;)

No nic, sobota niedaleko.

Rano sprawdze,co tam u MKL :D

7v8rikgni12rlaff.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test ujemny:( cycki większe i bolą, szyjka w górze, temperatura w górze..... nic z tego nie rozumiem:(

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam wynik prolaktyny. 17,24ng\ml
    Norma 2,7-26 chyba dobrze co? Ale szalu nie robi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 07:16

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, Mkl, chyba zostaje Ci tylko beta? Bo albo się faza lutealna wydluza albo po prostu test z moczu jest jak to test z moczu. Ale wiadomo, o wiele prościej byłoby, gdyby te testy wychodziły od razu.

A ja wczoraj rano jak zasypialam, to sobie uswiadomilam,ze w sobote jeszcze bedzie 11 dzien fazy lutealnej, wiec jesli juz, to testowanie w niedziele. Jesli nic nie bedzie spadac, krwawic, zaczynac sie wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 08:01

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Test ujemny:( cycki większe i bolą, szyjka w górze, temperatura w górze..... nic z tego nie rozumiem:(
    Ten Twoj cykl ludzaco podobnu jest do mojego poprzedniego. Temperatura spadla dopiero 5 dnia plamiem jak okres dostalam. Ale tez moja kolezanka miala tak ze jej wuszedl pozytyw dopiero tydzien po terminie @ gdzie owulacje miala na pewno tego dnia co sobie wyznaczyła bo z usg wiek płodu sie zgadzał .

• mkl Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie u mnie jest brązowe, ani śladu krwi, jadę dziś na betę, wczoraj bardzo burczalo mi w brzuchu tak jak w poprzedniej ciąży więc mam jeszcze nadzieję, trzymajcie kciuki dziewczyny:) wynik bety będzie pewnie koło 17, od razu dam wam znać

KASIAG24 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez było brązowe tez bez krwi... Ale trzymam kciuki ;)

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKL - trzymam bardzo mocno :)

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ