X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    robiony 10dpo a cien zauwaylam dzisiaj (12dpo)

martka - no to ladnie;)

spokojnie zrób sobie teścik jutro z porannego moczu :) nie ma się co denerwować

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka denerwuje sie troche ze wzgledu na moje tsh. mielismy sie zabezpieczyc i mialo nie byc staran a wyszlo jak zwykle;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia wiesz ze wlasnie w takich momentach zwykle sie udaja :P

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Klaudia wiesz ze wlasnie w takich momentach zwykle sie udaja :P

Dokładnie :) my sobie odpuściliśmy wszystko i się udało :)

wac4wpq.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kludia, ja zaszłam z wyższym TSH, byłam u trzech enodkrynologów: dwóch uznało że samo tsh nie jest wskazaniem do leczenia euthyroxem, bo ft4 mam w górnej granicy normy, brak choroby hashimoto, brak problemów z tarczycą w przeszłości.Ginekolog jednak stwierdził, że warto żebym brała to poszłam do trzeciego, ponoć najlepszego we Wrocławiu. Powiedział że tsh nie ma wpływu na zapłodnienie i rozwój płodu - podwyższone (3.5) TSH świadczy że moją tarczycę kosztuje to bardzo dużo wysiłku żeby wyprodukować odpowiednią ilość hormonu. Narazie daje radę, o czym świadczy prawidłowy poziom ft4, ale przy zwiększonym zapotrzebowaniu lepiej ją wspomóc. Dał euthyrox i za 4 tyg kontrola, ale na wejściu jak powiedziałam że jestem w ciąży, to nie dał mi dokończyć zdania tylko powiedział: po pierwsze dziecko jest zdrowe, po drugie nie poroni pani, po trzecie nie będzie kretynem. Uspokoiłam się i już nie drąże tego tematu w internecie :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.

Czekającym, powodzenia!
    Testującym, II...
    Okresującym, cierpliwości.

U mnie kicha straszna. W środę wieczorem byłam na USG u dr, bo miałam okropnie wzdęty brzuch od momentu HSG i nie mogłam sobie poradzić. Mam zatrzymanie wody w organizmie, ale przynajmniej wiem, że był pęcherzyk 22 mm na prawym jajniku i lada moment miał pęknąć. Dostałam leki na odwodnienie. Wczoraj po tych lekach zaczęłam tracić równowagę..i przy tym okropne mdłości. Z pracy odjechałam o 11 i nie mogłam ustać na nogach. W nocy było koszmarnie, już mieliśmy wzywać karetkę. Dziś mam urlop i nic się nie zmieniło. Nadal mdłości, odbijanie i utrata równowagi. Mam nadzieję, że to tylko upał. Trzymajcie kciuki, żeby to nie był kolejny udar. Zajrzę poczytać później, to zobaczę co u Klaudii.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Kludia, ja zaszłam z wyższym TSH, byłam u trzech enodkrynologów: dwóch uznało że samo tsh nie jest wskazaniem do leczenia euthyroxem, bo ft4 mam w górnej granicy normy, brak choroby hashimoto, brak problemów z tarczycą w przeszłości.Ginekolog jednak stwierdził, że warto żebym brała to poszłam do trzeciego, ponoć najlepszego we Wrocławiu. Powiedział że tsh nie ma wpływu na zapłodnienie i rozwój płodu - podwyższone (3.5) TSH świadczy że moją tarczycę kosztuje to bardzo dużo wysiłku żeby wyprodukować odpowiednią ilość hormonu. Narazie daje radę, o czym świadczy prawidłowy poziom ft4, ale przy zwiększonym zapotrzebowaniu lepiej ją wspomóc. Dał euthyrox i za 4 tyg kontrola, ale na wejściu jak powiedziałam że jestem w ciąży, to nie dał mi dokończyć zdania tylko powiedział: po pierwsze dziecko jest zdrowe, po drugie nie poroni pani, po trzecie nie będzie kretynem. Uspokoiłam się i już nie drąże tego tematu w internecie :)

mi endo wlasnie powiedziala ze poziom tsh u mnie zwiazany jest z poziomem ft4 bodajze (i dlatego tez chyba euthyrox mi dala, mowila cos jak dobrze pamietam ze to nic innego jak ft4)

staram sie bardzo nie martwic, no bo na pewno sa kobiety ktore urodzily zdrowe dzieci majac duuuzo wyzsze tsh niz ja i tego sie trzymam

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, cien zobaczyłas po 2 dniach? Bo wiesz...na testach jest wuraznie napisane zeby wynik odczytac chyba max po 10 minutach bo pozniej to rozne hocki klocki mogą wychodzić. Zatestuj może jeszcze jutro, z porannego sikanca i odczytaj wynik we wskazanym czasie :) trzymam kochana bardzo mocno kciuki :)

Martka, ja tsh przed zajsciem zbilam do 1,92 , bylam na euthyroxie 50. Jak udało się zajść to skoczyło do 2,80. Endokrynolog powiedzial, że nie ma tragedii i nie podwyzszyl mi dawki, a ginekolog od razu powiedział, że jak jest powyzej 2,5 w ciąży to ginekolodzy traktuja to już jak niedoczynność, która nalezy zbić. I kazał mi na zmianę brać euthyrox raz 50 a nastepnego 75, potem znow 50 i tak na zmianę.

Niunqa, boże, strasznie wspolczuje Ci samopoczucia. Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Dbaj o siebie!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wiem wiem, dlatego nie biore go na powaznie:)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Klaudia, cien zobaczyłas po 2 dniach? Bo wiesz...na testach jest wuraznie napisane zeby wynik odczytac chyba max po 10 minutach bo pozniej to rozne hocki klocki mogą wychodzić. Zatestuj może jeszcze jutro, z porannego sikanca i odczytaj wynik we wskazanym czasie :) trzymam kochana bardzo mocno kciuki :)

Martka, ja tsh przed zajsciem zbilam do 1,92 , bylam na euthyroxie 50. Jak udało się zajść to skoczyło do 2,80. Endokrynolog powiedzial, że nie ma tragedii i nie podwyzszyl mi dawki, a ginekolog od razu powiedział, że jak jest powyzej 2,5 w ciąży to ginekolodzy traktuja to już jak niedoczynność, która nalezy zbić. I kazał mi na zmianę brać euthyrox raz 50 a nastepnego 75, potem znow 50 i tak na zmianę.

Niunqa, boże, strasznie wspolczuje Ci samopoczucia. Mam nadzieję, że szybko przejdzie. Dbaj o siebie!

Wiem, generalnie ginekolodzy i endokrynolodzy mają trochę inne wytyczne. Ja sobie myślę, że gdyby ppdwyższone tsh było tak bardzo niebezpieczne to jednak wszyscy mieliby jeden standard. Biorę jednak ten euthyrox, chociażby profilaktycznie :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa ale to nie skonsultowalas tych objawow? pogoda mogla je poglebic... ale ja sie martwie o Ciebie...:(

A moj G dzis na noc jedzie z ojcem swojej bylej na noc na rybki. I wiecie co? Juz mnie to nie rusza, chyba dziecko i jego zachowanie dalo mi przeswiadczenie ze mnie wybral :D

kofeinka lubi tę wiadomość

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no i dalej nie mam pewności:

odebrałam betę wynik 38,72 mlU/ml - jak zobaczyłam to w pierwszej chwili się ucieszyłam, ALE
    podane normy dla ciąży są takie 1-10 tydzień 63,7-150854; przed menopauzą <4,32
    więc mój wynik jest niższy niż ta norma podana dla ciąży...

Zapytałam Pani w poradni K bo akurat była oby, powiedziała, że wynik faktycznie podwyższony, ale żeby ze stwierdzeniem jeszcze poczekać.

Co mam myśleć?

f2w3rjjg787he44v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewne normy... nie widzialam takich jeszcze wszedzie jest od 25 ciaza... i tak powinnas po 72 godzinach powtorzyc...wiec lec w poniedzialek zeby widziec jak przyrost jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 10dpo mialam 35,2 mlU/ml

A normy to
    3t->5,8-71,2
    4t->9,2-750

Ale wszedzie podaja ze 25 to taka granica 100%ciazy..

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok będę czekać, w poniedziałek na pewno powtórzę,
    mój mąż trochę sceptycznie do tego podchodzi, w sumie to on mi zwrócił uwagę na te normy...
    nic, czekamy z radością do poniedziałku;)

f2w3rjjg787he44v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze ja tez po drugiej becie dopiero zaczeam sie cieszyc :)Ale mysle ze bedzie dobrze :D krech jest beta powyzej 25 wiec mysle ze spox :)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei miałam jeszcze inne normy

<2,0 ciąża
    1 tydz. 5-50
    1-2 tydz. 50-500
    2-3 tydz. 100-5000
    3-4 tydz. 500-10000
    4-5 tydz. 1000-50000
    5-6 tydz. 10000-100000
    6-8 tydz. 15000-200000

w 14dpo miałam 544,6 mlU/ml
    a w 16dpo 1896,3 mlU/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:15

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Klaudia, no ja niestety przezylam kilka testow ktore po uplywie czasu pokazywaly krechy, nawet wyrazne. I nic. Także na spokojnie do tego podejdz:)

No ale życzę by to bylo to;)

A tak w ogole ja tez siknelam i tez mam chyba cien. No ale jest tak slaby, ze aparat go nie chwyta a najprawdopodobniej tylko moje psychiczne oczy go widza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazde laboratorium ma inne w moim w ogole mi powidzieli ze od 1 zaczyna sie ciaza... ale ja uznalam ze tylko powyzej 25 uznae za ciaze bo inaczej to bym myslala czy to moze nie torbiel albo inne rzeczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Hej! Klaudia, no ja niestety przezylam kilka testow ktore po uplywie czasu pokazywaly krechy, nawet wyrazne. I nic. Także na spokojnie do tego podejdz:)

No ale życzę by to bylo to;)

A tak w ogole ja tez siknelam i tez mam chyba cien. No ale jest tak slaby, ze aparat go nie chwyta a najprawdopodobniej tylko moje psychiczne oczy go widza.
    Morelka ale cien nie po czasie? Sikasz jutro? Sikaj na szczesliwy rossmanowski facelle :D

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ