X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce :P Szczerze mnie leci 3 tydzien l4 i tak sie ciesze ze mi przedluza bo jestem nie do uzytku. Nie wyobrazam sobie powrotu do pracy... A w domu nic nie zrobilam przez ten czas... Leze i powinnam tyc, wiec leze i chudne..

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, A jak jestes na zwolnieniu na umowę zlecenie to masz jakaś kasę na l4?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bo w pazdzierniki zaczelam skladki do zusu odprowadzac.

• arien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, w takim razie wiesz, że nie dostaniesz becikowego? Zeby je dostać karta ciąży musi być założona do 10tego tc :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, pytalam lekarza, karta ciazy moze byc zalozona pozniej musi byc odnotowana wizyta ciezarnej w przychodni do 10 tygodnia. Specjalnie zapytalam. Oni patrza w to kiedy bylam na pierwszej wizycie i zostalo zapisane ze jestem w ciazy, a opieke ciezarnej mam od 5 tygodnia.

Od 3 tygodni jestem na l4 CIAZOWYM wystawionym przez ginekologa czyli w ZUSIE maja informacje o tym ze jestem w ciazy i jestem pod opieka lekarska, wczesniej niz od 10 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:49

• arien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah. No to dobrze, sorry za zamęt w takim razie, ale sama sie przestraszylam bo ja jak byłam w 5t6d to mi nie zalozyl a teraz idę już w 11tc. Więc sądziłam, że mnie też się nie należy. Ale nie znam się, powtarzam co usłyszę i tak to wychodzi :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karta ciazy to tak naprawde tylko i wylacznie Twoj dokument ktory stanowi tak jak ksiazeczka zdrowia dziecka podkladke dla innych lekarzy zeby wiedziec co i jak, ona chroni Ciebie np, jesli gdzies zemdlejesz i przyjedzie karetka maja od razu informacje o Twojej grupie krwi i o tym ze jestes w ciazy.
    A karty ciazy nie zanosisz do zusu lecz po porodzie idziesz do lekarza prowadzacego ciaze i on wystawia zaswiadczenie od kiedy jestes objeta opieka ciezarnej, czyli kiedy przyszlas na wizyte i powiedzialas ze jestes w ciazy.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam na wyniki drugiej bety. Uuuuuch, oby do 14-15 :)

Jest u mnie brat z bratanicą, powiedzieliśmy mu przy kolacji - tzn dostał kopertę,a w środku na takiej ładnej papeterii napis, że wszystko wskazuje na to, że w kwietniu zostanie wujkiem. I jak pomagam bratu zajmować się małą, to chyba tak ciut bardziej do mnie dociera, że o kurde, kurde, kurde to bardzo możliwe, że będziemy mieć też takiego człowieka.

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie dostaniemy becikowego i tak czy siak, bo jesteśmy za bogaci ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :D Ja tez szybko powiedzialm ze bede miala dziecko i w sumie sie ciesze to tak inaczej jak moge z kims pogadac i mnie wspieraja na zasadzie: a po co ci objawy? ja przy pierwszym dziecku nie mialam zadnych przy drugim umieralam :P

I takie inne, a Ty sie tam nie martw beta bo jak mowilam przy takim pierwszym wyniku to nie ma sie czym martwic :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    My nie dostaniemy becikowego i tak czy siak, bo jesteśmy za bogaci ;)
    Noo u mnie to tak naprawde tylko ja pracuje... a wlanie wezcie jak tu chlopu przetlumaczyc ze ma sie zatrudnic i placic zus (on jezdzi po 10 godzin samochodem wiec jak cos go walnie nie daj boze ja i on i dziecko zostajemy bez srodkow do zycia) a ten nic nie rozumie noooo.....
    Juz nie mam sily... naprawde... juz mu to wszyscy tlumacza a ten nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa bede jadla pomidorki co u mnie w mieszkanku rosna :D kanapeczka z serkiem zoltym i pomidorem :D

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mamy zamiar celebrować mówienie bliski. W niedziele, jak wyszedł pozytywny test, to zadzwoniłam tylko do przyjaciółek dwóch, ale reszcie bliskich mamy zamiar mówić ladnie. I nagrywać ich reakcje telefonem. Chociaz mój brat mówił, że jak zobaczył, że J. nagrywa, to domyślił się, co będzie w kopercie. Więc pewnie moi rodzice też się domyślą, ale trudno, ważne, ze bedzie pamiatka ;p Rodzicom chcemy dać małe prezenciki, a w srodku skarpeteczka czy bucik maly.

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo u mnie to tak naprawde tylko ja pracuje... a wlanie wezcie jak tu chlopu przetlumaczyc ze ma sie zatrudnic i placic zus (on jezdzi po 10 godzin samochodem wiec jak cos go walnie nie daj boze ja i on i dziecko zostajemy bez srodkow do zycia) a ten nic nie rozumie noooo.....
    Juz nie mam sily... naprawde... juz mu to wszyscy tlumacza a ten nic...

Mam nadzieję, że mu przetłumaczysz albo niech chociaż się prywatnie ubezpieczy - to bardzo nieodpowiedzialne ;/

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo jest i co zrobic...ja juz z nim po prostu nie moge szczegolnie ze nawet jak cos sie stanie wez czlowieku potem plac za szpital... (odpukac oczywiscie)

noo ja to tak nie mialam ze w taki sposob mowilam bliskim mamie smsa wyslalam nad ranem ze lece na bete a potem to juz mowic nie musialam bo oczywiscie cala rodzina (mimo ze prosilam zeby poczekali do terminu @) sie dowiedziala, G wiecej wydzwanial i sie chwalil bo w dniu testu byl dzien ojca, wiec dzwonil i mowil: "wiesz jaki dostalem prezeznt z okazji dnia ojca?" noo i tak dalej.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja mam schizofrenii znowu, przestało mnie kompletnie mdlic...boje sie czy moje maleństwo nadal żyje i ma się dobrze ...:(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokoj ja to po prostu mdlosci mam raz w tygodniu i zwykle trafia cholera na niedziele...

O kurde wiem to na widok sprzatania mi przychodza :D

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, czytam sobie właśnie tygodnie ciazy na belly best friend i przed sekundą dosłownie przeczytałam ,że objawy pojawiają się i znikają i jest to jak najbardziej normalne.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze mowi polac jej!!

a nie, jednak nie polac;P

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 11 tydzien wiec juz od dwoch powinnam miec nasilenie objawow i co? I nic :P Ja to juz nie mysle o tym czy jest dobrze, bo w koncu nic do usg kolejnego nie poradze. Nie plamie poza pojedynczymi incydentami, troszke brzuch boli ale w sumie nie wiem czy to po poniedzialkowym badaniu nie jest, i olewam wszystko :P Juz i tak nic nie zrobie...

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ