X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce :P Szczerze mnie leci 3 tydzien l4 i tak sie ciesze ze mi przedluza bo jestem nie do uzytku. Nie wyobrazam sobie powrotu do pracy... A w domu nic nie zrobilam przez ten czas... Leze i powinnam tyc, wiec leze i chudne..

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, A jak jestes na zwolnieniu na umowę zlecenie to masz jakaś kasę na l4?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bo w pazdzierniki zaczelam skladki do zusu odprowadzac.

• arien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, w takim razie wiesz, że nie dostaniesz becikowego? Zeby je dostać karta ciąży musi być założona do 10tego tc :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, pytalam lekarza, karta ciazy moze byc zalozona pozniej musi byc odnotowana wizyta ciezarnej w przychodni do 10 tygodnia. Specjalnie zapytalam. Oni patrza w to kiedy bylam na pierwszej wizycie i zostalo zapisane ze jestem w ciazy, a opieke ciezarnej mam od 5 tygodnia.

Od 3 tygodni jestem na l4 CIAZOWYM wystawionym przez ginekologa czyli w ZUSIE maja informacje o tym ze jestem w ciazy i jestem pod opieka lekarska, wczesniej niz od 10 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:49

• arien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah. No to dobrze, sorry za zamęt w takim razie, ale sama sie przestraszylam bo ja jak byłam w 5t6d to mi nie zalozyl a teraz idę już w 11tc. Więc sądziłam, że mnie też się nie należy. Ale nie znam się, powtarzam co usłyszę i tak to wychodzi :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karta ciazy to tak naprawde tylko i wylacznie Twoj dokument ktory stanowi tak jak ksiazeczka zdrowia dziecka podkladke dla innych lekarzy zeby wiedziec co i jak, ona chroni Ciebie np, jesli gdzies zemdlejesz i przyjedzie karetka maja od razu informacje o Twojej grupie krwi i o tym ze jestes w ciazy.
    A karty ciazy nie zanosisz do zusu lecz po porodzie idziesz do lekarza prowadzacego ciaze i on wystawia zaswiadczenie od kiedy jestes objeta opieka ciezarnej, czyli kiedy przyszlas na wizyte i powiedzialas ze jestes w ciazy.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam na wyniki drugiej bety. Uuuuuch, oby do 14-15 :)

Jest u mnie brat z bratanicą, powiedzieliśmy mu przy kolacji - tzn dostał kopertę,a w środku na takiej ładnej papeterii napis, że wszystko wskazuje na to, że w kwietniu zostanie wujkiem. I jak pomagam bratu zajmować się małą, to chyba tak ciut bardziej do mnie dociera, że o kurde, kurde, kurde to bardzo możliwe, że będziemy mieć też takiego człowieka.

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie dostaniemy becikowego i tak czy siak, bo jesteśmy za bogaci ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :D Ja tez szybko powiedzialm ze bede miala dziecko i w sumie sie ciesze to tak inaczej jak moge z kims pogadac i mnie wspieraja na zasadzie: a po co ci objawy? ja przy pierwszym dziecku nie mialam zadnych przy drugim umieralam :P

I takie inne, a Ty sie tam nie martw beta bo jak mowilam przy takim pierwszym wyniku to nie ma sie czym martwic :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    My nie dostaniemy becikowego i tak czy siak, bo jesteśmy za bogaci ;)
    Noo u mnie to tak naprawde tylko ja pracuje... a wlanie wezcie jak tu chlopu przetlumaczyc ze ma sie zatrudnic i placic zus (on jezdzi po 10 godzin samochodem wiec jak cos go walnie nie daj boze ja i on i dziecko zostajemy bez srodkow do zycia) a ten nic nie rozumie noooo.....
    Juz nie mam sily... naprawde... juz mu to wszyscy tlumacza a ten nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa bede jadla pomidorki co u mnie w mieszkanku rosna :D kanapeczka z serkiem zoltym i pomidorem :D

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mamy zamiar celebrować mówienie bliski. W niedziele, jak wyszedł pozytywny test, to zadzwoniłam tylko do przyjaciółek dwóch, ale reszcie bliskich mamy zamiar mówić ladnie. I nagrywać ich reakcje telefonem. Chociaz mój brat mówił, że jak zobaczył, że J. nagrywa, to domyślił się, co będzie w kopercie. Więc pewnie moi rodzice też się domyślą, ale trudno, ważne, ze bedzie pamiatka ;p Rodzicom chcemy dać małe prezenciki, a w srodku skarpeteczka czy bucik maly.

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo u mnie to tak naprawde tylko ja pracuje... a wlanie wezcie jak tu chlopu przetlumaczyc ze ma sie zatrudnic i placic zus (on jezdzi po 10 godzin samochodem wiec jak cos go walnie nie daj boze ja i on i dziecko zostajemy bez srodkow do zycia) a ten nic nie rozumie noooo.....
    Juz nie mam sily... naprawde... juz mu to wszyscy tlumacza a ten nic...

Mam nadzieję, że mu przetłumaczysz albo niech chociaż się prywatnie ubezpieczy - to bardzo nieodpowiedzialne ;/

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo jest i co zrobic...ja juz z nim po prostu nie moge szczegolnie ze nawet jak cos sie stanie wez czlowieku potem plac za szpital... (odpukac oczywiscie)

noo ja to tak nie mialam ze w taki sposob mowilam bliskim mamie smsa wyslalam nad ranem ze lece na bete a potem to juz mowic nie musialam bo oczywiscie cala rodzina (mimo ze prosilam zeby poczekali do terminu @) sie dowiedziala, G wiecej wydzwanial i sie chwalil bo w dniu testu byl dzien ojca, wiec dzwonil i mowil: "wiesz jaki dostalem prezeznt z okazji dnia ojca?" noo i tak dalej.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja mam schizofrenii znowu, przestało mnie kompletnie mdlic...boje sie czy moje maleństwo nadal żyje i ma się dobrze ...:(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokoj ja to po prostu mdlosci mam raz w tygodniu i zwykle trafia cholera na niedziele...

O kurde wiem to na widok sprzatania mi przychodza :D

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, czytam sobie właśnie tygodnie ciazy na belly best friend i przed sekundą dosłownie przeczytałam ,że objawy pojawiają się i znikają i jest to jak najbardziej normalne.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze mowi polac jej!!

a nie, jednak nie polac;P

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 11 tydzien wiec juz od dwoch powinnam miec nasilenie objawow i co? I nic :P Ja to juz nie mysle o tym czy jest dobrze, bo w koncu nic do usg kolejnego nie poradze. Nie plamie poza pojedynczymi incydentami, troszke brzuch boli ale w sumie nie wiem czy to po poniedzialkowym badaniu nie jest, i olewam wszystko :P Juz i tak nic nie zrobie...

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ