Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnnaKliwijska wrote:Ciri - zwiększa się dopływ krwi do tych okolic i stąd więcej siakania - ja już teraz sikam co godzinę. Z tego, co czytałam nasila się to w pierwszym trymestrze i potem w trzecim, gdy z kolei pęcherz jest dodatkowo uciskany. To normalne
-
nick nieaktualnyEwelina0701 wrote:Nieokreślony mam jako niania , na zasępstwo nauczyciel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:38
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Ciri jestem na podobnym etapie Mój niby chce, ale jakoś przekłada, a ja jestem zbyt honorowa, żeby mu "kazać". Jakbym powpowiedziała " Kochanie pójdź" to pewnie by to zrobił, ale wolę żeby to była jego inicjatywa.
ciri22, Magdziulla lubią tę wiadomość
-
Klaudia N. wrote:ewelina gratulacje!
motylkowa zycze jutro II
a u mnie
tragedia!!! nie bolalo ale kurde, mialam miec robiona 7 (kiedys juz robiona) i rwana 8. zaczela robic 7 i sie okazalo ze jest do wywalenia czaicie!! 2 zeby na raz mam wyrwane, krew sie leje jak wsciekla mam dziure wieksza niz otwor gebowy!
Też miałam usuwaną 8, tyle, że przez chirurga - 7 dni wyjęte z życiorysu, szwy, nie mogłąm jeść ani mówić, a ketonal to był jedyne zbawienie -
Mój mąż pojechał z synem i 10 letnim siostrzeńcem na pokaz monster trucków SAM
ciekawe czy jak przyjedzie to każe mi jednak brać tabletki -
nick nieaktualny
-
Ewelina - żeby staż był zaliczony musi trwać 9 miesięcy. Nie sądzę, żeby przerwał go dyrektor, po prostu nie spełnione zostaną warunki, więc nie podejdziesz do egzaminu. Ale przyznam, że nie wiem jak to wygląda w praktyce - czy produkuje się wtedy jakieś papiery czy po prostu przerywa trwanie stażu. Odsyłam do internetu, bo przyznam. że nie wiem, jak to wygląda.
Bardziej na Twoim miejscu martwiłabym się tą umową na zastępstwo. Niestety w takim przypadku jesteś bardziej zwalnialna, ale to też dokładnie wczytaj się w przepisy.
Ja jestem teraz w jeszcze innej sytuacji. Od wrzesnia zaczynam pracę w nowej szkole, ale umowę mam na czas określony - do końca lutego. Jeżeli powiem o ciąży po upływie trzech miesięcy ciąży, jestem chroniona i nie do ruszenia do końca jej trwania - czyli szkoła MUSI przedłużyć mi umowę do czasu porodu. Nie jestem pewna, jak to wygląda w przypadku umowy na zastępswo lub gdy masz jednocześnie jakąś inną.
Podsumowując, ja na Twoim miejscu na razie nikomu w pracy nie mówiłabym o ciąży - powiedziała dopiero po 1 trymestrze. Jednocześnie zasięgnij informacji u jakiejś doświadczonej kadrowej (może masz w rodzinie, koleżankę, a jak nie to może nawet zapłać za poradę prawną albo napisz na specjalistycznych forach), żebyś wiedziała na czym stoisz i tym samym lepiej mogła sobie zaplanować działania. -
nick nieaktualnyEwelina tu masz o umowie na zastepstow:
http://kadry.infor.pl/zatrudnienie/umowa-o-prace/268087,Umowa-na-zastepstwo-a-ciaza-porada.html
i wszystkie zrodla tak mowia, co do umowy jako niania jestes totalnie chroniona, nie moga Cie zwolnic, i musza dostosowac warunki pracy do ciazy, noo ale tu wiadomo ze raczej sie nie da czyli pewnie zaproponuja zebys poszla na l4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 19:33
-
nick nieaktualnyJeju, swinia jestem jak stąd do Berlina:(
Ja tylko o sobie i sobie, a tu przeciez nowe Fasolki sa! Odpalam fanfary i cmokam w brzuchale! Gratuluje kobietki:*
Odrobinke sie wkurzylam bo tak strasznie boje sie wszelkich lekow, a jak pomysle o leczeniu hormonami, to juz w ogole czarne mysli przychodzą. Dzidzia bez przejsc chyba nie jest mi pisana -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorella wrote:Jeju, swinia jestem jak stąd do Berlina:(
Ja tylko o sobie i sobie, a tu przeciez nowe Fasolki sa! Odpalam fanfary i cmokam w brzuchale! Gratuluje kobietki:*
Odrobinke sie wkurzylam bo tak strasznie boje sie wszelkich lekow, a jak pomysle o leczeniu hormonami, to juz w ogole czarne mysli przychodzą. Dzidzia bez przejsc chyba nie jest mi pisana
-
nick nieaktualny
-
Morella wrote:Jeju, swinia jestem jak stąd do Berlina:(
Odrobinke sie wkurzylam bo tak strasznie boje sie wszelkich lekow, a jak pomysle o leczeniu hormonami, to juz w ogole czarne mysli przychodzą. Dzidzia bez przejsc chyba nie jest mi pisana
chociaż przyznam że obecnie to ja się winem faszeruję i żałuję, ze tylko lampkę dziennie można -
ciri22 wrote:Mysle ze nie na takiej impezie chlopcy sa nadpobudliwi ale w miere grzeczni
Chyba ze mowisz o CLO to tak!
a starszy się nudzi, ale starszy się nudzi ZAWSZE -
nick nieaktualnyTak jestes chlopem a tak serio ja nie wiem czy jakies inne hormony bezposrednio na testosteron nie wplywaja wiec nie patrz na niego jak na osobna jednostke lecz jak na calosc wynikow, cos wynika z czegos a nie jest to sam problem z testosteronem.