X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, to wg daty miesiaczki jestes mniej wiecej w 5 tygodniu. Ja jestem na tym samym etapie i zapisalam sie do gina na 26 sierpnia. Wczesniej zrobilam tylko dwie bety (w odstepstwie 48h), zeby zobaczyc, czy ladnie przyrasta. I teraz cierpliwie czekam, bo stwierdzilam,ze wczesniej nie ma potrzeby isc, chce juz isc, jak bedzie widac zarodek i moze slychac sedruszko. Wczesniej gin za wiele Ci nie powie.

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Starające się, czekające na testowanie i zafasolkowane :D życzę miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 08:38

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) w moim zyciu mega duzo sie dzie dzieje i mam pytanie do tych co maja wlasna dzialalnosc gospodarcza. Jesli mam wlasna dzialalnosc gospodarcza i ide na macierzynski to czy;
    A) musze zawiesic na ten czas dzialalnosc
    B) moze za mnie wspolmalzonek ja prowadzic (podobno nie trzeba zatrudniac wspolmalzonka jako jesli onpracuje/pomaga Ci w firmie)
    C) musze zatrudnic osobe do pomocy?

To ma byc prawdziwa firma ktora ma zarabiac i nie oplacalo by mi sie zebym ja musiala zawieszac (nie zarabiac) bedac na macierzynskim.

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ja nie pomogę, wiem tylko, że ostatnio coś się zmieniło w przepisach, tzn. że nie wystarczy prowadzić firmy pół roku, żeby mieć kase potem, jakos zaostrzyli przepisy. Ale w sumie Ty pytasz o coś innego ;)

Dzień dobry wszystkim :)
    Ja nadal zupelnie bezobjawowo, od czasu do czasu czuję jajniki, od rana piersi są bardzi wrażliwe,a poza tym nic :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja firma ma nie byc fikcyjna ma zarabiac (chodzi o to ze ja moge miec maly zus a moj G nie bo jeszcze mu czas ten przejsciowy po ostatnim zamknieciu firmy nie minal)
    Po zmianie przepisow odnosnie nowego becikowego i tak dostane wyrownanie w zusie do 1000zl zasilku ale pytanie czy firma moze funkcjonowac w tym czasie np przy zatrudnionym pracowniku.

Bo tak czy inaczej ta fima bedzie mojego G (znaczy ona by byla na mnie ale on w niej zarabia) wiec jak ja pojde na macierzynski musi miec szanse zarobkowa inaczej nam sie nie oplaca jej zakladac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 12 tygodniu. Jej jeszcze dwa tygodnie. Wczoraj G mnie rozczulil... Mowi a nie da sie juz teraz tam zajrzec? Bo ja chce sie orzywitac z moim krasnalem. Jeszcze sie w koncu nie znamy...

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepiej dzwonić i pytać jakichś urzędników albo szukać na oficjalnych stronach ministerstw.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie na poniedzialek mamy umowiona wizyte w ksiegowosci jak nie one to jeszcze do inkubatorow firm sie zglosimy ale wiadomo moj facet jak sie napali to chce wiedziec juz teraz natychmiast ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri wejdź na bellybestfriend ,dziewczyny prowadzą tam wątek o zusie i działalności gospodarczej.

Michaś [*]04.06.2014

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos nie znosze tego fioletowego badziewia :P Ale dzieki gdzies tam zajrze, mam tylko nadzieje ze 90% to nie bedzie jak czy jak zaloze firme i zalpace 3 najwyzsze skladki to dostane 5 tysiecy becikowego :P

• M@linka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) mam do Was pytanie, wiecie moze czym się rózni hsg od sono hsg? i czy są to badania na droznosc jajowodow czy tez zabiegi je udrażniające? czytam w necie ale znajduje sprzeczne info...hsc, hsg to to samo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:32

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska, a ty juz robiłaś test?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra napislam na fioletowej, i zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:39

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu .... wrote:
    AnnaKliwijska, a ty juz robiłaś test?
    Ciążowy? Tak, w niedzielę - pozytywny. W poneidziałek zrobiłam bętę 113, a w srodę powtórzylam i 312, więc ślicznie pryzrosła. Więcej już nie robię, czekam teraz na wizytę u gina 26.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Witam :) mam do Was pytanie, wiecie moze czym się rózni hsg od sono hsg? i czy są to badania na droznosc jajowodow czy tez zabiegi je udrażniające? czytam w necie ale znajduje sprzeczne info...hsc, hsg to to samo?
    Ja wlazlam na 5 stron klinik ginekologicznych i na wszystkich bylo napisane to samo :P I Wychodzi na to ze hsg od sono hsg rozni sie tym w tym pierwszym uzywa sie plynu kontrastujacego (ktory moze wywolywac alergie) oraz rentgena jak rowiez metalowego urzadzenia do ogladania czy cos takiego...
    a w drugim uzywa sie soli fizjologicznej najczesciej, i uzywa sie miekkiego cewnika. Czyli jest bezpieczniejsze i mnie bolesne

http://www.femmed.com.pl/?page_id=371

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:46

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska
    O przyrosła ładnie :) no to trzymam kciuki :) ja się testowania nie mogę doczekać, wiec zostaje mi odliczanie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 10:11

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam testwoac dopiero w terminie miesiaczki, jesli ta nie przyjdzie albo temp nie spadnie (prowadzisz wykres?)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja jestem oczekująca na testowanie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu .... wrote:
    Czy tylko ja jestem oczekująca na testowanie ?

Jeszcze Ja, ale mnie nie należy brać pod uwagę bo u mnie to skomplikowane :P

Helouuuł laski tak w ogóle. Gratuluje nowym mamusiom i witam nowe nabytki na naszym wątku. Fajnie, że nas przybyło. I proszę mi nie leźć na żadne fioletowe strony, bo tu jest wasze miejsce! Z brzuchem, czy bez!

M@linka, ciri dobrze wyczytała. Ja miałam sono-hsg ostatnio, bo jestem uczulona na kontrast.

Ja mam dziś wolne (błogosławić odbiór za święto! :D) i wczoraj wszystko posprzątałam do perfekcji, a dziś się lenie ;) I czekam na tesco, bo mają mi zakupy przywieźć do domu. Mąż wymyślił, że jutro na śniadanie zrobi mi pancake z dżemem porzeczkowym a potem tarte "tan tan" czy cuś.. Jabłka karmelizowane z ciastem francuskim. I weź tu schudnij :/

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wal diete jedz PYCHA sniadanie :)
    Niunqa dobrze Cie widziec tak w ogole? U Ciebi upaly odpuscily? Nooo i co z praca w domu? Noo i czy reka juz fioletowa i odpadla? :P

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ