Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina, to wg daty miesiaczki jestes mniej wiecej w 5 tygodniu. Ja jestem na tym samym etapie i zapisalam sie do gina na 26 sierpnia. Wczesniej zrobilam tylko dwie bety (w odstepstwie 48h), zeby zobaczyc, czy ladnie przyrasta. I teraz cierpliwie czekam, bo stwierdzilam,ze wczesniej nie ma potrzeby isc, chce juz isc, jak bedzie widac zarodek i moze slychac sedruszko. Wczesniej gin za wiele Ci nie powie.
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny w moim zyciu mega duzo sie dzie dzieje i mam pytanie do tych co maja wlasna dzialalnosc gospodarcza. Jesli mam wlasna dzialalnosc gospodarcza i ide na macierzynski to czy;
A) musze zawiesic na ten czas dzialalnosc
moze za mnie wspolmalzonek ja prowadzic (podobno nie trzeba zatrudniac wspolmalzonka jako jesli onpracuje/pomaga Ci w firmie)
C) musze zatrudnic osobe do pomocy?
To ma byc prawdziwa firma ktora ma zarabiac i nie oplacalo by mi sie zebym ja musiala zawieszac (nie zarabiac) bedac na macierzynskim. -
Ciri, ja nie pomogę, wiem tylko, że ostatnio coś się zmieniło w przepisach, tzn. że nie wystarczy prowadzić firmy pół roku, żeby mieć kase potem, jakos zaostrzyli przepisy. Ale w sumie Ty pytasz o coś innego
Dzień dobry wszystkim
Ja nadal zupelnie bezobjawowo, od czasu do czasu czuję jajniki, od rana piersi są bardzi wrażliwe,a poza tym nic -
nick nieaktualnyNoo moja firma ma nie byc fikcyjna ma zarabiac (chodzi o to ze ja moge miec maly zus a moj G nie bo jeszcze mu czas ten przejsciowy po ostatnim zamknieciu firmy nie minal)
Po zmianie przepisow odnosnie nowego becikowego i tak dostane wyrownanie w zusie do 1000zl zasilku ale pytanie czy firma moze funkcjonowac w tym czasie np przy zatrudnionym pracowniku.
Bo tak czy inaczej ta fima bedzie mojego G (znaczy ona by byla na mnie ale on w niej zarabia) wiec jak ja pojde na macierzynski musi miec szanse zarobkowa inaczej nam sie nie oplaca jej zakladac. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam mam do Was pytanie, wiecie moze czym się rózni hsg od sono hsg? i czy są to badania na droznosc jajowodow czy tez zabiegi je udrażniające? czytam w necie ale znajduje sprzeczne info...hsc, hsg to to samo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jedna z wielu .... wrote:AnnaKliwijska, a ty juz robiłaś test?
-
nick nieaktualnyM@linka wrote:Witam mam do Was pytanie, wiecie moze czym się rózni hsg od sono hsg? i czy są to badania na droznosc jajowodow czy tez zabiegi je udrażniające? czytam w necie ale znajduje sprzeczne info...hsc, hsg to to samo?
a w drugim uzywa sie soli fizjologicznej najczesciej, i uzywa sie miekkiego cewnika. Czyli jest bezpieczniejsze i mnie bolesne
http://www.femmed.com.pl/?page_id=371Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:46
M@linka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJedna z wielu .... wrote:Czy tylko ja jestem oczekująca na testowanie ?
Jeszcze Ja, ale mnie nie należy brać pod uwagę bo u mnie to skomplikowane
Helouuuł laski tak w ogóle. Gratuluje nowym mamusiom i witam nowe nabytki na naszym wątku. Fajnie, że nas przybyło. I proszę mi nie leźć na żadne fioletowe strony, bo tu jest wasze miejsce! Z brzuchem, czy bez!
M@linka, ciri dobrze wyczytała. Ja miałam sono-hsg ostatnio, bo jestem uczulona na kontrast.
Ja mam dziś wolne (błogosławić odbiór za święto! ) i wczoraj wszystko posprzątałam do perfekcji, a dziś się lenie I czekam na tesco, bo mają mi zakupy przywieźć do domu. Mąż wymyślił, że jutro na śniadanie zrobi mi pancake z dżemem porzeczkowym a potem tarte "tan tan" czy cuś.. Jabłka karmelizowane z ciastem francuskim. I weź tu schudnijKjopa3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny