X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, to wg daty miesiaczki jestes mniej wiecej w 5 tygodniu. Ja jestem na tym samym etapie i zapisalam sie do gina na 26 sierpnia. Wczesniej zrobilam tylko dwie bety (w odstepstwie 48h), zeby zobaczyc, czy ladnie przyrasta. I teraz cierpliwie czekam, bo stwierdzilam,ze wczesniej nie ma potrzeby isc, chce juz isc, jak bedzie widac zarodek i moze slychac sedruszko. Wczesniej gin za wiele Ci nie powie.

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Starające się, czekające na testowanie i zafasolkowane :D życzę miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 08:38

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) w moim zyciu mega duzo sie dzie dzieje i mam pytanie do tych co maja wlasna dzialalnosc gospodarcza. Jesli mam wlasna dzialalnosc gospodarcza i ide na macierzynski to czy;
    A) musze zawiesic na ten czas dzialalnosc
    B) moze za mnie wspolmalzonek ja prowadzic (podobno nie trzeba zatrudniac wspolmalzonka jako jesli onpracuje/pomaga Ci w firmie)
    C) musze zatrudnic osobe do pomocy?

To ma byc prawdziwa firma ktora ma zarabiac i nie oplacalo by mi sie zebym ja musiala zawieszac (nie zarabiac) bedac na macierzynskim.

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ja nie pomogę, wiem tylko, że ostatnio coś się zmieniło w przepisach, tzn. że nie wystarczy prowadzić firmy pół roku, żeby mieć kase potem, jakos zaostrzyli przepisy. Ale w sumie Ty pytasz o coś innego ;)

Dzień dobry wszystkim :)
    Ja nadal zupelnie bezobjawowo, od czasu do czasu czuję jajniki, od rana piersi są bardzi wrażliwe,a poza tym nic :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja firma ma nie byc fikcyjna ma zarabiac (chodzi o to ze ja moge miec maly zus a moj G nie bo jeszcze mu czas ten przejsciowy po ostatnim zamknieciu firmy nie minal)
    Po zmianie przepisow odnosnie nowego becikowego i tak dostane wyrownanie w zusie do 1000zl zasilku ale pytanie czy firma moze funkcjonowac w tym czasie np przy zatrudnionym pracowniku.

Bo tak czy inaczej ta fima bedzie mojego G (znaczy ona by byla na mnie ale on w niej zarabia) wiec jak ja pojde na macierzynski musi miec szanse zarobkowa inaczej nam sie nie oplaca jej zakladac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 12 tygodniu. Jej jeszcze dwa tygodnie. Wczoraj G mnie rozczulil... Mowi a nie da sie juz teraz tam zajrzec? Bo ja chce sie orzywitac z moim krasnalem. Jeszcze sie w koncu nie znamy...

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepiej dzwonić i pytać jakichś urzędników albo szukać na oficjalnych stronach ministerstw.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie na poniedzialek mamy umowiona wizyte w ksiegowosci jak nie one to jeszcze do inkubatorow firm sie zglosimy ale wiadomo moj facet jak sie napali to chce wiedziec juz teraz natychmiast ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri wejdź na bellybestfriend ,dziewczyny prowadzą tam wątek o zusie i działalności gospodarczej.

Michaś [*]04.06.2014

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos nie znosze tego fioletowego badziewia :P Ale dzieki gdzies tam zajrze, mam tylko nadzieje ze 90% to nie bedzie jak czy jak zaloze firme i zalpace 3 najwyzsze skladki to dostane 5 tysiecy becikowego :P

• M@linka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) mam do Was pytanie, wiecie moze czym się rózni hsg od sono hsg? i czy są to badania na droznosc jajowodow czy tez zabiegi je udrażniające? czytam w necie ale znajduje sprzeczne info...hsc, hsg to to samo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:32

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska, a ty juz robiłaś test?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra napislam na fioletowej, i zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:39

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu .... wrote:
    AnnaKliwijska, a ty juz robiłaś test?
    Ciążowy? Tak, w niedzielę - pozytywny. W poneidziałek zrobiłam bętę 113, a w srodę powtórzylam i 312, więc ślicznie pryzrosła. Więcej już nie robię, czekam teraz na wizytę u gina 26.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Witam :) mam do Was pytanie, wiecie moze czym się rózni hsg od sono hsg? i czy są to badania na droznosc jajowodow czy tez zabiegi je udrażniające? czytam w necie ale znajduje sprzeczne info...hsc, hsg to to samo?
    Ja wlazlam na 5 stron klinik ginekologicznych i na wszystkich bylo napisane to samo :P I Wychodzi na to ze hsg od sono hsg rozni sie tym w tym pierwszym uzywa sie plynu kontrastujacego (ktory moze wywolywac alergie) oraz rentgena jak rowiez metalowego urzadzenia do ogladania czy cos takiego...
    a w drugim uzywa sie soli fizjologicznej najczesciej, i uzywa sie miekkiego cewnika. Czyli jest bezpieczniejsze i mnie bolesne

http://www.femmed.com.pl/?page_id=371

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:46

M@linka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska
    O przyrosła ładnie :) no to trzymam kciuki :) ja się testowania nie mogę doczekać, wiec zostaje mi odliczanie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 10:11

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam testwoac dopiero w terminie miesiaczki, jesli ta nie przyjdzie albo temp nie spadnie (prowadzisz wykres?)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja jestem oczekująca na testowanie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu .... wrote:
    Czy tylko ja jestem oczekująca na testowanie ?

Jeszcze Ja, ale mnie nie należy brać pod uwagę bo u mnie to skomplikowane :P

Helouuuł laski tak w ogóle. Gratuluje nowym mamusiom i witam nowe nabytki na naszym wątku. Fajnie, że nas przybyło. I proszę mi nie leźć na żadne fioletowe strony, bo tu jest wasze miejsce! Z brzuchem, czy bez!

M@linka, ciri dobrze wyczytała. Ja miałam sono-hsg ostatnio, bo jestem uczulona na kontrast.

Ja mam dziś wolne (błogosławić odbiór za święto! :D) i wczoraj wszystko posprzątałam do perfekcji, a dziś się lenie ;) I czekam na tesco, bo mają mi zakupy przywieźć do domu. Mąż wymyślił, że jutro na śniadanie zrobi mi pancake z dżemem porzeczkowym a potem tarte "tan tan" czy cuś.. Jabłka karmelizowane z ciastem francuskim. I weź tu schudnij :/

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wal diete jedz PYCHA sniadanie :)
    Niunqa dobrze Cie widziec tak w ogole? U Ciebi upaly odpuscily? Nooo i co z praca w domu? Noo i czy reka juz fioletowa i odpadla? :P

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ