Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnaKliwijska wrote:Ale tam jest nie tylko o jedzeniu, a i w tym są podane metody, co robić, jak nie ma apetytu (np. jesc inny rodzaj rzeczy, w o wiele mniejszych porcjach) . Zresztą - to jest Twoj wybór, jako nauczycielka już się nauczyłam, że nikogo nie zmuszę do edukacji .
-
nick nieaktualnyCiri, normalne wstawanie w nocy na psi psi Aż spojrzałam na swój wykres sprzed 4 lat, zdarzały mi się pomiary o 2-3 w nocy.
W drugim trymestrze będzie jeszcze więcej sikania o dziwnych porachWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelina0701 wrote:Za duzo tego... teraz siedze i mysle dostałam awans zawodowy z pomocy nauczyciela na nauczyciela i mialam robić staż ( bo to w przedszkolu) nie wiem jak to sie ma do przepisów.
-
nick nieaktualnyMorella wrote:Tak, jutro pojde i zaczne dzialac. Co dziwne dla mnie to to, ze ja nie mam zadnych objawow, sugerujacych problemy z tymi hormonami.
-
nick nieaktualnyEwelina0701 wrote:ciri własnie szukam, a staz trwa od 1.wrzesnia do czerwca.
-
nick nieaktualnyTo cos czuje ze niestety lecz albo bedziesz musiala go powtarzac albo "dorobic" czyli np jesli pol roku bedziesz pracowwac to potem kolejne pol stazu...Ale stawiam na pierwsza wersje.. Ale najlepiej idz i dowiedz sie u zrodla...
Chyba ze Anna cos na ten temat wie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:14
-
nick nieaktualny
-
Ciri - zwiększa się dopływ krwi do tych okolic i stąd więcej siakania - ja już teraz sikam co godzinę. Z tego, co czytałam nasila się to w pierwszym trymestrze i potem w trzecim, gdy z kolei pęcherz jest dodatkowo uciskany. To normalne
Ewelina, wg moich wiadomości niestety nie uda Ci się zrobić stażu na nauczyciela kontraktowego. Musisz mieć pełne 9 miesięcy (nomen omen), a Ty masz teraz ważniejsze 9 miesięcy przed sobą. Nie przejmuj się tym jednak - to nic nie szkodzi, że zrobisz go, gdy wrócisz do pracy po macierzyńskim. Robi się go bezproblemowo i musiałabyś się naprawdę postarać, żeby tym kontraktowym nie zostać, a z kolei korzyści płynące z bycia kontraktowym są naprawdę niewielkie, zdaje się, że ja nawet 100 podwyżki nie miałam, ale nie pamiętam tego.
Niemniej moja rada jest taka - we wrześniu złóż wszystkie wymagane dokumenty, nic nie mów póki co o ciązy (no, chyba że będziesz się żle czuła i pójdziesz na l4). Ciąża może się różnie rozwinąć (czego oczywiście Ci nie życzę, mam nadzieję, żę tego stażu nie zrobisz ), więc może się okazać, że (niestety) ten staż zrobisz.
Niemniej tak jak piszę - nie martwiłabym się tym szczególnie: najważniejsze, że masz pracę. I pracuj normalnie, póki możesz. Co zrobisz już do awansu (jakieś szkolenia, coś na rzecz przedszkola itp.) to zostaje - zwlaszcza, ze ten egzamin zdajesz w szkole, w której pracujesz, wiec najwanizjesze jest to, zebys dala sie poznac jako dobry pracownik. Papierologią się nie martw -
Hej kobietki!!
Podczytuję Was i muszę się udzielić
Morella Twoje ft3 jest troszkę wyższe od ft4 i to niekoniecznie jest ok. Ogólnie powinny być procentowo w połowie jedno i drugie. Możesz zrobić sobie dla siebie taki test na tarczycę
http://www.chorobytarczycy.eu/test/test.html#0
Ciri będzie dobrze.
Ewelina gratuluję!!! -
wlasnie morelka tez mialam mowic ze to zze tsh jest w normie nie znaczy ze z tarczyca jest wszystko ok idz do endo!
ja zmykam nie wiem kiedy bede, chyba w niedziele:) -
Anna, brakuje mi własnie tej wiedzy jak to wyglada...
Ja 5 lat pracuje jako "niania" i ta umowa na czas nieokreslony nie zostala zerwana, ale tez nie chce aby nowa umowa ( na nauczyciela) zostala zerwana bo jestem w ciązy a jak wlasnie piszesz różnie to w zyciu bywa, wiem ze robi sie go szybko moja mama ma 35 lat pracy i wszystkie stopnie awansu...nie chcę tez odrazu mowic o tym dyrektorce.... czy nie jest tak ze od 3 miesiaca jestem "chroniona" ?a to jest na tzw zastępstwo wiec nie mam pewnosci ze po macierzynskim bedzie dla mnie miejsce?
Czyli jak Dyrektor sie dowie o ciązy to zerwie ze mną umowe stażysty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:31