X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim regionalnym wątku polecana jest bardzo jedna dr i się do niej wybiorę.

Byłam dziś w banku po warunki do kredytu i przestraszyłam się, jednak te kwoty jak się widzi tak na papierze dopiero docierają do mózgu!

ciri22 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 50 ale juz mi sie koncza:/

Nie cwicze:/ mam lenia:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide wziac dluzsza kapiel, a z racji tego ze jestem po tylko 3,5 snu nie wiem czy nie zasne w tej wannie ale mam ochote polezec ^^

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa nie chcę Cię martwić, ale wiesz jak to działa. Chociaż rozumiem Cię w 100% ja też codziennie "idę biegać" jeszcze dobrze pamiętam jak czekałam, aż skończy się zima;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    ja ide wziac dluzsza kapiel, a z racji tego ze jestem po tylko 3,5 snu nie wiem czy nie zasne w tej wannie ale mam ochote polezec ^^
    Ooo dawno nie robiłam sobie kąpieli, zimą często, latem mi się nie chce, ale dziś chłodniej...;)
    BBaronowa skąd wiesz jakie masz endo grubość robiłaś teraz usg?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam

A ja się nie kąpie. Nie pamiętam kiedy siedzialam w wannie. Nie lubię. Tylko prysznic

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Mój obecny powiedział, że testy zleci po roku nieskutecznych starań, a do tego czasu mamy próbować. Ostatnio wziął mnie za wariatkę, w ładnych słowach powiedział, że panikuję i nawet mnie nie zbadał i ta "porada" bez badania kosztowała mnie 100zł.
    Tak to pora zmienic, a tak zapytam moze nie na miejscu pytanie ale w jakim wieku jestes? przed czy po 30stce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dzisiaj bylam

A ja się nie kąpie. Nie pamiętam kiedy siedzialam w wannie. Nie lubię. Tylko prysznic
    Ja tez wole prysznic ale nie ukrywam ze czasem mnie nachodzi.... ale bym polezala i na moja nere to dobrze robi

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N., ja też napisałam podobny plan kilkanaście stron temu i okazało się, że go zrealizowalam (w stylu: wstaje rano, temperatura nie spada, robie test, wychodza dwie kreski :D) - więc mam nadzieję, że i Tobie się uda :D:D:D

Mnie też bolały jajniki podczas seksu, dzień przed testowaniem, ale myślę, że to przez to, że tam się już dużo działo i one były całe wrażliwe. No i pozycja sprzyjała mocnemu naciskowi.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloouuuł.

U nas też mała zmiana planów. Ponieważ są kłopoty z moim zmutowanym genem, to 8 września mamy immunologa - ginekologa. Idę do dr. Jerzak. Podobno jest skuteczna jeśli chodzi o "niemożliwe" ciąże. We wrześniu zatem odpuszczamy inseminację. U mnie rzekomo dziś 11 dpo, ale też to tak na pałę zaznaczone, bo 16 dc miałam pęcherzyk 22 mm i niby miał właśnie pękać, więc na dobrą sprawę nie wiem kiedy była ta owulacja. Dziś w pracy miałam mega nerwa i strasznie bolały mnie jajniki i brzuch jak na @, także czekam aż mnie zaleje. Mam nadzieję, że w piątek bo nie chcę okresu w pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri pewnie, że na miejscu, mam 26lat.
    Ja uwielbiam kąpiele i to takie najbardziej niezdrowe, bo gooorące, tak że wrzucasz torebkę i parzysz kawę;);)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zrobilas badania jajeczek pod wzgledem genetycznym? czy jak?

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff juz po kapieli. jak milo. przy okazji zrobilam porzadek w okolicach bikini to maz bedzie zadowolony jak wroci i moze sie zalapie na jakis sex :D (raczej na pewno no ale:D)

ciri22 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o ten gen MTHFR. On powoduje,że zarodek się nie zagnieżdża. I mało tego przyjmuję zły kwas foliowy, vit b6 i b12, bo jest zła postać. Musi być zmetylowana., bo inaczej jej nie przyswajam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ciri pewnie, że na miejscu, mam 26lat.
    Ja uwielbiam kąpiele i to takie najbardziej niezdrowe, bo gooorące, tak że wrzucasz torebkę i parzysz kawę;);)
    To co Ty mowisz ze mlodziutka jestem?! Przeciez ja tylko rok mlodsza od ciebie :P 25 koncze zaraz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Chodzi o ten gen MTHFR. On powoduje,że zarodek się nie zagnieżdża. I mało tego przyjmuję zły kwas foliowy, vit b6 i b12, bo jest zła postać. Musi być zmetylowana., bo inaczej jej nie przyswajam.
    aaa to mowilas o tym kwasie ale o genie nie pamietam... eh a to sie jakos z tym walczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To co Ty mowisz ze mlodziutka jestem?! Przeciez ja tylko rok mlodsza od ciebie :P 25 koncze zaraz:)
    Ej ja byłam pewna, że Ty masz 22 lata?Ty jjesteś 90' rocznik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 20:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ej ja byłam pewna, że Ty masz 22 lata?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak nie :P wiec wiesz z tym mieszkaniem to sie jeszcze przez chwile nie dorobie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lekami i dobrą terapią można doprowadzić do zdrowej ciąży.

ciri22 lubi tę wiadomość

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ