X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim regionalnym wątku polecana jest bardzo jedna dr i się do niej wybiorę.

Byłam dziś w banku po warunki do kredytu i przestraszyłam się, jednak te kwoty jak się widzi tak na papierze dopiero docierają do mózgu!

ciri22 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 50 ale juz mi sie koncza:/

Nie cwicze:/ mam lenia:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide wziac dluzsza kapiel, a z racji tego ze jestem po tylko 3,5 snu nie wiem czy nie zasne w tej wannie ale mam ochote polezec ^^

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa nie chcę Cię martwić, ale wiesz jak to działa. Chociaż rozumiem Cię w 100% ja też codziennie "idę biegać" jeszcze dobrze pamiętam jak czekałam, aż skończy się zima;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    ja ide wziac dluzsza kapiel, a z racji tego ze jestem po tylko 3,5 snu nie wiem czy nie zasne w tej wannie ale mam ochote polezec ^^
    Ooo dawno nie robiłam sobie kąpieli, zimą często, latem mi się nie chce, ale dziś chłodniej...;)
    BBaronowa skąd wiesz jakie masz endo grubość robiłaś teraz usg?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam

A ja się nie kąpie. Nie pamiętam kiedy siedzialam w wannie. Nie lubię. Tylko prysznic

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Mój obecny powiedział, że testy zleci po roku nieskutecznych starań, a do tego czasu mamy próbować. Ostatnio wziął mnie za wariatkę, w ładnych słowach powiedział, że panikuję i nawet mnie nie zbadał i ta "porada" bez badania kosztowała mnie 100zł.
    Tak to pora zmienic, a tak zapytam moze nie na miejscu pytanie ale w jakim wieku jestes? przed czy po 30stce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dzisiaj bylam

A ja się nie kąpie. Nie pamiętam kiedy siedzialam w wannie. Nie lubię. Tylko prysznic
    Ja tez wole prysznic ale nie ukrywam ze czasem mnie nachodzi.... ale bym polezala i na moja nere to dobrze robi

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N., ja też napisałam podobny plan kilkanaście stron temu i okazało się, że go zrealizowalam (w stylu: wstaje rano, temperatura nie spada, robie test, wychodza dwie kreski :D) - więc mam nadzieję, że i Tobie się uda :D:D:D

Mnie też bolały jajniki podczas seksu, dzień przed testowaniem, ale myślę, że to przez to, że tam się już dużo działo i one były całe wrażliwe. No i pozycja sprzyjała mocnemu naciskowi.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloouuuł.

U nas też mała zmiana planów. Ponieważ są kłopoty z moim zmutowanym genem, to 8 września mamy immunologa - ginekologa. Idę do dr. Jerzak. Podobno jest skuteczna jeśli chodzi o "niemożliwe" ciąże. We wrześniu zatem odpuszczamy inseminację. U mnie rzekomo dziś 11 dpo, ale też to tak na pałę zaznaczone, bo 16 dc miałam pęcherzyk 22 mm i niby miał właśnie pękać, więc na dobrą sprawę nie wiem kiedy była ta owulacja. Dziś w pracy miałam mega nerwa i strasznie bolały mnie jajniki i brzuch jak na @, także czekam aż mnie zaleje. Mam nadzieję, że w piątek bo nie chcę okresu w pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri pewnie, że na miejscu, mam 26lat.
    Ja uwielbiam kąpiele i to takie najbardziej niezdrowe, bo gooorące, tak że wrzucasz torebkę i parzysz kawę;);)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zrobilas badania jajeczek pod wzgledem genetycznym? czy jak?

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff juz po kapieli. jak milo. przy okazji zrobilam porzadek w okolicach bikini to maz bedzie zadowolony jak wroci i moze sie zalapie na jakis sex :D (raczej na pewno no ale:D)

ciri22 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o ten gen MTHFR. On powoduje,że zarodek się nie zagnieżdża. I mało tego przyjmuję zły kwas foliowy, vit b6 i b12, bo jest zła postać. Musi być zmetylowana., bo inaczej jej nie przyswajam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ciri pewnie, że na miejscu, mam 26lat.
    Ja uwielbiam kąpiele i to takie najbardziej niezdrowe, bo gooorące, tak że wrzucasz torebkę i parzysz kawę;);)
    To co Ty mowisz ze mlodziutka jestem?! Przeciez ja tylko rok mlodsza od ciebie :P 25 koncze zaraz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Chodzi o ten gen MTHFR. On powoduje,że zarodek się nie zagnieżdża. I mało tego przyjmuję zły kwas foliowy, vit b6 i b12, bo jest zła postać. Musi być zmetylowana., bo inaczej jej nie przyswajam.
    aaa to mowilas o tym kwasie ale o genie nie pamietam... eh a to sie jakos z tym walczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To co Ty mowisz ze mlodziutka jestem?! Przeciez ja tylko rok mlodsza od ciebie :P 25 koncze zaraz:)
    Ej ja byłam pewna, że Ty masz 22 lata?Ty jjesteś 90' rocznik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 20:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ej ja byłam pewna, że Ty masz 22 lata?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak nie :P wiec wiesz z tym mieszkaniem to sie jeszcze przez chwile nie dorobie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lekami i dobrą terapią można doprowadzić do zdrowej ciąży.

ciri22 lubi tę wiadomość

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ