Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    ALe tak naprawde zabieg wskaze co i tak tak?

Iriss: EWA <3 moja babcia mega imie dla wspanialej kobiety :)

To tak jak Ja :D hehehh

Mi się strasznie podoba Hania. I w głowie mi jakoś tak zostało - Martyna. (miałam w pracy byłej taką koleżankę, strasznie była wredna). Dla chłopca mi się Damian podoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania dobrze mi sie ni kojarzy :P Ale imie samo w sumie ladne :D

Niunqa to po prostu ta mega energia od Ciebie leci :D Ewy sa super :) Po Liwi to bylo drugie imie dla dziewczynki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zazwyczaj byłam pozytywna :D Muszę zmienić ten avatar bo mnie irytuje.
    Grrr...

Fiona, przynajmniej robisz wszystko co można żeby być zdrową przede wszystkim, więc to nie jest stracony czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa szczerze? ZMieniaj bo mi do Ciebie nie pasuje ten avatarek :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ci pasuje? ;) bo nie mam pomysłu :>

• Iriss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w głowie od samego początku Natalia chodzi po głowie, ale mówię zobaczymy jaki charakterek wykaże hihi, no i kim będzie ;). Jedna Natalia jest blisko w rodzinie, dlatego mam dylemat. U nas najlepiej imiona bez "r" bo mamy taki piękny akcent i wymawiamy takie "tylne r", niektórzy się śmieją że francuskie "r" ;), śmiałam się że weźmiemy Barbara... + nasze nazwisko to byśmy się w urzędach umęczyli ;D

ciri22 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chcemy Mirę.

A jakby byl chłopak to sie pozabijamy

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    A co Ci pasuje? ;) bo nie mam pomysłu :>
    cos zdecydowanie kolrowego nawet plama z duza iloscia koloru a nie taka czern i zielen, za malo zycia mi w tym :D Noo i juz do tego Twojego zywego fioletu sie przyzwyczailam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Mi w głowie od samego początku Natalia chodzi po głowie, ale mówię zobaczymy jaki charakterek wykaże hihi, no i kim będzie ;). Jedna Natalia jest blisko w rodzinie, dlatego mam dylemat. U nas najlepiej imiona bez "r" bo mamy taki piękny akcent i wymawiamy takie "tylne r", niektórzy się śmieją że francuskie "r" ;), śmiałam się że weźmiemy Barbara... + nasze nazwisko to byśmy się w urzędach umęczyli ;D
    Noo mnie Natalia w ogole, ja mam na szczescie latwe nazwiako ale moj G.... o masakra.. wszyscy przekrecaja :P bedzie ciekawie, a jak Liwia to stawiam ze kazdy bedzie chcial jej wpisywac Oliwia lub Lidia :P

MNie sie Adam podoba ale moj dwuletni kuzyn ma tak na imie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A my chcemy Mirę.

Ale co? Zupelnie skrajne macie pomysly?

• Fiona88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Się wtrącę Fiona, jesli masz mieć zabieg (domyślam sie ze laparoskopię zwiadowczą) domagaj sie drożności jajowodów i żelu antyzrostowego.

I życzę Ci z całego serca żeby to nie była endomenda!

Morisku HSG mialam juz robione i wszystko w tym temacie ok. Bede mialam histeroskopie zwiadowcza. Na USG widac zmiane (a wlasciwie bardzo mala zmianke) na tylnej scianie macicy i chca to usunac, a przy okazji zobaczyc czy jeszcze czegos nie trzeba naprawic.

Z jednej strony sie "ciesze", ze postawili taka diagnoze, bo moglam leczyc PCO nie wiadomo ile, a i tak nie zachodzic w ciaze, a z drugiej strony endometrioza mnie przeraza :(

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • Iriss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A my chcemy Mirę.

e tam pozabijacie, nie wiesz ... mężczyzna jest jak ciasto, aby było dobre musimy ugniatać po woli po woli, ale czasami trzeba mocniej przydusić (drożdżowe to i nawet je*nąć o blat), aby było idealne :D. także da się urobić po woli i delikatnie hehe - taką mądrość mi kiedyś zaserwowała ciotka ;) i do dziś się śmieję ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo od razu lepiej :D

ciri22, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce Stasia a ja Zbysia a wspolej opcji nie ma ;).

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss padlam :D Ale troche to prawda, moj jest cudowny ale co do przeprowadzki musze go powoli ugniatac i walkowac jak ciasto francuskie :P

Niunqa od razu lepiej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Mój mąż chce Stasia a ja Zbysia a wspolej opcji nie ma ;).
    A jak z bratem by to wspolgralo? Bo ja jeszcze zawsze patrze jak raze jak bedziesz wolac jak brzmi :D Np uparlam sie na Liwie i "normalne" imie mi do chlopaka juz nie pasuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona a poza usunieciem cos ma na celu ten zabieg? Bo ja w ogole nie znam sie na nich... on cos wskaze? Stopien, leczenie czy cos?

Bo mam nadzieje ze po zabiegu okaze sie ze to jednak nic groznego :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mężczyzna jest jak ciasto, aby było dobre musimy ugniatać po woli po woli, ale czasami trzeba mocniej przydusić (drożdżowe to i nawet je*nąć o blat), aby było idealne

padlam i nie wstaje:D

ciri22 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Klaudia N. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od zawsze chcialam Patryka i Emilkę :)

ciri22 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Iriss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Iriss padlam :D Ale troche to prawda, moj jest cudowny ale co do przeprowadzki musze go powoli ugniatac i walkowac jak ciasto francuskie :P

Niunqa od razu lepiej :D

Za każdym razem sobie to przypominam, że czasami lepiej nie robić fochów i na siłę stawiać na swoim, tylko po woli... ;). Mój też jest cudowny, a od prenatalnych widzę w nim takie zaangażowanie :D, planuje co trzeba w domu ogarnąć (jakieś usterki itp), i pół nocy raz myślał nad tym jak przemeblujemy sypialnie :D, ale to fajne uczucie:)

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ