X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, Dziewczyny oszalałyście?! Tyle stron w jeden dzień? Dobra nadrabiam:)
    Płodzicie strony jak króliki!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegiełyście dziś, ja siedzę w pracy a Wy tu walicie takie ciekawe tematy!
    My mamy imiona dawno wybrane "po kimś" Karinka i Maksym.

Fionka myślę, że usuną to co trzeba i będziesz na "czysto".

a na usg szukali pod tym kontem czy przy zwykłym usg wyszło? Pytam, bo mi lekarz powiedział przy badaniu, że podejrzewa, ale w usg inny lekarz nie cwiedząc o podejrzeniu nic nie widział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 19:48

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na która godzine masz usg w środe?

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Magdziulla a mozna wiedziec po kim? po rodzince?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt jakoś szczególnie bliski, ale imiona mi się bardzo podobają, Maksym to był mój pradziadek, a imię Karina spodobało mi się dzięki kobiecie,która pokazywała nam Rzym gdy byliśmy w podróży poślubnej i bardzo ją polubiliśmy. Już mi się zakorzeniły te imiona w ggłowie i pewnie tak zostanie. O ile w końcu w tę ciążę zajdę

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ze sie urodzi i stwierdzisz to nie Maksym! To Mateusz :P
    Choc mnie sie wydaje ze jak ktos ma wybrane imie i od poznania plci tak mowi do dziecka to ono sie do niego przyzwyczaja choc tez jest opcja ze podobno to dziecko wybiera sobie imie.

A ja wam powiem ze przyszly mi spodnie ciazowe i sa 10x na mnie za duze :D tak schudlam ostatnio ze rozmiar okazal sie za duzy a do tego jeszcze gumka miala byc krotka a tu na caly brzuch :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz chyba do nich "urośniesz":) gorzej jakby były za małe.
    Ooo jakbym chciała już ciuszki ciążowe!

A za parę godzin będę w Twoim mieście;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo w jakims konkretnym calu? :P Mam nadzieje ze urosne bo na dupie tez wisza nie tylko w brzuchu :)

• Iriss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutko tylko napiszę, że potwierdza się to co na prenatalnych powiedział doktor :-), będziemy mieli synka - nasz mały książę :-)

Magdziulla, Klaudia N. lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszedzie synkowie :D gratulacje juz dzis o 3 wiem wsrod forumowiczek:P moze sie wylamie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewniam Cię, że urośniesz:)
    Odbieramy teściową z wakacji:)
    Dziwny mam ten cykl, dziś już nie mam śluzu, zrobiłam test owu i o ile jest od wczorajszego ciemniejsza to odrobinę.

Ciri pisałaś, że ten tydzień masz najgorszy, dlaczego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 20:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss świetnie, jakie w końcu imię, bo czytałam Was na szybko i nie jestem pewna czy już wybralas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, najgorszy bo mdleje, rzygam po wszystkim, krew z nosa leci i mam wrazenie ze to sie poglebia, w pon-wt mdlalam i krew z nosa a od srody mdlosci, wczoraj i dzis wymioty i to do tego stopnia ze wymiotuje po wodzie... sniadan nie chce jesc bo mdlosci sie poglebiaja. od godziny 18 jestem co w stanie utrzymac w żołądku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to niedobrze, ale chyba tak się zdarza. Moja znajoma przy pierwszej dwójce mogła szaleć całą ciążę i przy przy trzecim do połowy ciąży tylko trasa łóżko-łazienka nic innego nie była w stanie zrobić.
    Ale mam nadzieję, że Tobie zaraz przejdzie. Podobno cukierki z imbirem pomagają, ale nie znam się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukierki z imbirem i do tej pory pogaly na te rzadkie mdlosci i chorobe lokomocyjna a teraz nie, wiesz najdziwniejsze ze przy upalach lepiej sie czulam niz teraz ale moze to kumulacja na koniec pierwszego trymestru choc jesli sie nie myle to najgorzej jest w 10 tygodniu a ten mam za soba...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego w podpisie widzę u Ciebie 7t5d ? właśnie czy pierwsze tak 7tygodni to są ciężkie objawy w sensie, że nie ma problemu z tym by je "ukryć"?

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701 wrote:
    Ania na która godzine masz usg w środe?

Na 18:40 dopiero. Ale zarodek będzie miał więcej czasu, żeby sobie serduszko rozpykało :D

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj bo nie rozumiem pytania :P O co dokladnie chodzi?

Bo w opisie mam dlugosc dziecka z pierwszego usg i uderzenia serduszka na minute a teraz o co chodzi z objawami? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobrze zaczaiłam:)
    Tak jak piszesz o swoich dolegliwościach to zaczęłam się zastanawiać czy w optymistycznej wersji, w której zachodzę w tym cyklu będę w stanie to ukryć do końca września kiedy to przedłużam umowę o pracę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko bardzo zalezy, moja znajoma zaczela rzygac na wszystko od 4 tygodnia do 5 miesiaca, i to po wszystkim, zapach flamastra i leciala i rzygala wiec nie ma reguly...

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ