X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Magdziulla? Jak tam?
    U mnie temperatura oszla w gore, ale owu nie zaznaczylo owulacji:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo owulacja po 3 cz4 dniu wyzszych bedzie zaznaczona

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, niedobry. Niestety miałaś wczoraj racje. Nie ma cienia cienia:( a i po co mi była wczoraj ta nadzieja. No nic trzeba się otrzepać i zmiatać do pracy, dzięki za kciukasy i wsparcie.
    A temp dalej 36,9.
    Morela mi też zaznaczyło po 3 dniach dopiero. Odezwę się potem:*

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dobry, niedobry. Niestety miałaś wczoraj racje. Nie ma cienia cienia:( a i po co mi była wczoraj ta nadzieja. No nic trzeba się otrzepać i zmiatać do pracy, dzięki za kciukasy i wsparcie.
    A temp dalej 36,9.
    Morela mi też zaznaczyło po 3 dniach dopiero. Odezwę się potem:*

A moze to jeszcze za wczesnie? Tempka nie spada, wiec moze jest jeszcze szansa?

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona sorki, że nie doczekałam do Naszej daty:) wiesz to już 34dc myślę, że już by było. Pewnie znowu sobie psychicznie @ blokuje. A jak u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktory dzien cyklu nie ma znaczenia bardziej to ktory dzien po owu a najwazniejsze ile dni od zagnirzszenia a zagniezdzenie moze byc nawet w 12dpo.

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Fiona sorki, że nie doczekałam do Naszej daty:) wiesz to już 34dc myślę, że już by było. Pewnie znowu sobie psychicznie @ blokuje. A jak u Ciebie?

Nic sie nie stalo :) Ja mialam testowac dzisiaj, ale po zeszlo tygodniowej wizycie u ginki testowanie zostalo przeniosione na jutro lub pojutrze :) To znaczy beta bedzie i to chyba jutro, bo Maz tak zarzadzil :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ciebie nie ma szans, żeby się nie udało wykres masz wzorowy. Trzymam ciągle kciuki.
    Ciri jestem prawie pewna, że będę miała powtórkę z historii z poprzedniego cyklu.
    Mój mąż mówi, że był pewny, że się udało, a tu dupka. Jak nie przyjdzie @ w piątek zrobię betę.
    Popłaczę wieczorem, jakoś trzeba przetrwać w pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ja nigdy nie placze na jedna kreske czy tez okres. W ogole mnie cos takiego nie dopada... Ale ja co innego gorzej przechodze.

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    U Ciebie nie ma szans, żeby się nie udało wykres masz wzorowy. Trzymam ciągle kciuki.
    Ciri jestem prawie pewna, że będę miała powtórkę z historii z poprzedniego cyklu.
    Mój mąż mówi, że był pewny, że się udało, a tu dupka. Jak nie przyjdzie @ w piątek zrobię betę.
    Popłaczę wieczorem, jakoś trzeba przetrwać w pracy.

Ale moj wykres jest oszukany, bo jade na dupku, a on podwyzsza temperature :( W porzednim cyklu tez taki mialam.
    Chociaz wczoraj w czasie seksu moj Maz powiedzial, ze tam w srodku bylo jakos inaczej, ale staram sie niczego w tym nie doszukiwac :P

Kciuki mimo to sie przydadza i prosze o ich trzymanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 07:32

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ale mnie tu nie było! Tyle nadrabiania, ale się uporałam, bo po całonocnej jeździe samochodem nie mogę spać ;) Gratuluję zaciążonym i życzę szczęśliwego finału. Rozsyłajcie wirusy ile wlezie
    Za resztę oczywiście trzymam kciuki - za owulki, za odliczanie i pozytywne testy :)

Ja ten cykl raczej spisuję na straty, chyba, że conceive okaże się cudownym przedłużaczem życia plemikowego i jakimś cudem jestem już po owu. Wybieram się na badania, a widziałam, że temat został poruszony, więc dodam, że mnie lekarz mówił, że prolaktynę można badać również w II fazie cyklu

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Jej ja nigdy nie placze na jedna kreske czy tez okres. W ogole mnie cos takiego nie dopada... Ale ja co innego gorzej przechodze.

To chyba lepiej dla Ciebie. Ja poplacze sobie zawsze jak odbiore wyniki, albo pierwszego dnia @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nie wiem czy dobrze. Moze plakanie lepiej by mi zrobilo takie oczyszczenie.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tymi testami tak jest, juz kilka razy slyszalam o kreskach po czasie i nie bede w nie wierzyc:)
    u mnie 8dpo dziwnie spokojny wykres, zawsze mialam takie skoki jak zaraz po owu a ostatnie 4 temperatury takie rowne jakies:) zobaczymy, objawow brak - przynajmniej sie nie nakrecam:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wedlug owu dzis 11 dpo, a wedlug monitoringu jakis 7 i nie wiem co ta beta moze jutro pokazac... Objawy sa rozne, a czasem ich brak w ogole. Mysli tez rozne. Oby do jutro, a wlasciwie srody, bo dopiero wtedy wynik odbiore...

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

kurde nie mialam ostatnio czasu i tak teraz siedze i mowie ale ze mnie ciołek..nawet sie nie przedstawiłam :) i nic nie napisałam o sobie :)

tak jakpisalam my najprawdopodobniej I raz testowac bedziemy w sierpniu :)

nasze starana: jutro powinien zaczac sie 24 cykl z owu :) choc nie iwem czymozna to nazwac staraniami..a raczej takim szukaniem .. jakiejs szansy ..
    1 etap juz tych siwdadomych staran to 9 miesiecy - pod opieka poradni leczenia niedplodnosci ..- stymulowanie do IUI, oraz 9 miesiecy kłamstw lekarza zatail przed nami taki maly szczegół ze w ansieniu nie ma plemników ;)
    II etap.. oczywiscie schiz co dalej.. ( moj maz od rzu stwierdzilz e dawca ton ajlepsze wyjscei- ja nie) i szukanie info.. i tu zaczela sie diagnostyka meza.. od lutego2014-sierpnia2014 powierdzenie azoospermi i wady genetycznej ktora sie do tego przyczyniła zespół klinefeltera czyli dodatwkowy chromosom 47XXY - wykluczenie z rozrodu
    III etap.. cien nadziei Novum kuracja rzed micro biopsja jader 09.2014-03.2015 niestety szanse nikly bo chormony na poczatku szalaly .. fakt zdrowie meza sie poprawilo..ale statystyki.. i badania wskazywaly na to ze szanse na znalkezienie plemnikow sa bliskie 0 .. a nawet jesli to na 6 pacj tylko u jednego znalezli plemniki i z tego ciayz nie udalo sie pozyskac.. no i obciazenie genetyczne mozliwe u dziecka.
    tu zapadła decyzja.. z ktora na poczatku nie moglam sie pogodzic.. natomiast moj maz jak najbardziej.. skorzystamy z dawcy ..pozniej zaczelam to rzetrawiac, wizyty u lekarzy rozmowy z psychlgoiem, a mezem.. i w koncu sie rpzekonalam :)
    7 lipca mamy pierwsza wizyte w Novum.. jesli jajowody beda drozne topodchodizmy do IUI AID :)

ott taka nasza hstoria podejrzewam ze czesc z Wasmoze mnie kojarzyc z innych watkow.. w koncu jestem tu od yy.. 2 lat :)

pozdrawiam Was wszytskie :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezeli wg monitoringu jest jakies 7-8 dpowu to nie wiem czy beta cos pokaze:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem tez beta nic nie pokaze bo nawet do zagniezdzenia nawet moglo nie dojsc ja bym czekala jeszcze ze 3 dni.

Aniu ja dzis Cie wpisze na nasza liste ;) bedziesz oficjalnie z nami?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli moge to bede.. :)
    jeslli jest 7 dpo ..to nie ma sensu robic bety,,, zagniezdzenie moze trwac nawet do 12 dpo ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 08:59

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze mozesz ;D kurde ja w weekend pod namiot i zaluje ze nie mam w 14dc owulacji. Wrrr

Ania_84 lubi tę wiadomość

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ