Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
no i nadchodzi okres u mnie. 13 cs welcome.
mkl robilismy badania nasienia problem z lepkoscia aglutynacja i uplynnieniem daje mu leki i bral flegamine na rozrzedzenie, u mnie wg gina ok, tsh juz w normie progesteron jak robilam byl elegancki ale to w pazdzierniku robilam -
u mnie ten cykl raczej będzie stratny, mam zjawić się w okolicy owulacji w klinice i mąż tego samego dnia będzie robił badanie nasienia ( wyniki mają być po godzinie) więc siłą rzeczy nie możemy współżyć 3 dni przed wizytą czyli 3,2,1 dni przed owulacją, więc lipa, liczę że będąc w klinice będę zaraz przed owulacją więc będzie można jeszcze w ten sam dzień działać
-
Klaudia N. wrote:no i nadchodzi okres u mnie. 13 cs welcome.
mkl robilismy badania nasienia problem z lepkoscia aglutynacja i uplynnieniem daje mu leki i bral flegamine na rozrzedzenie, u mnie wg gina ok, tsh juz w normie progesteron jak robilam byl elegancki ale to w pazdzierniku robilam
Mi lekarz w klinice powiedział, że jednym z ważniejszych badań jest rezerwa jajników, która od razu powie czy są szanse na naturalne poczęcie, koszt takiego badania to 170-200zł i u mnie w Toruniu trzeba by było czekać na wynik miesiąc ( i to jeszcze miałam problem ze znalezieniem laboratorium które się tego podejmie), w klinice w piątek mam mieć wyniki, żałuję, że tyle z tym zwlekałam, bo jeśli się okaże że rezerwa niska to w sumie dobrze by było wykryć to wcześniej, bo czas leci i rezerwa spada...
Także proponuję zrobić rezerwę. -
no wlasnie mysle o tym, pojde teraz do innego ginekologoa tym razem babki wszystkie badania porobie normalnie zaplace ale postaram sie dostac skierowanie na hsg:)
-
Zagubiona, szalenie mi przykro. Trzymaj się jakoś.
Klaudia i MKL - podziwiam Was, bo ze spokojem o tym mówicie i to super, że macie konkretny plan. Też tak czuję, że jak oddałyście się w ręce profesjonalistów, to niedługo się uda.
Ja mam dzisiaj USG połówkowe, dowiemy się, kto u mnie siedzi, no i naturalnie czy wszystko w porządku. Brzuszek rośnie, czuje się dobrze, wyniki bardzo dobre - i takiej ciąży po wszystkich tych przejściach Wam życzę! -
MKL, ufff, całe szczęście! To teraz w styczniu podejście do inseminacji?
U mnie wszystko bardzo dobrze, dzieciątko zdrowe i ma wszystko na miejscu i do tego... jest dziewczynką. Będę mamą córeczki. Damy jej na imię Tekla.
Nparawdę Dziewczyny, życzę Wam nie tylko ciąży w ogóle, ale właśnie tak nudnej i bezproblemowej jak ja mam!SurfGirl, Giannaa lubią tę wiadomość
-
Aniu gratuluje:) juz nie musisz do niej mówic zarodek:) a czulas ze to ona czy nie mialas przeczuc?
u nas jest 3 chlopcow 1 dziewczynka, chcialabym dziewczynke, i mimo ze nie jestem w ciazy i nie wiem kiedy i czy bede czuje ze to bedzie ona, tak jakby byla mi pisana:) -
Mi też podoba się imię Marysia Mi wszystko jedno czy chłopiec czy dziewczynka, chociaż moja koleżanka chciałaby narzeczoną dla swojego synka Ale rozumiem jak komuś się marzy dziewczynka, a zwłaszcza jak ma się taką menażerię jak Klaudia. Zazdroszczę już takiej gromadki. My chcielibyśmy 3, al ja już mam 30 na karku i dosyć długie cykle (34-35dni), to jak będzie 2 będzie super...Buziaki i miłego starania się :*
-
Nie mialam zadnych przeczuc, w ogole nie mam zadnych anielskich pień i intuicji względem dziecka, raczej cierpliwie czekam, kto tam się wykluje, jaka będzie i co my z nią zrobimy i jej damy od siebie.
My zawsze mówiliśmy, że będziemy mieć 4 synów. J. stwierdził ostatnio, że nic straconego przecież jeszcze, więc w sumie czemu nie Ale chcielibyśmy mieć chociaż z 3-4 dzieci, ale wiadomo, to będziemy na bieżąco kontrolować, może po tym jednym stwierdzimy, że dość -
O rety, dziewczyny, monitor płodności wskazuje płodne juz drugi dzień, co pokrywa się z moimi odczuciami. Co prawda to jeszcze nie szczyt, ale serduszkujemy. Trochę się denerwuję, tak dłużyły mi się dni, czekając na ovu, ateraz odczuwam lekki stresik i nie potrafię myśleć o niczym innym ... Trzymajcie kciuki
AnnaKliwijska lubi tę wiadomość
Buziaki i miłego starania się :* -
Dzięki mkl Wczoraj ok.11 rano test pokazał mi szczyt i cudem zaciągnęłam mojego K. wieczorem Myślicie, że to wystarczy? Bo już dzisiaj chyba nie damy rady serduszkować... Widziałam inne wykresy i ja nie wiem jak innym dziewczynom udało się tyle dni z rzędu kilka razy dziennie Podziwiam Może trochę się za bardzo spięłam, bo w tamtym cs prawie w ogóle nie serduszkowaliśmy i jeśli już to się wtedy spóźniliśmy na ovu. Jakbym nadrabiała Testuję w wigilię, albo 2 dni przed idę na betę.Buziaki i miłego starania się :*
-
Cześć dziewczyny, baaaardzo długo nie pisałam, ale czasem wpadam poczytać co
Was słychać SurfGirl to powodzenia. Mam nadzieję, że tym razem starania będą owocne My się dalej staramy, bo jakoś tak nam wyszła 2-miesięczna przerwa.... Teraz czekam na @, niby powinna być wczoraj, ale zobaczymy. Temp mi mierzę, bo za bardzo się w tedy tym wszystkim przejmowałam i chciałam trochę wyluzować A co tam u Was słychać?
Widzę, że ostatnio jakoś tu pusto..SurfGirl lubi tę wiadomość
-
no u mnie przyszła @ 30 listopada, temperatura spadła dopiero w 3 dzień i dopiero w trzeci dzień za przeproszeniem napie..... mnie brzuch...mam bezbolesne @ więc było to dla mnie zaskoczenie i to jeszcze w 3 dzień! no ale już po...ale było strasznie!
-
zolla wrote:Cześć dziewczyny, baaaardzo długo nie pisałam, ale czasem wpadam poczytać co
Was słychać SurfGirl to powodzenia. Mam nadzieję, że tym razem starania będą owocne My się dalej staramy, bo jakoś tak nam wyszła 2-miesięczna przerwa.... Teraz czekam na @, niby powinna być wczoraj, ale zobaczymy. Temp mi mierzę, bo za bardzo się w tedy tym wszystkim przejmowałam i chciałam trochę wyluzować A co tam u Was słychać?
Widzę, że ostatnio jakoś tu pusto..
skoro powinna byc wczoraj to czemu jeszcze nie testujesz?!SurfGirl lubi tę wiadomość