X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

widzę, że wątek opustoszał.. Ja można powiedzieć uciekłam od Was, ale musiałam trochę wyluzować, przewietrzyć głowę. Dopadło mnie bardzo dużo różnych problemów, później mega depresja i musiałam się pozbierać.
    Poczułam, że jednak powinnam Wam to napisać, bo w końcu trochę się działo w wątku..

Wpadłam dodać otuchy dziewczynom, których partnerzy mają słabe wyniki nasienia. Otóż wczoraj zrobiłam test ciążowy, z wieczornego moczu (zastanowiło mnie, czemu nie pojawiło się plamienie, które ZAWSZE występowało u mnie 13dpo). No i bach!
    Wynik pozytywny bez żadnego cienia wątpliwości i to po minucie! Kreska blada, ale dobrze widoczna.

Mój S. w czerwcu miał wyniki poniżej dolnej granicy normy. Wszędzie mówili, że raczej bez wspomagania się nie obejdzie. Dopadła go też okropna choroba, zażywał silne leki sterydowe i do tego dzielnie witaminy -> GoldVit Complex.
    Jutro robię betę, ale temperatura rośnie, więc chyba na prawdę się udało! W jedenastym cyklu starań doczekałam się dwóch kreseczek :))

W zasadzie nie podejrzewałam, że jestem w ciąży. Zastanawiał mnie trochę wykres, bo jest inny, niż wszystkie do tej pory. Ale objawy mam klasyczne, jak we wszystkich innych cyklach i przed @. Może piersi mocniej bolą. Zrobiły się bardzo tkliwe, twarde i napęczniałe.

Dziewczyny, nie poddawajcie się! Życzę Wam wielu sił, bo na prawdę wiem, co znaczy ciągłe zmaganie się z wiecznie pojawiającymi się problemami. Ale trzeba walczyć! Nie odpuszczać, bo jak widać nawet przy kiepskich rokowaniach w końcu się udaje!

Ściskam Was :*

SurfGirl, AnnaKliwijska, M@linka lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja boziu! ale sie ciesze :') koniecznie napisz jak beta!!

alicjaaaa lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniała wiadomość :D

Buziaki i miłego starania się :*
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaaa! czad! Daj znac jak z betą, cudowne wiesci!

7v8rikgni12rlaff.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tak strasznie boję się uwierzyć, że to prawda, że co chwilę sikam na testy :P Jednocześnie nie ogarniam szczęścia :)
    Jutro z rańca beta, progesteron i tsh.

Bardzo, bardzo trzymam za Was kciuki - Klaudia, Mkl, Magdziulla, Morelka, Niunqa i pozostałe dziewczyny! :*

SurfGirl, Magdziulla lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super wiadomość:D Gratulację:) Obu maluch zdrowo rósł!!

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• zolla Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a do mnie dzisiaj jednak przyszła trochę spóźniona @. Dobrze, że zdążyłam zrobić żadnego testu, bo znów bym się tylko rozczarowała.
    Może następnym razem się uda...;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misie, Morelka żyje. Dajcie mi jeszcze trochę czasu. Przepraszam:* Alicja, gratuluje:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko co tu się dzieje?! Alicja cudowna wiadomość, bardzo bardzo się cieszę!!! Koniecznie dawaj znać dalej jak beta, uusg itd.

Morellu !!! wracaj. Bo mi smutno.

• mkl Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tak sentymentalnie się zrobiło...znajome "twarze" snów się odezwały hehe:)

f2w3rjjge8qi32en.png

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Jakoś tak sentymentalnie się zrobiło...znajome "twarze" snów się odezwały hehe:)

Jak zrobiłam test i wyszedł pozytyw, to byłyście pierwszymi po moim S., z którymi chciałam się tym podzielić :)

ciri22 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja i co z beta? :) ja jak zobaczę II to tez chce mężowi najpierw powiedzieć w końcu ma takie prawo nie? :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 22:58

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja przecudowna wiadomosc dajaca nadzieje, wielu osobom :)

Ja, jak i Morelka daje znac, ze jestem i podczytuje. Obecnie skonczylam ostatnie opakowanie tabsow po operacji i grudzien jest pierwszym miesiacem staran po... Testowanie zaraz po Nowym Roku.

Trzymam kciuki za Was wszystkie :*

alicjaaaa, AnnaKliwijska, moniqe lubią tę wiadomość

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • mkl Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w tym miesiącu liczę na cud hehe. W poniedziałek jadę z mężem do Gamety w Gdyni, będzie miał robione badanie nasienia, problem w tym że w niedziele wypada mi owulacja, a przecież przed badaniem nie można współżyć 3 dni, więc dziś jest czwartek i ostatni dzień na współżycie czyli 3 dni przed owulacja...to był by cud gdybym zaszła hehe. Liczę na to, że owulacja się przesunie i będąc u ginekologa powie mi, że jeszcze nie nastąpiła, wtedy chyc po wizycie do domu i do roboty...

Myślicie że jak badanie nasienia jest o 10.00 w poniedziałek mogę w piątek rano współżyć;p??

EDIT:

Obliczyłam że w piątek rano będzie ok, załóżmy 8:00 rano, od 8:00 piątek do 8:00 w sobotę jest 1 doba, od 8:00 w sobotę do 8:00 w niedzielę jest 2 doba od 8:00 w niedziele do 8:00 w poniedziałek 3 doba więc jest ok;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:20

f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolla nie trać wiary:) W końcu się uda:)

f2w3rjjge8qi32en.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl bedzie git w piatek rano ;) my mielismy sex 4 dni przed badaniem wieczorem i babka liczyla jako 4 dni abstynencji

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny ja w tym miesiącu liczę na cud hehe. W poniedziałek jadę z mężem do Gamety w Gdyni, będzie miał robione badanie nasienia, problem w tym że w niedziele wypada mi owulacja, a przecież przed badaniem nie można współżyć 3 dni, więc dziś jest czwartek i ostatni dzień na współżycie czyli 3 dni przed owulacja...to był by cud gdybym zaszła hehe. Liczę na to, że owulacja się przesunie i będąc u ginekologa powie mi, że jeszcze nie nastąpiła, wtedy chyc po wizycie do domu i do roboty...

Myślicie że jak badanie nasienia jest o 10.00 w poniedziałek mogę w piątek rano współżyć;p??

EDIT:

Obliczyłam że w piątek rano będzie ok, załóżmy 8:00 rano, od 8:00 piątek do 8:00 w sobotę jest 1 doba, od 8:00 w sobotę do 8:00 w niedzielę jest 2 doba od 8:00 w niedziele do 8:00 w poniedziałek 3 doba więc jest ok;p

Też wydaje mi się, że będzie ok :)
    Także bez stresu działajcie!

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • katerina@ Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane!!

ostatni okres miałam 12 listopada. owulacja według testów była 26 listopada. zrobiłam przedwczoraj test ciążowy - niejeden a trzy z różnych firm dla pewności i wyszły pozytywnie:) wróciłam od lekarza na razie na usg nic nie widać bo to 4 tydzień, i powtórzymy usg w przyszłym tygodniu ale powiedział, ze to ciąża huura!!!!!
    Jednak wolę nie skakać z radości, bo gdybym zobaczyła na usg fasolkę to bym uwierzyła do końca:).
    Kazał mi zrobić beta hcg, czekam na wyniki :)
    Dodam, ze staramy się drugi miesiąc o dzidzie robiąc testy owulacyjne. kupiłam dla porównania testy z apteki i te z allegro. Dodam, że testy apteczne się nie pomyliły a te z allegro nic nie wskazywały;/

SurfGirl lubi tę wiadomość

• SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katerina, super wiadomości :D Gratuluję i trzymam kciuki za bete ;)

Buziaki i miłego starania się :*
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywalam owulacyjnych z allegro i byly ok, z tymi testami to chyba nie ma reguly;)

w takim razie cichutko gratuluje, a jakie testy robilas, z jakies firmy i na ktorym najlepiej bylo widac?

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ