Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
widzę, że wątek opustoszał.. Ja można powiedzieć uciekłam od Was, ale musiałam trochę wyluzować, przewietrzyć głowę. Dopadło mnie bardzo dużo różnych problemów, później mega depresja i musiałam się pozbierać.
Poczułam, że jednak powinnam Wam to napisać, bo w końcu trochę się działo w wątku..
Wpadłam dodać otuchy dziewczynom, których partnerzy mają słabe wyniki nasienia. Otóż wczoraj zrobiłam test ciążowy, z wieczornego moczu (zastanowiło mnie, czemu nie pojawiło się plamienie, które ZAWSZE występowało u mnie 13dpo). No i bach!
Wynik pozytywny bez żadnego cienia wątpliwości i to po minucie! Kreska blada, ale dobrze widoczna.
Mój S. w czerwcu miał wyniki poniżej dolnej granicy normy. Wszędzie mówili, że raczej bez wspomagania się nie obejdzie. Dopadła go też okropna choroba, zażywał silne leki sterydowe i do tego dzielnie witaminy -> GoldVit Complex.
Jutro robię betę, ale temperatura rośnie, więc chyba na prawdę się udało! W jedenastym cyklu starań doczekałam się dwóch kreseczek )
W zasadzie nie podejrzewałam, że jestem w ciąży. Zastanawiał mnie trochę wykres, bo jest inny, niż wszystkie do tej pory. Ale objawy mam klasyczne, jak we wszystkich innych cyklach i przed @. Może piersi mocniej bolą. Zrobiły się bardzo tkliwe, twarde i napęczniałe.
Dziewczyny, nie poddawajcie się! Życzę Wam wielu sił, bo na prawdę wiem, co znaczy ciągłe zmaganie się z wiecznie pojawiającymi się problemami. Ale trzeba walczyć! Nie odpuszczać, bo jak widać nawet przy kiepskich rokowaniach w końcu się udaje!
Ściskam Was :*SurfGirl, AnnaKliwijska, M@linka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja tak strasznie boję się uwierzyć, że to prawda, że co chwilę sikam na testy Jednocześnie nie ogarniam szczęścia
Jutro z rańca beta, progesteron i tsh.
Bardzo, bardzo trzymam za Was kciuki - Klaudia, Mkl, Magdziulla, Morelka, Niunqa i pozostałe dziewczyny! :*SurfGirl, Magdziulla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alicja i co z beta? ja jak zobaczę II to tez chce mężowi najpierw powiedzieć w końcu ma takie prawo nie? :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 22:58
-
Alicja przecudowna wiadomosc dajaca nadzieje, wielu osobom
Ja, jak i Morelka daje znac, ze jestem i podczytuje. Obecnie skonczylam ostatnie opakowanie tabsow po operacji i grudzien jest pierwszym miesiacem staran po... Testowanie zaraz po Nowym Roku.
Trzymam kciuki za Was wszystkie :*alicjaaaa, AnnaKliwijska, moniqe lubią tę wiadomość
[/url] -
Dziewczyny ja w tym miesiącu liczę na cud hehe. W poniedziałek jadę z mężem do Gamety w Gdyni, będzie miał robione badanie nasienia, problem w tym że w niedziele wypada mi owulacja, a przecież przed badaniem nie można współżyć 3 dni, więc dziś jest czwartek i ostatni dzień na współżycie czyli 3 dni przed owulacja...to był by cud gdybym zaszła hehe. Liczę na to, że owulacja się przesunie i będąc u ginekologa powie mi, że jeszcze nie nastąpiła, wtedy chyc po wizycie do domu i do roboty...
Myślicie że jak badanie nasienia jest o 10.00 w poniedziałek mogę w piątek rano współżyć;p??
EDIT:
Obliczyłam że w piątek rano będzie ok, załóżmy 8:00 rano, od 8:00 piątek do 8:00 w sobotę jest 1 doba, od 8:00 w sobotę do 8:00 w niedzielę jest 2 doba od 8:00 w niedziele do 8:00 w poniedziałek 3 doba więc jest ok;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:20
-
mkl wrote:Dziewczyny ja w tym miesiącu liczę na cud hehe. W poniedziałek jadę z mężem do Gamety w Gdyni, będzie miał robione badanie nasienia, problem w tym że w niedziele wypada mi owulacja, a przecież przed badaniem nie można współżyć 3 dni, więc dziś jest czwartek i ostatni dzień na współżycie czyli 3 dni przed owulacja...to był by cud gdybym zaszła hehe. Liczę na to, że owulacja się przesunie i będąc u ginekologa powie mi, że jeszcze nie nastąpiła, wtedy chyc po wizycie do domu i do roboty...
Myślicie że jak badanie nasienia jest o 10.00 w poniedziałek mogę w piątek rano współżyć;p??
EDIT:
Obliczyłam że w piątek rano będzie ok, załóżmy 8:00 rano, od 8:00 piątek do 8:00 w sobotę jest 1 doba, od 8:00 w sobotę do 8:00 w niedzielę jest 2 doba od 8:00 w niedziele do 8:00 w poniedziałek 3 doba więc jest ok;p
Też wydaje mi się, że będzie ok
Także bez stresu działajcie!
-
kochane!!
ostatni okres miałam 12 listopada. owulacja według testów była 26 listopada. zrobiłam przedwczoraj test ciążowy - niejeden a trzy z różnych firm dla pewności i wyszły pozytywnie:) wróciłam od lekarza na razie na usg nic nie widać bo to 4 tydzień, i powtórzymy usg w przyszłym tygodniu ale powiedział, ze to ciąża huura!!!!!
Jednak wolę nie skakać z radości, bo gdybym zobaczyła na usg fasolkę to bym uwierzyła do końca:).
Kazał mi zrobić beta hcg, czekam na wyniki
Dodam, ze staramy się drugi miesiąc o dzidzie robiąc testy owulacyjne. kupiłam dla porównania testy z apteki i te z allegro. Dodam, że testy apteczne się nie pomyliły a te z allegro nic nie wskazywały;/SurfGirl lubi tę wiadomość
-
ja uzywalam owulacyjnych z allegro i byly ok, z tymi testami to chyba nie ma reguly;)
w takim razie cichutko gratuluje, a jakie testy robilas, z jakies firmy i na ktorym najlepiej bylo widac?