Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja również bardzo często dostaje wiadomości a nawet zdjęcia usg mojej kuzynki, która obecnie jest w ciąży( wpadka). Wszyscy dokładnie wiedzą, że od roku marzę o dziecku ale cały czas pytania typu kiedy będzie wreszcie dzidzia doprowadzają mnie do szału....
-
nick nieaktualny
-
Ja bym oddała wszystko aby móc się tym cieszyć. Nie ma sprawiedliwości na świecie. Nawet powiem Ci na swoim przykładzie. Jako 19 letnia gówniara wpadłam po 2 m-c znajomości z chłopakiem ( później już mężem ) ale to była totalna wpadka. Urodziłam w grudniu a już w czerwcu następnego roku byłam kolejny raz w ciąży. Nieodpowiedzialna jak cholera byłam bez wyobraźni i bez tak naprawdę kasy do życia. Teraz gdy jestem dojrzałą kobieta a nie podlotkiem nie moge zajść w ciąże. Ot mi sprawiedliwość
-
nick nieaktualny
-
hejooooo..........
zluzujcie tempo bo nie nadążam czytać..
byłam u przyszłej- niedoszłej szwagierki w szpitalu, urodziła przez cc bo wody jej odeszły a zero bóli, skurczy, rozwarcia no nic....i mówi do mnie, że tak to ona dzieci może rodzić co miesiąc bo nawet po cc sie doskonale czuła....
i ot sprawiedliwość, nie dość że wpadła, kompletnie na dziecko przygotowana nie była to jeszcze taki lekki miły i przyjemny poród:) (oczywiście nie zrozumcie mnie źle, ja jej wcale nie życzyłam trudnego porodu i bardzo sie cieszę z jej szcześćia... ale gdzieś we mnie zazdrość sie odzywa) -
Klaudia N. wrote:no ale wiadomo ze lepiej byloby gdyby bylo te 2,0 2,5 a nie 4:/
Idź jak najszybciej do endo, bo są tacy, którzy przy takich wynikach tsh radziliby zaprzestać starań. Zrób jeszcze ft3 i ft4, bo one dają główny obraz pracy tarczycy. i AnntyTPO.
Ja n początku roku miałam 2,21 to endo mi kazała zbijać, bo dla staraczek najlepiej koło 1, ewentualnie 1,5.
Ciri u mnie w tym cyklu owu była o kilka dni wcześniej, było bara bara ale w ogóle wtedy nie myślałam o robieniu dzidzi, bo wiadomo-spodziewałam się za kilka dni.
No i proszę, to poskutkowało:) -
nick nieaktualnyStyczniowa27 wrote:Rowerem do pracy jeździsz ?
-
nick nieaktualnyZuz_anna wrote:Idź jak najszybciej do endo, bo są tacy, którzy przy takich wynikach tsh radziliby zaprzestać starań. Zrób jeszcze ft3 i ft4, bo one dają główny obraz pracy tarczycy. i AnntyTPO.
Ja n początku roku miałam 2,21 to endo mi kazała zbijać, bo dla staraczek najlepiej koło 1, ewentualnie 1,5.
Ciri u mnie w tym cyklu owu była o kilka dni wcześniej, było bara bara ale w ogóle wtedy nie myślałam o robieniu dzidzi, bo wiadomo-spodziewałam się za kilka dni.
No i proszę, to poskutkowało:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny"Co do badań to
FSH z i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
Estradiol- w owulację
Progesteron - po owu
Prolaktyna - niezależnie od dc
TSH- niezależnie od dc
Co do prolaktyny, to chimeryczny hormon, badanie na czczo, po wyspaniu się, najlepiej 3 h po pobudce, dzien wczesniej bez stresu,wysiłku fiz, macania cycków, seksu itd. Jak wejdziesz do lab. to usiądź na 15 min przed pobraniem krwi"
To mi Ołowiana napisała albo Emilanka
tapir19 lubi tę wiadomość
-
ciri22 wrote:Zobaczymy za 2 dni, czy to bylo tak jak temperatura bedzie szla dalej w gore Jesli tak i nie daj boze bede w ciazy bedzie to dziecko z 1 minutowego gwaltu...
Moja córka- ciąża nieplanowana, a raczej planowana za 6 miesięcy- jest ze stosunku przerywanego, dokładnie z dwóch sekund zapomnienia. I nadmienię, że nie celowaliśmy w żadne dni, więc cud tak trafić na płodne i jeszcze z takiego niczego powstał fasol:) -
nick nieaktualny