X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajnik mi strasznie dokucza dzis....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa nie chce siedziec przez 8 godzin i sluchac jak kolezanka opowiada o ruchach dziecka... Aaaa mam dosc... Co za kucha...

• Styczniowa27 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bardzo często dostaje wiadomości a nawet zdjęcia usg mojej kuzynki, która obecnie jest w ciąży( wpadka). Wszyscy dokładnie wiedzą, że od roku marzę o dziecku ale cały czas pytania typu kiedy będzie wreszcie dzidzia doprowadzają mnie do szału....

zem3x1hpjl5mhe34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz co jest najgorsze nie dosc ze wpadka to ze cala ta sytuacja z dzieckiem i ruchami dziecka ja nie rajcuje... W ogole a ja o tym slucham plakac mi sie chce

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym oddała wszystko aby móc się tym cieszyć. Nie ma sprawiedliwości na świecie. Nawet powiem Ci na swoim przykładzie. Jako 19 letnia gówniara wpadłam po 2 m-c znajomości z chłopakiem ( później już mężem ) ale to była totalna wpadka. Urodziłam w grudniu a już w czerwcu następnego roku byłam kolejny raz w ciąży. Nieodpowiedzialna jak cholera byłam bez wyobraźni i bez tak naprawdę kasy do życia. Teraz gdy jestem dojrzałą kobieta a nie podlotkiem nie moge zajść w ciąże. Ot mi sprawiedliwość :(

zem3x1hpjl5mhe34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie. Bez sensu... Eh... Kicha co za kicha. Znow mi detka w kole poszla... Masakra...

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowerem do pracy jeździsz ?

zem3x1hpjl5mhe34.png
  • gryzelka Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejooooo..........

zluzujcie tempo bo nie nadążam czytać.. :)
    byłam u przyszłej- niedoszłej szwagierki w szpitalu, urodziła przez cc bo wody jej odeszły a zero bóli, skurczy, rozwarcia no nic....i mówi do mnie, że tak to ona dzieci może rodzić co miesiąc bo nawet po cc sie doskonale czuła....

i ot sprawiedliwość, nie dość że wpadła, kompletnie na dziecko przygotowana nie była to jeszcze taki lekki miły i przyjemny poród:) (oczywiście nie zrozumcie mnie źle, ja jej wcale nie życzyłam trudnego porodu i bardzo sie cieszę z jej szcześćia...:) ale gdzieś we mnie zazdrość sie odzywa)

271205457bbca3222c1ff1a8f596376c.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    no ale wiadomo ze lepiej byloby gdyby bylo te 2,0 2,5 a nie 4:/

Idź jak najszybciej do endo, bo są tacy, którzy przy takich wynikach tsh radziliby zaprzestać starań. Zrób jeszcze ft3 i ft4, bo one dają główny obraz pracy tarczycy. i AnntyTPO.

Ja n początku roku miałam 2,21 to endo mi kazała zbijać, bo dla staraczek najlepiej koło 1, ewentualnie 1,5.

Ciri u mnie w tym cyklu owu była o kilka dni wcześniej, było bara bara ale w ogóle wtedy nie myślałam o robieniu dzidzi, bo wiadomo-spodziewałam się za kilka dni.
    No i proszę, to poskutkowało:)

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzelka doskonale Cię rozumiem. Mam nadzieje że pod koniec czerwca już na fioletowej będziemy :)

zem3x1hpjl5mhe34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa27 wrote:
    Rowerem do pracy jeździsz ?
    Tak od lutego jezdze na rowerze, moj G kupil mi nowy zajebisty rowerek :D ale mam blisko za jakis miesiac jak roboty nie strace bede miala dwa razy dalej ale to i tak nic w porowaniu z tym jak jezdzilam dwa lata temu :) Wiec spoczko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Idź jak najszybciej do endo, bo są tacy, którzy przy takich wynikach tsh radziliby zaprzestać starań. Zrób jeszcze ft3 i ft4, bo one dają główny obraz pracy tarczycy. i AnntyTPO.

Ja n początku roku miałam 2,21 to endo mi kazała zbijać, bo dla staraczek najlepiej koło 1, ewentualnie 1,5.

Ciri u mnie w tym cyklu owu była o kilka dni wcześniej, było bara bara ale w ogóle wtedy nie myślałam o robieniu dzidzi, bo wiadomo-spodziewałam się za kilka dni.
    No i proszę, to poskutkowało:)
    Zobaczymy za 2 dni, czy to bylo tak jak temperatura bedzie szla dalej w gore :P Jesli tak i nie daj boze bede w ciazy bedzie to dziecko z 1 minutowego gwaltu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_anna wpisalam Cie na nasza liste i dostalas bobaska :)

• tapir19 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Planuje sobie zrobic teraz badania hormonalne.Wiecie moze jakie powinno sie zrobic na poczatku cyklu?

ganndqk3s0oeyp3v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaj znajde to CI wysle dokladnie co mi jedna z dziewczyn napisala

tapir19 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Co do badań to
    FSH z i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
    Estradiol- w owulację
    Progesteron - po owu
    Prolaktyna - niezależnie od dc
    TSH- niezależnie od dc

Co do prolaktyny, to chimeryczny hormon, badanie na czczo, po wyspaniu się, najlepiej 3 h po pobudce, dzien wczesniej bez stresu,wysiłku fiz, macania cycków, seksu itd. Jak wejdziesz do lab. to usiądź na 15 min przed pobraniem krwi"
    To mi Ołowiana napisała albo Emilanka :D

tapir19 lubi tę wiadomość

• tapir19 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki bardzo Ciri. Tak zrobie :)

ganndqk3s0oeyp3v.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Zobaczymy za 2 dni, czy to bylo tak jak temperatura bedzie szla dalej w gore :P Jesli tak i nie daj boze bede w ciazy bedzie to dziecko z 1 minutowego gwaltu...

Moja córka- ciąża nieplanowana, a raczej planowana za 6 miesięcy- jest ze stosunku przerywanego, dokładnie z dwóch sekund zapomnienia. I nadmienię, że nie celowaliśmy w żadne dni, więc cud tak trafić na płodne i jeszcze z takiego niczego powstał fasol:)

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Zuza_anna wpisalam Cie na nasza liste i dostalas bobaska :)
    a dziękuję, bo wszak się nie zgłaszałam:) no ale podczytuję stale i kibicuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 17:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ale skoro sie udzielasz to nalezysz do nas :) wiec i bobasa dostajesz :D

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ