X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Baronowa, jak tam? Bo widze, ze tempka spadla:( czujesz @? Moze jeszcze odbije co?
    Mega wku...wczoraj. Więc sie okres zbliża. Trudno. Jeden plus ze seks bez tabsow jest lepszy;) i cellulit mniejszy

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    A Ty mieszkasz z tesciami?
    Mieszkalam orze 3 miesiace a od wrzesnia
    Sami

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tablet nigdy nie bralam wiec nie wiem jak to jest.
    Nowe starania będą i uda sie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Mieszkalam orze 3 miesiace a od wrzesnia
    Sami

To u Was w mieszkaniu robil przeszukanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    To u Was w mieszkaniu robil przeszukanie?
    Nie. Tylko bylismy orzed wyjazdem u nich w piwnicy bo mialam tam swoj namiot to oskarzyl mnie ze w srodku wynosze jego wedki

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrz pojebania.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dupek

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nim podobno coraz gorzej. Psycha mu siada. Kazdy mu cos kradnie kazdy mu cos wynosi i kazdy dybie na jego dobroci

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy ma cos:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety. Ja juz w wawie smaze nalesniki. Beda z truskawkami.

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestey, tak jak przewidywalam, u mnie dzis kolejny spadek i jutro najpewniej @ przyjdzie :((( Mega smutek. Jak widac piekne wykresy i rozne objawy najpierw daja nadzieje, a potem brutalnie ja odbieraja...
    W tym cyklu sprobuje podzialac z czyms na sluz, bo podejrzewam, ze w tym moze byc problem. Bo w czym innym moze byc jesli mam piekne pecherzyki, owulke i seks kiedy trzeba, a ciazy nie ma? :(

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka2712 wrote:
    Ania trzymamy kciuki! Ale powiem Ci sytuacje z mojego okresu slubu. Zawsze mialam cykl 38 dni. I postanowilismy przed slubem miesoac ze zaczniemy sie starac. I cykl wydluzyl mi sie wtedy do 56 dni. Milion testow oczywiscie negatywnych, milion lez. Co sie okazalo - nerwy i stres takie jaja zrobili z mojego cyklu.

Anka, ale w moim wypadku, to nie wchodzi w grę - prowadzę samoobserwację, wiem kiedy był skok temperatury, a faza lutelana u danej kobiety zawsze trwa tyle samo - u mnie trwa 11 dni. Przedłużać może się tylko faza przed owulacja i ona może trwać dowolną ilość dni.
    Po drugie - ja mam PCO, więc zawsze długie cykle, więc mnie nie dziwi długi cykl sam w sobie, a to, że faza lutealna trwa dłużej niż zazwyczaj.

7v8rikgni12rlaff.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Dziewczyny niestey, tak jak przewidywalam, u mnie dzis kolejny spadek i jutro najpewniej @ przyjdzie :((( Mega smutek. Jak widac piekne wykresy i rozne objawy najpierw daja nadzieje, a potem brutalnie ja odbieraja...
    W tym cyklu sprobuje podzialac z czyms na sluz, bo podejrzewam, ze w tym moze byc problem. Bo w czym innym moze byc jesli mam piekne pecherzyki, owulke i seks kiedy trzeba, a ciazy nie ma? :(
    Fiona, a lekarze co mowia?
    Poki co Twoj wykres wygląda bardzo fajnie, spadek jest delikatny.

A co do pytania czy czuje się inaczej - nie wiem. Czuje sie MEGA zwyczajnie. Co jest pocieszające,bo nie czuję się w ogóle na okres.

7v8rikgni12rlaff.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Anka, ale w moim wypadku, to nie wchodzi w grę - prowadzę samoobserwację, wiem kiedy był skok temperatury, a faza lutelana u danej kobiety zawsze trwa tyle samo - u mnie trwa 11 dni. Przedłużać może się tylko faza przed owulacja i ona może trwać dowolną ilość dni.
    Po drugie - ja mam PCO, więc zawsze długie cykle, więc mnie nie dziwi długi cykl sam w sobie, a to, że faza lutealna trwa dłużej niż zazwyczaj.

Moja faza lutealna też zawsze trwa 11 dni....w poprzednim cylu trwała chyba z 15 byłam pewna, że jestem w ciąży a tu dupa....nie wiem o co chodzi, przecież powinna być stala ta faza.

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Moja faza lutealna też zawsze trwa 11 dni....w poprzednim cylu trwała chyba z 15 byłam pewna, że jestem w ciąży a tu dupa....nie wiem o co chodzi, przecież powinna być stala ta faza.
    mkl - czy te 11 dni wyznaczyło Ci ovu? Do czego zmierzam - ja ze wzgledu na PCO obserwacje prowadze juz od kilku lat (z przerwami) i faze lutealną nauczyłam się wyznaczać sobie sama. Stad wiem, ze 11 dni. Gdy niedawno pojawiłam się na ovu friend system błędnie wyznaczył mi fazę lutealną - i myśli, że trwa ona 12 dni. W tym cyklu też wyznaczył ją błędnie.
    Dlatego pytam skąd Ty wiesz, że masz 11 dniową? Tylko na podstawie ovu? Nie ufałabym systemowi w tej kwestii. Wiec moze Twoja dluzsza faza wziela sie stad, ze ovu Ci ją źle wyznaczyło. Tzn. miałaś skok dopiero w 17 dc, a ovu wyznaczyło Ci w 14 i liczyłaś wg ovu i stad te dni różnicy.

Ja nie liczę wg owu, a wg tego, czego nauczylam sie sama.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze 14 dni. Odkad obserwuje moment owulacji, sprawdza sie to i po 14 dniach plynie.
    Laski, brzuch mnie boli jak na @. Zaczynam sie bac:(

• mkl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    mkl - czy te 11 dni wyznaczyło Ci ovu? Do czego zmierzam - ja ze wzgledu na PCO obserwacje prowadze juz od kilku lat (z przerwami) i faze lutealną nauczyłam się wyznaczać sobie sama. Stad wiem, ze 11 dni. Gdy niedawno pojawiłam się na ovu friend system błędnie wyznaczył mi fazę lutealną - i myśli, że trwa ona 12 dni. W tym cyklu też wyznaczył ją błędnie.
    Dlatego pytam skąd Ty wiesz, że masz 11 dniową? Tylko na podstawie ovu? Nie ufałabym systemowi w tej kwestii. Wiec moze Twoja dluzsza faza wziela sie stad, ze ovu Ci ją źle wyznaczyło. Tzn. miałaś skok dopiero w 17 dc, a ovu wyznaczyło Ci w 14 i liczyłaś wg ovu i stad te dni różnicy.

Ja nie liczę wg owu, a wg tego, czego nauczylam sie sama.

Nie tylko na podstawie ovu, miałam 4 razy robiony monitoring i zawsze to co miałam na wykresie zgadzało mi się z tym co było na monitoringu u ginekologa, nawet jeśli miałbym ovu dzień wczesniej czy dzien później to i tak zbyt duża różnica 11dni a 15

Jutro idę zbadać progesteron, bo wydłużenie fazy lutealnej może się wiązać z nieprawidłościami poziomu progesteronu, choć nigdy nie miałam z nim problemu, ale w końcu każdy problem od jakiegoś momentu się zaczyna więc może poprzedni cykl był tym momemntem. Zobaczymy.

W tamtym cyklu zrobiłam chyba z 5 testów i każdy był negatywny i tu się okazało 16 dnia że @ przyszła:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 17:21

f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Ja mam zawsze 14 dni. Odkad obserwuje moment owulacji, sprawdza sie to i po 14 dniach plynie.
    Laski, brzuch mnie boli jak na @. Zaczynam sie bac:(

tak wcześnie Cię boli?? Wydaje mi się że to nie na miesiączkę tylko zagnieżdżenie:)

f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dziwne to, na zagniezdzenie tez jakby za wcześnie. Boje sie, ze fl jednak sie zmieni i ogolnie caly cykl bedzie znow rozregulowany

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl - to Twoja historai troche podkopuje mi skrzydelka, bo tez mam negatywne testy ;/ A czy w poprzednim cyklu mialas monitoring i to, co wyznaczylo ovu zgadza sie z monitoringiem? Chcialam obejrzec Twoj cykl, ale nie umiem poprzedniego.

Odkad sie obserwuje zawsze, zawsze mialam okres po 11 dniach fazy lutealnej. I chyba wole myslec, ze skoro nie ma go, to to jednak ciąża, a nie jakieś zaburzenie.

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ