X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik-Walczymy dalej ...
Odpowiedz

Październik-Walczymy dalej ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Parenka robiłaś dziś test czy już nie robisz?
    jakość dziś rano nie miałam czasu :) jak dłużej nie będzie to może na jeden się skuszę

albo od razu na betę :) Mam tak, że jak idę robić będę, to dostaję okres przed wynikami :D

Arashe, Marietka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra88 wrote:
    Nikodema - ja już po testach, wczoraj wyszedł negatywny, ale @ na razie nie przyszła. Ty kiedy dokładnie będziesz testować ?
    planujesz jeszcze testować?

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra88 wrote:
    Nikodema - ja już po testach, wczoraj wyszedł negatywny, ale @ na razie nie przyszła. Ty kiedy dokładnie będziesz testować ?

Mam zamiar zatestować w sobotę... Jeszcze tyle czasu :O
    Który to był dc u Ciebie? :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy, Arashe - nie straszcie mnie bliźniakami! :D Kiedyś mi się marzyły, ale jak sobie teraz pomyślę, że miałabym wskoczyć na tak głęboką wodę, to mam ciary! Chociaż na pewno wolałabym od razu dwójkę niż żadne...

A Wy chciałybyście bliźniaki? :D

Siedzę właśnie cała w stresie... Żona brata mojego męża właśnie rodzi, 7h próbowała naturalnie, ale dzidziuś tracił tętno i robią jej cesarkę. Nie odzywają się od ponad godziny :(

parenka lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • aeiouy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmę każdą ilość dzieciaczków - bliźniaki też (jak pisałam marzyła mi się czwórka :)

Kurcze, te porody, co? Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko poszło szczęślwie! Daj znać Nikodemka co z nimi, jak już będziesz coś wiedzieć.

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:15

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parenka - jeżeli @ nie przyjdzie jutro to chyba pójdę na bete - będzie bardziej wiarygodna i będę wiedziała co i jak.

Nikodema - u mnie był 14 dpo - a dzień cyklu z tego co patrze to 35 (miałam dość późno owulację w tym cyklu i krótszy poprzedni cykl). Dziwnie mnie trochę ten 35 dzień, po zazwyczaj cykle mam 31-32 dniowe. A jeżeli chodzi o bliźniaki to mogłabym mieć - z jednej strony ciężej na początku, ale z drugiej dwójka od razu odchowana :) i powodzenia dla bratowej - daj znać jak będziesz coś wiedzieć :)

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bliźniaki - to marzenie!

Aleksandra, ja też mam taki zamiar na jutro/po jutrze :D Trzymam kciuki, żeby nasze okresy nie przyszły i pojawiły się cudne cyferki na becie :D oczywiście szanse marne, ale nadal wierzę w cud październikowy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:56

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem, dzidzius jest na swiecie! :) wszystko sie dobrze skonczylo, 3,5 kg. Wiecie jaki jest moral z jej historii? Jesli lekarz prowadzacy doradza cesarke, trzeba go posluchac. Ona uparla sie na porod naturalny, bo twierdzila, ze "cesarka to nie porod tylko operacja" i musiala przejsc przez horror.

Dziewczyny, mam tydzien do okresu, a strasznie bola mnie sutki i pojawil sie moj typowy PMS... Wlasnie jade pociagiem i placze, sama nie wiem czemu. Zaczynam tracic nadzieje...

parenka, Arashe lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Juz wiem, dzidzius jest na swiecie! :) wszystko sie dobrze skonczylo, 3,5 kg. Wiecie jaki jest moral z jej historii? Jesli lekarz prowadzacy doradza cesarke, trzeba go posluchac. Ona uparla sie na porod naturalny, bo twierdzila, ze "cesarka to nie porod tylko operacja" i musiala przejsc przez horror.

Dziewczyny, mam tydzien do okresu, a strasznie bola mnie sutki i pojawil sie moj typowy PMS... Wlasnie jade pociagiem i placze, sama nie wiem czemu. Zaczynam tracic nadzieje...
    tydzień do okresu to jeszcze za wcześniej, żeby robić jakieś wnioski. Uspokój się i uśmiechnij się! Gratulacje dla bratowej! :)

• aeiouy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, przestań płakać - my też będziemy mamami!! Głowa do góry:) Jak pisze parenka: uspokój się i uśmiechnij się :)

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    bliźniaki - to marzenie!

Aleksandra, ja też mam taki zamiar na jutro/po jutrze :D Trzymam kciuki, żeby nasze okresy nie przyszły i pojawiły się cudne cyferki na becie :D oczywiście szanse marne, ale nadal wierzę w cud październikowy <3

Ja też trzymam kciuki za brak naszych okresów :) :D zawsze jakaś szansa jest, chociaż mam wrażenie że to jednak spóźniająca się @. Ale najbardziej dziwi mnie brak żadnych objawów i długość tego cyklu ...

Nikodemka - czasem warto się wypłakać, też tak czasem mam że płacze i później lżej mi się robi :) ale ważne żeby później podejść podchodzić do starań z uśmiechem :)

PCOS ??
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch wrote:
    Moj cykl mial teraz 33 dni. Zero objawów, nic i nagle @ sie pojawil ;(
    właśnie dlatego latam w pracy do toalety jak nienormalna :D "może już przyszedł"

a tak w ogóle, dobrze że jest, teraz nastawiaj się na owocną owulkę i będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 14:16

Alexandra88, Nuch, aeiouy, aeiouy lubią tę wiadomość

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parenka wrote:
    właśnie dlatego latam w pracy do toalety jak nienormalna :D "może już przyszedł"

a tak w ogóle, dobrze że jest, teraz nastawiaj się na owocną owulkę i będzie dobrze

Heheh ja też tak mam, że do łazienki biegam :D

PCOS ??
    Cienkie endometrium
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch na pewno pociesza Cię fakt, że nie jesteś jedyną z @ ;)
    Nikodemka gratuluję bratowej dzieciaczka!

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

aeiouy, parenka, Arashe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi sie ten nastrój! Ja juz sie czuje mega okresowo, wiec dołączam do listopadowych staraczek

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch

Wlasnie mam to samo,zalala mnie @ dzis rano :/ moj facet to idiota-powiedzial ze to moja wina,ze poronilam na pewno,nie mam sily :( to chyba koniec

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania198808 wrote:
    Nuch

Wlasnie mam to samo,zalala mnie @ dzis rano :/ moj facet to idiota-powiedzial ze to moja wina,ze poronilam na pewno,nie mam sily :( to chyba koniec
    Wybacz, niechcący polubiłam twój komentarz. Wytłumacz swojemu, że to nie poronienie... nie ma nigdy gwarancji, kiedy sie uda a kiedy nie. Tak samo testy pozytywne nic nie gwarantują - sama doświadczyłam

A nawet jak to była ciąża biochemiczna - to znaczy, ze teraz szanse są większe na ciąże. Trzymajcie sie! Tutaj najważniejsze cierpliwość i chęci! Ściskam

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ