Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe starania
Odpowiedz

Październikowe starania

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaś witaj :-) jestesmy w tym samym wieku, powodzenia, na pewno się uda

She wolf moze tempka jeszcze odbije, trzymam kciuki

ania24 brak objawów to też objaw ;)

ja tez nic dającego jakies nadzieje u siebie nie obserwuje. Piersi moze trochę wrażliwe przy dotyku. Albo sobie wkręcam :D

Joaś lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, juz nie odbije, krzyz mnie boli i brzuch zaczyna, zaraz bedzie @

To nic, jakos to przyjelam na klate ;) nowy cykl, nowe nadzieje :*

BTW, ja mam 36 lat, myslalam ze ja jestem jedyna taka 'stara' staraczka :p

Joaś lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Trzymam za Was kciuki :*

Ja też się wkręcam strasznie, temperatura nadal wysoka (a u mnie zaczyna z reguły 1-2 dni przed spadać) i czuję się jakoś dziwnie. Ovu wywróżył mi okres na dziś, test nic nie pokazał (choć zaczęło mi się wydawać, że pod pewnym jednym kątem jest jakiś cień cienia...) i pomaszerowałam na betę. Przynajmniej będę wiedzieć, na czym stoję, w 13 dpo już chyba powinna być jednoznaczna?

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to i ja mam 36 :) ale czuję na 18 :P

kot_bury, 25staraczka25, Joaś, Madlene84 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    wiecie co nie podoba mi sie to jaki wplyw wywiera na mnie ovufriend...jestem tu od niecalego miesiaca bo ambitnie postanowilam "profesjonalnie podejsc do tematu" z wszelkimi obserwacjami, mierzeniem temperatury itd. ale nie sadzilam , ze sie az tak wkrece a raczej uzaleznie. Te mierzenie temperatury codziennie o siodmej godzinie obojetnie czy weekend czy nie juz mnie wk....a,codziennie zaczynam dzien z ovu i go koncze, najpierw zmierzyc i wpisac ta temperature,no to przy okazji trzeba zajrzec co na forum, w dzien tez paredziesiat razy trzeba sprawdzic co slychac i przed spaniem na dobranoc tez zeby niczego nie przegapic ;)
    Oprocz "kontrolowania" naczytalam sie tych wszystkich mozliwych objawow i oczywiscie juz sobie zaczynam urajac ze je mam, apetyt mi sie bardzo poprawil na WSZYSTKO i jak tak dalej pojdzie to predzej skoncze w ciazy spozywczej niz tej prawdziwej...

W zwiazku z powyzszym pomierze ta temperature do konca czyli do piatku bo wtedy ma przyjsc @ i zatestuje sobie w czwartek chyba , zebym chociaz chwile emocji miala zanim mnie dopadnie a potem daje sobie spokoj z tymi obserwacjami bo jestem teraz w stanie zrozumiec ta zlosc jak przyjdzie @ po takich "wysilkach"....chyba za leniwa jestem na takie profesjonalne starania :)
    Wszystkie "pracowite" staraczki pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Cześć Dziewuszki ja już w pracy i oczywiście co robię? Siedzę w internecie na allegro i szukam termometru do mierzenia temperaturki i oczywiście siędzę na OVU :)
    U mnie nadal nic @ za 3 dni a u mnie zero jakichkolwiek objawów. Dzisiaj w nocy tylko piersi dały o sobie znać ale nic poza tym. Moje nadzieje maleją z każdym dniem... :(
    Nie łam się nie od razu musza być jakieś objawy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaś wrote:
    Witajcie dziewczyny!

To mój pierwszy wpis na forum :)
    Nazywa się Asia mam 35 lat i od jakiś już 5 miesięcy 'pracujemy' nad pierwszym bobasem :) Ogólnie staram się cały czas myśleć pozytywnie ale czasem dopada mnie też gorszy czas.. dlatego postanowiłam do was dołączyć!

Pozdrawiam i trzymam kciuki mocno! za wszystkie staraczki :)

Miłego poniedziałku!
    Hej Joaś to dobrze trafiłaś :) :) :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:

Ja też się wkręcam strasznie, temperatura nadal wysoka (a u mnie zaczyna z reguły 1-2 dni przed spadać) i czuję się jakoś dziwnie. Ovu wywróżył mi okres na dziś, test nic nie pokazał (choć zaczęło mi się wydawać, że pod pewnym jednym kątem jest jakiś cień cienia...) i pomaszerowałam na betę. Przynajmniej będę wiedzieć, na czym stoję, w 13 dpo już chyba powinna być jednoznaczna?
    Dobra decyzja :) :) :) :) Z niecierpliwością czekamy na wynik :) Oby była wysokooo :* :* Zaciskam kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma wrote:
    dzien dobry :)
    wiecie co nie podoba mi sie to jaki wplyw wywiera na mnie ovufriend...jestem tu od niecalego miesiaca bo ambitnie postanowilam "profesjonalnie podejsc do tematu" z wszelkimi obserwacjami, mierzeniem temperatury itd. ale nie sadzilam , ze sie az tak wkrece a raczej uzaleznie. Te mierzenie temperatury codziennie o siodmej godzinie obojetnie czy weekend czy nie juz mnie wk....a,codziennie zaczynam dzien z ovu i go koncze, najpierw zmierzyc i wpisac ta temperature,no to przy okazji trzeba zajrzec co na forum, w dzien tez paredziesiat razy trzeba sprawdzic co slychac i przed spaniem na dobranoc tez zeby niczego nie przegapic ;)
    Oprocz "kontrolowania" naczytalam sie tych wszystkich mozliwych objawow i oczywiscie juz sobie zaczynam urajac ze je mam, apetyt mi sie bardzo poprawil na WSZYSTKO i jak tak dalej pojdzie to predzej skoncze w ciazy spozywczej niz tej prawdziwej...

W zwiazku z powyzszym pomierze ta temperature do konca czyli do piatku bo wtedy ma przyjsc @ i zatestuje sobie w czwartek chyba , zebym chociaz chwile emocji miala zanim mnie dopadnie a potem daje sobie spokoj z tymi obserwacjami bo jestem teraz w stanie zrozumiec ta zlosc jak przyjdzie @ po takich "wysilkach"....chyba za leniwa jestem na takie profesjonalne starania :)
    Wszystkie "pracowite" staraczki pozdrawiam

Chyba nie tylko Ty jesteś uzależniona , kazda z nas rano , w drodze do pracy , w sklepie (przynajmniej u mnie) wieczorem przed kąpielą po kąpieli przed spaniem w trakcie reklam :D :D cały dzień kręci się wokół ovu :D ale ja to tak z ciekawości co się dzieje tez u Was :) :) Objawów już sobie nie wkręcam ale na początku też tak miałam :D

Wrociłam z gp i tyle się dowiedziałam że termin dali mi na Czwartek przed samym usg sobie polecę chcę skierowanie na prolaktynę ... Ale czy mi lekarz da to się okaże... :/

Madlene84 lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury - trzymam mocno kciuki :)

Kahaska to Twoje starania o pierwsza dzidzie?

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Kot bury - trzymam mocno kciuki :)

Kahaska to Twoje starania o pierwsza dzidzie?

Pierwsze. Najpierw czekaliśmy do ślubu, potem na odpowiednia umowę w pracy. Wszystkim dookoła się udawało, to dlaczego Nam by się miało od razu nie udać?
    No i tak już "pracujemy" od marca, z przerwami, bo mąż często wyjeżdża na moje płodne dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 11:56

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Pierwsze. Najpierw czekaliśmy do ślubu, potem na odpowiednia umowę w pracy. Wszystkim dookoła się udawało, to dlaczego Nam by się miało od razu nie udać?
    No i tak już "pracujemy" od marca, z przerwami, bo mąż często wyjeżdża na moje płodne dni.

Twój mąż to musi chyba sobie pozmieniać te swoje delegacje :P :P

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mu ostatnio zrobiłam awanturę, gotowa byłam jechać z nim i nielegalnie nocować w hotelu :)

25staraczka25, Madlene84, kot_bury lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się nie dziwie . Praca mojego męża też mnie dobija ... Jeszcze teraz dali go na pozycje szefa kuchni i teraz już chodzi od 8 i wraca nie raz koło 24 ... :/ Od tego tygodnia więcej godzin , mniej wolnego . Więc teraz chyba będziemy mieli tylko Niedziele dla siebie ... Zapłodnić mnie może i da radę ale będę siedzieć w tym domu sama i dostanę pierd...ca w tym miesiącu zapewne :D :D ale jakoś damy radę :P :P

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:

u mnie pdoobnie, temperatura daje nadzieje, ale testu boje sie robic.... poczekam jeszcze do jutra...

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam za cierpliwość Madlene :) :) :) Ja bym nie wytrzymała :*

Madlene84 lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka ... chyba bardziej boje sie zobaczyc jedna kreske, niz dostac @ :/

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co ... Poczekaj sobie do jutra i zatestuj , prędzej czy później i tak musiałabyś to zrobić jeśli @ się nie pojawi a liczę , że się nie pojawi to już będzie 15dpo także wyjdzie na stówę ...

Madlene84, kot_bury lubią tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cierpliwości nie mam za grosz. O niczym innym nie myslę, objawy sobei wkręcam. Nawet budze się nad ranem - bo się nie mogę doczekać zeby zmierzyć temp, w obawie ze spadła znacząco... paskudna paranoja :P

kot_bury, iwa2014 lubią tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • martika Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale Wy to Świrki jesteście :) ja już wyluzowałam, zobaczymy co będzie po owulce :p

25staraczka25, kahaśka, Madlene84 lubią tę wiadomość

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ