X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Którąś z was ma może wysoki cholesterol ? Lekarze coś wam na to dają ? Np jakiś suplement ? Czy to jest ważne ? Hmmm czy tylko diety zalecają ?

z tym cholesterolem to roznie bywa. nie wiem jaki masz poziom, ja mam ostatnio okolo 20mg/dl powyzej normy, tylko najmieszniejsze jest to ze norma normie nierowna, w stanach np sa wyzsze :) wiec ja sie bardzo nie przejmuje. to samo jesli chodzi o diete, ok. 70-80% cholesterolu produkuje sobie sam czlowiek czyli glownie zlaezy to od Twojej watroby ;) lekow bym raczej nie brala bez wyraznej koniecznosci bo takie np njpopularniejsze statyny maja mnostwo dzialan niepozadanych...
    jak w kazdym przypadku ruch dobrze wplywa na organizm, w naszym (strajacych sie) wypadku na pewno jakis umiarkowany ruch bez szalenstw, mysle ze warto zasuplementowac sobie troche omega-3 kwasow, dieta pewnie jakas tez ale ja nie mam zamiaru nagle sobie wszystkiego odmawiac bo to i tak niewielkie ma znaczenie

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka narobilas "smaka" i teraz mnie korci zrobic jutro test :/ (ovitrelle mialam podane 11go wieczorem
    korci mnie bo ten cykl to dla mnie jak "ostateczny", na wszelkich mozliwych hormonach, superstymulacja...jak nie wyjdzie to chyba sobie w leb strzele :( obiecalam mezowi ze zrobimy test razem bo mam stracha przed zobaczeniem po raz kolejny 1 kreski, powaznie, serce mi ostatnio za kazdym razem coraz bardziej wali jak przed jakims mega waznym egzaminem.
    no ale on wyjezdza i wraca w przyszly czwartek :/
    mam w domu kilka testow bo hurtem na necie kupilam, no same powiedzcie, szkoda zeby sie marnowaly....co? :P

emi2016 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    Kaczorka narobilas "smaka" i teraz mnie korci zrobic jutro test :/ (ovitrelle mialam podane 11go wieczorem
    korci mnie bo ten cykl to dla mnie jak "ostateczny", na wszelkich mozliwych hormonach, superstymulacja...jak nie wyjdzie to chyba sobie w leb strzele :( obiecalam mezowi ze zrobimy test razem bo mam stracha przed zobaczeniem po raz kolejny 1 kreski, powaznie, serce mi ostatnio za kazdym razem coraz bardziej wali jak przed jakims mega waznym egzaminem.
    no ale on wyjezdza i wraca w przyszly czwartek :/
    mam w domu kilka testow bo hurtem na necie kupilam, no same powiedzcie, szkoda zeby sie marnowaly....co? :P
    Ja juz bym zrobiła:P...faktycznie po co maja sie marnowac:P
    Ja sama wczesniej zrobilam niz planowałam:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 18:19

• Pampcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no prawda ze tak? dobrze gadasz :P :D tylko teraz ta konspiracja...bo Małz jeszcze jest, normalnie jak gimnazjalistka z piwem bede sie chowac

emi2016 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba będzie zacząć to górskie powietrze rozreklamowywać ;)

Hehe, i cierpliwości dziewczynki :)

Uparciuszek lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    Umówione! ;) Ciekawa jestem jak jutro będzie z temperaturą, czy opadnie, czy nie:> Ale byłoby fajnie, gdybyśmy miały bobasy z tego samego cyklu i owulacji, haha:P ciekawe jaki byłby termin porodu ! Ewela jesteś rocznik 91? czy to tylko nick ?
    Tak, 91 ale pozny bo grudzien.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    no prawda ze tak? dobrze gadasz :P :D tylko teraz ta konspiracja...bo Małz jeszcze jest, normalnie jak gimnazjalistka z piwem bede sie chowac
    To zrob z mezem przed wyjazdem test :P i nie bedzie konspiracji :P

• lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 ja też powinnam mieć we wtorek @. Wierzę, że ani do mnie ani do Ciebie prędko nie przyjdzie. Trzymam za nas kciuki i za inne staraczki również

mutacja C677T homozygota
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurtowo bedziemy testowac? U mnie pewnie nic nie wyjdzie bo dopiero 10-11 dpo. Ale probowac warto.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • think_positive Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:

Heh też mam 7 sztuk tanich paskowych z allegro....oj korci korci niemiłosiernie, żeby tak sobie siknąć:) ale będę twarda, bo jestem 10dpo i może jeszcze nic nie wyjść :)

f2w33e3ktamljwlx.png

20tc - nasz aniołek
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna, samej przed soba mi glupio ze juz bym siknela, a co dopiero sie przynac przed nim, co by nie mowic to dopiero jakos 8-9 dpo :/
    nie no, think_positive ma racje, wstrzymam sie chyba bo to glupie :P
    albo mnie po prostu strach oblecial, boje sie tej 1 kreski jak diabel swieconej wody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 18:56

f2w3dqk3604phf94.png

Wysłany: 21 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Hurtowo bedziemy testowac? U mnie pewnie nic nie wyjdzie bo dopiero 10-11 dpo. Ale probowac warto.

Ja jestem w takiej samej sytuacji, ale chyba się wstrzymam jeszcze :)

f2w33e3ktamljwlx.png

20tc - nasz aniołek
  • lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko bo są testy o różnych "parametrach wyczuwalności " ciązy . Ja robiłam taki 10, a teraz mąż kupił 25. Znacie się na tym?

mutacja C677T homozygota
  • lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91 ewela ja też mam chyba 11 dzień po owu. A jakie masz długie cykle?

mutacja C677T homozygota

Wysłany: 21 października 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z allegro niby czułość 10 :) jeszcze 2 kresek na nich nie wiedziałam to trudno powiedzieć:)

f2w33e3ktamljwlx.png

20tc - nasz aniołek
  • lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie szczerze już kilka chyba z 5 takich zrobiłam, też na allegro. Zawsze wcześniej kupowałam w aptece. Teraz mąż też kupił ten 25 w aptece

mutacja C677T homozygota
  • lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze tylko ja bym codziennie testy robiła:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 19:02

Pampcia lubi tę wiadomość

mutacja C677T homozygota

Wysłany: 21 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze to nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam jakikolwiek test, zawsze po prostu już wiedziałam, że @ przyjdzie bo miałam plamienia przed. W tym cyklu na razie cisza, więc jestem dobrej myśli. Ja tylko tak gadam, ale na pewno nie zrobię testu wcześniej niż we wtorek, bo też się boję tej I kreski. żeby nie to, że muszę brać luteinę to w ogóle bym nie robiła tylko czekała na rozwój wydarzeń :)

f2w33e3ktamljwlx.png

20tc - nasz aniołek
  • lily 333 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    think to co czekamy do wtorku? Jak @ będzie chciała przyjść to zamkniemy okna i drzwi i jej nie wpuścimy :-) ;-)

mutacja C677T homozygota
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał czułość 25. To chyba chodzi o ilość jednostek HCG w moczu. Ten 25 będzie wyczuwał chyba ciążę jak tyle jednostek HCG będzie w siuśkach :)
    Tak sobie to tłumaczę :) tak zrozumiałam po przeczytaniu ulotki z testu ;)

Ale widzę, że rozochociłam Was tym moim pozytywem :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ