Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też był mój pierwszy wykres i pierwszy cykl i też miałam spadek po owu. ale czekałam cierpliwie ;) trzeba mierzyć codziennie temp. i patrzeć jak się układa :)
    U mnie wzrost był dopiero około 6-7 dpo. Wtedy też czułam kłucie jajników.

Uparciuszek lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, 3 dpo temp jeszcze nic nie mowi. Poczekaj z ta panika jeszcze z tydzien,wtedy temp bedzie bardziej wiarygodna. A ten twoj stres wcale ewentualnej ciazy nie sluzy.

zubii lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o jajniki to owu mialam z lewego a ciagle czuje prawego, ciagnie mnie tam, kluje, boli itp. Oszalal ten moj organizm.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Jesli chodzi o jajniki to owu mialam z lewego a ciagle czuje prawego, ciagnie mnie tam, kluje, boli itp. Oszalal ten moj organizm.

Hehe, a to mnie lekko dźgały oba ;) a owu. to nie wiem z którego miałam. Ale jak czułam to się cieszyłam :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie zachowajmy spokoj do terminu testowania a potem zobaczymy co dalej. Ja zaraz bede w domu ide sie polozyc bo czadu na calego daja te jajniki :p a jutro wyklady to troche odpoczne :)

zubii lubi tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie cieszyla gdyby bolal lewy. Gin potwierdzil owu z lewego. Powiedzialam ze boli mnie prawy, sprawdzil jeszcze raz ale nie bylo go widac, schowal sie za jelitami. A jak pojechalam na sprawdzenie czy owu na 100% byla to prawego jajka dalej nie bylo widac. :( ale umowilam sie z lekarzem ze 8 listopada przyjde zobaczyc zarodek to wtedy przyjrzy sie prawemu. I tego sie trzymam, musi sie udac.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziesz oglądać dzień przede mną ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciala. Jak ten czas sie dluzy. 100 % wole czekac na owulacje.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakos nie wiem nie odczuwam tego ze muszę czekać jeszcze tyle :) i oby tak zostało!

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z natury jestem opanowanym czlowiekiem, ale w tym miesiacu wszystko u mnie wyglada inaczej. Sama siebie nie poznaje. W trakcie dni plodnych co dwa dni jezdzilam do gina, testow owu zrobiłam chyba ze 20, ciagle gdzies cos mnie kluje, ciagnie, gniecie itd. I jeszcze musze czekac na testowanie. Ale takie zycie niczego sie nie ma od razu, niestety... ;(

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie tyle dobrego, że pierwszy tydzień na urlopie byłam i miałam inne atrakcje :) ale od poniedziałku to już każdy dzień ciągnął się niemiłosiernie.. Ciekawe jak teraz do pierwszej wizyty czas będzie mijał :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Z natury jestem opanowanym czlowiekiem, ale w tym miesiacu wszystko u mnie wyglada inaczej. Sama siebie nie poznaje. W trakcie dni plodnych co dwa dni jezdzilam do gina, testow owu zrobiłam chyba ze 20, ciagle gdzies cos mnie kluje, ciagnie, gniecie itd. I jeszcze musze czekac na testowanie. Ale takie zycie niczego sie nie ma od razu, niestety... ;(
    Który cykl się starasz kochana ? Ja do 7 cyklu też tak miałam a teraz jakoś spokojnie,

11 cykl starań
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu jestem od wtorku 11.10, ale od 13 do wczoraj zajmowalam sie dzieckiem szwagierki, bo oni pojechali na wakacje, wolne mam dopiero dzis. Caly dzien leze i odpoczywam, a co za tym idzie doszukuje sie objawow.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Który cykl się starasz kochana ? Ja do 7 cyklu też tak miałam a teraz jakoś spokojnie,
    Nie licze, od stycznia staramy sie pelna para, z pomoca lekarza. Leki, co 3 miesiące podstawowe badania, monitoringi itd. W tym miesiącu musi sie udac.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No to u mnie tyle dobrego, że pierwszy tydzień na urlopie byłam i miałam inne atrakcje :) ale od poniedziałku to już każdy dzień ciągnął się niemiłosiernie.. Ciekawe jak teraz do pierwszej wizyty czas będzie mijał :p
    Mnie sie strasznie ciagna..juz bym chciala miec ten listopad :) a to dopiero 21 pazdziernik..ale mam prace plus szkole wiec jakos moze teraz zleci to..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    to może spróbuj na "odwrotnie"
    my się śmiejemy że jak któreś mówi że teraz nie bo coś tam to drugie bardziej nakrecone :D
    haha, wlasnie sobie to wyobraziłam, budzisz go o 5 rano i powtarzasz kilka razy że "teraz NIE" :D

hahaha, pomyślałby : zwariowała !

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Powiem Wam że mi jakoś ten miesiąc leci szybko, już jest 20 , także za 8 dni @ albo brak, nie kupuję w tym miesiącu testu poprostu będe czekać. Mam dużo zajęć i fajnie czas leci i nawet lepiej bo się tak nie stresuję hehe może to zaleta tabletek:D Z natury jestem raczej optymistką ale jakoś w tym miesiącu przy tych dwóch okresach chorobowo przeziębieniowych czuję że lipa z tego miesiąca, może dlatego jestem taka spokojna hehe dobranoc

też tak mam zamiar podejść, ale nie wiem co z tego wyjdzie, we wtorek powinna być @.

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    też tak mam zamiar podejść, ale nie wiem co z tego wyjdzie, we wtorek powinna być @.
    Widze ze tego samego dnia mialysmy owu. Kiedy testujesz? Ja jak wytrzymam to pierwszy zrobie w niedziele ;)

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balladyna26 wrote:
    Mnie sie strasznie ciagna..juz bym chciala miec ten listopad :) a to dopiero 21 pazdziernik..ale mam prace plus szkole wiec jakos moze teraz zleci to..

Balladyna, a kiedy idziesz?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    A jakas jestem zrezygnowana eh czemu spada....

a u mnie dzisiaj poszła ostro w górę, podstawową mam ok. 36,78 a dzisiaj 37,24, no ale w zeszłym cyklu też miałam taki wynik i zaraz spadł i wzrósł i spadł i przyszła @

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ