X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    Już udostępniałam, jak będziesz miała chwile to zerknij

Izape, kurczę, cieżko powiedzieć. A z reguły w których dniach masz owu? Może coś zaburzyło tempke.. na Waszym miejscu i tak bym się starała dalej w tym cyklu. Może od następnego zacznij stosować testy owulacyjne? Moim zdaniem bardzo pomagają trafić w termin owulacji. Polecam Facelle z Rossmanna :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Gratulacje, a kreseczka testowa napewno za kilka dni pociemnieje
    Dziękuję bardzo Justynka :*
    Jak myślisz kiedy najlepiej powtórzyć test? Dziś minął już 35dc a owulacje nawet nie wiem kiedy była :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 10:28

• Olcc. Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki może komuś to da jakąś wskazówkę, mi się wydaje, że u mnie cuda zdziałał castagnus. Miałam już za sobą nawet stymulowane cykle clostilbegytem i pregnylem i nic nie zaskoczyło, luz na urlopie też nie pomógł. Naczytałam się trochę o tym castagnusie i zaczęłam go brać. Zaszłam w drugim cyklu brania :) Na pewno nikomu nie zaszkodzi, a może pomoże...także polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 10:51

bertha lubi tę wiadomość

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • konanna Znajoma

Wysłany: 8 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dalej nic. Ani @ ani drugiej kreski :-(
    A to już 17 dzien po owu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Izape, kurczę, cieżko powiedzieć. A z reguły w których dniach masz owu? Może coś zaburzyło tempke.. na Waszym miejscu i tak bym się starała dalej w tym cyklu. Może od następnego zacznij stosować testy owulacyjne? Moim zdaniem bardzo pomagają trafić w termin owulacji. Polecam Facelle z Rossmanna :)

No właśnie tesy owulacyjne zaczęłam stosować od wczoraj, bo na instrukcji jest napisane, że przy cyklach 27-28 dniowych zacząć używać testów dopiero od 11-12 dnia, a wczoraj miałam właśnie 11 dc, i wyszedł negatyw. Mam jeszcze kilka, więc postanowiłam, że do końca cyklu będę robiła zobaczymy, czy coś się pokaże. Jeżeli ta owulacja faktycznie była w środę, to nic nie czułam :P Jedyne co, to od wczoraj boli mnie jajnik prawy. W tym tygodniu pójdę do lekarza i zobaczymy co powie...

Śluz też nie wskazywał na to,że zaczęły mi się dni płodne, a jajnik kłuje non stop raz mocniej raz słabiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 11:34

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnych pozytywnych testów :)

Malinkaa lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna a miałam nadzieje ze jednak nie nadejdzie :( Buuu tulę kochana!!!! W takim razie jestesmy dalej razem w tym październiku :)

Gratuluje kolejnych pozytywów !

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Inna a miałam nadzieje ze jednak nie nadejdzie :( Buuu tulę kochana!!!! W takim razie jestesmy dalej razem w tym październiku :)

Gratuluje kolejnych pozytywów !

A tam jakoś wzięłam to na klatę :) na październik z testowaniem się raczej już nie załapię :( zresztą cykl sobie odpuszczam, co ma być to będzie :*

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    A tam jakoś wzięłam to na klatę :) na październik z testowaniem się raczej już nie załapię :( zresztą cykl sobie odpuszczam, co ma być to będzie :*

Moja silna kobitka!!! Brawa dla Ciebie <3
    Ja tez ten spisuje na stratę, tak jak mówiłam nie wierze, ze w pierwszym cyklu po przerwie sie uda :p testuje tak poprostu dla "sportu" :D

innamorata88 lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Moja silna kobitka!!! Brawa dla Ciebie <3
    Ja tez ten spisuje na stratę, tak jak mówiłam nie wierze, ze w pierwszym cyklu po przerwie sie uda :p testuje tak poprostu dla "sportu" :D
    W końcu i nam się uda :) dawno nie czułam takiego powera ;)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Betę możesz zrobić, a z lekarzem jeśli nic niepokojącego się nie będzie działo poczekałabym do końca 6 tyg. Wtedy powinno być już widać zarodek i serduszko. Jak pójdziesz wcześniej może jeszcze nie być nic widać lub widać sam pęcherzyk i tylko niepotrzebnie możesz się denerwować, czy wszystko jest ok.

Na pewno pójdę wcześniej. Rok temu poronilam właśnie w 6 tygodniu. Ale wtedy przez 4 tygodnie miałam bóle jak na @, a a teraz na szczęście nic nie boli :-) czy pojde, czy nie pójdę to i tak będę się stresowac, bo chciałabym miec teraz pewność, że zarodek zagniezdzil się we właściwym miejscu :-) btw, liczycie ciążę od dnia owulacji (16) czy od 1 dnia ostatniej miesiączki (36 dni tj 5 tygodni)? :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • justa. Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaa wrote:
    Dziękuję bardzo Justynka :*
    Jak myślisz kiedy najlepiej powtórzyć test? Dziś minął już 35dc a owulacje nawet nie wiem kiedy była :)
    Za 2,3 dni teraz beta szybko rośnie. Możesz też zrobić badanie beta hcg przynajmniej 2 razy w odstępach co najmniej 48 h. Jeśli po 48h od pierwszego badania beta hcg przyrośnie o co najmniej 66% to znaczy, że wszystko ok.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Na pewno pójdę wcześniej. Rok temu poronilam właśnie w 6 tygodniu. Ale wtedy przez 4 tygodnie miałam bóle jak na @, a a teraz na szczęście nic nie boli :-) czy pojde, czy nie pójdę to i tak będę się stresowac, bo chciałabym miec teraz pewność, że zarodek zagniezdzil się we właściwym miejscu :-) btw, liczycie ciążę od dnia owulacji (16) czy od 1 dnia ostatniej miesiączki (36 dni tj 5 tygodni)? :-)
    Lekarze liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Bardzo mi przykro z powodu twojej straty. Ja też 2 razy poroniłam więc wiem, że w kolejnej ciąży strach jest większy. Masz jakieś objawy ciążowe?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy w życiu nie bylam tak zmęczona i śpiąca jak przez ostatnie 2 tygodnie. Do tego po raz pierwszy w życiu bolały mnie piersi przed spodziewana @. Ale nie tak jak opisują dziewczyny: że wrażliwe sutki, pełne piersi itd. Mnie bolały od zewnątrz, pod pachami,i od góry, tak, że czasem nie mogłam na boku leżeć :-). A 3 objaw to wrażliwy węch. Bardzo drażnił mnie zapach moczu (naprawdę) i ziemi jak sprzątaczka podlala kwiatki w biurze :-). Dlatego wiedziałam, że to będzie ten cykl :-D

I tak jak pisałam wcześniej: pijcie Inofolic! To jest jedyna rzecz jaka zmieniłam 2 miesiące temu i tadammm :-)

P.s. Nadzieja umiera ostatnia! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 17:06

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    W końcu i nam się uda :) dawno nie czułam takiego powera ;)

Ja mam powera pod wglądem życia "normalnie" ;) robimy co chcemy i kiedy chcemy reszta sie jakos sama wyklaruje :) gdyby nie leki to nawet nie czuła bym w tym cyklu starań tak na niego czekałam a jak sie zaczął to poczułam całkowity spokój wewnętrzny :) moze to dobry znak?

innamorata88 lubi tę wiadomość

• Almanah Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A inofolic to nie jest po prostu kwas foliowy?

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    A inofolic to nie jest po prostu kwas foliowy?

Infolic, inofem i ovarin to suplementy, których głównym składnikiem jest inozytol.
    Stosuję od miesiąca ovarin z zalecenia lekarza, ale możliwe że przerzucę się na inofem w następnym cyklu, bo ma większą zawartość inozytolu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • bertha Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje zafasolkowanym!!! :):)

Inna, szkoda :(

Najdokładniej liczyć wiek ciąży jak zna sie termin owu, jako od owu+2 tygodnie.
    A termin porodu od daty owu -7dni - 3miesiace.

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak. Normuje gospodarkę hormonalną, więc też cykle :-) Agniechaaaa ja też byłam wyjątkowo spokojna w tym cyklu, to musi być znak <3

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dokładnie tak. Normuje gospodarkę hormonalną, więc też cykle :-) Agniechaaaa ja też byłam wyjątkowo spokojna w tym cyklu, to musi być znak <3
    Agasy gratuluję :)który to cykl?

Mikołaj 25.04.2011

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ