Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październikowe testowanie :)
Odpowiedz

Październikowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Gratuluje zafasolkowanym!!! :):)

Inna, szkoda :(

Najdokładniej liczyć wiek ciąży jak zna sie termin owu, jako od owu+2 tygodnie.
    A termin porodu od daty owu -7dni - 3miesiace.

Te +2 tygodnie to rozumiem tylko pod warunkiem, że ma się cykle 28 dniowe? :D Czy ogólnie to się stosuje też do tych nieregularnych?
    summer86 wrote:
    Infolic, inofem i ovarin to suplementy, których głównym składnikiem jest inozytol.
    Stosuję od miesiąca ovarin z zalecenia lekarza, ale możliwe że przerzucę się na inofem w następnym cyklu, bo ma większą zawartość inozytolu.

O kurka, to nie wiedziałam. Dzięki za info. Jak w tym mi nie pyknie, to od następnego cyklu chyba spróbuję. Castagnus mnie jeszcze "nie zapłodnił", więc może w tę mańkę się coś uda. :P

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje inofem od lutego :) polecam!!!!

Agasy to sie zobaczy :) bedzie, co ma być ;)

summer86 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa możesz napisać jakie widzisz pozytywne skutki stosowania inofemu?

Ja na razie po ovarinie, miałam opóźnioną owulację, jeśli FL zostanie bez zmian, to będzie książkowy cykl (27-28 dni, owu w 14 dc). Po cichu liczę, że może dzięki temu owulacja była "lepsza", może @ będę lżej przechodzić i nie będą takie obfite.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zubii Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja mam powera pod wglądem życia "normalnie" ;) robimy co chcemy i kiedy chcemy reszta sie jakos sama wyklaruje :) gdyby nie leki to nawet nie czuła bym w tym cyklu starań tak na niego czekałam a jak sie zaczął to poczułam całkowity spokój wewnętrzny :) moze to dobry znak?

To tak jak i ja :) z córką tez tak było i sie udało a przed zawsze przezywalam jak głupia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 19:01

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Agasy gratuluję :)który to cykl?

9 cykl starań w przeciągu ROKU. Nie wiem jak Wy, ale ja z PCOS mam cykle czasem >60 dni :-P

Uparciuszek lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    9 cykl starań w przeciągu ROKU. Nie wiem jak Wy, ale ja z PCOS mam cykle czasem >60 dni :-P

Gratuluję. :) Mi się co najwyżej 50-cio dniowe zdarzały. :P Ale to kilka razy w życiu.

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Agniechaaaa możesz napisać jakie widzisz pozytywne skutki stosowania inofemu?

Ja na razie po ovarinie, miałam opóźnioną owulację, jeśli FL zostanie bez zmian, to będzie książkowy cykl (27-28 dni, owu w 14 dc). Po cichu liczę, że może dzięki temu owulacja była "lepsza", może @ będę lżej przechodzić i nie będą takie obfite.

Zdecydowanie lepszy mam śluz :)!! I to główny pozytyw bo przed stosowaniem rożnie z tym bywało ;) resztę mam wspomagana lekami wiec trudno powiedzieć aczkolwiek nigdy nie miałam problemów z ciekom endo i zeby pecherzyki były słabe po clo a podobno czasem sie tak zdarza ;)

I plus dla męża moje wysokie libido jest teraz jeszcze 2x wyższe :p a moze to nie dobrze hihihi chociaż narazie nie narzeka

summer86, innamorata88 lubią tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) cieszę się, że Was znalazłam. U mnie nikt nie wie, że się staramy. Przyjaciółki szykują się do ślubu, planują swoje rodziny, a rodzice nie pytają bo sie boją :-P i tak pewnie zostanie póki nic nie widać :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow ile tu sukcesów! Gratuluje wszystkim dziewczynom, u których zrobiło sie zielono na wykresach :D wspaniałe wieści :) ostatnio w ogóle gdzie nie spojrzę na OF na wykres to zielone fasolki hehe super :)

Inna przykro mi, ze fr@nca przyszła , silna z Ciebie kobitka na pewno masz siły na kolejne starania :) :*

U mnie dzisiaj mija 30dc i @jak nie było tak nie ma... wiedzialam ze ten cykl bedzie dłuższy od poprzednich przez HSG, ale obstawiałam 32 dni a jak na razie nadal mnie nawet troche cycki nie bolą wiec boje sie ze jeszcze bardziej sie wydłuży, albo przyjdzie w ogóle zmienacka :P tak czy owak mogłaby juz przyjść bo jestem gotowa na IUI a ten cykl spisalam na straty :)

innamorata88 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym co zafasolkowaly serdeczne gratulacje:-) A ja wlasnie zastanawiam sie czy nie zatestowac predzej..chociaz nie nastawiam sie ze sie udalo..

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ballladyna, który u Ciebie dzień po owu?

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    ballladyna, który u Ciebie dzień po owu?
    11 dpo według moich wyliczeń..

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powinno już być w miarę wiarygodnie jesli masz test czułości 10 :) Jeśli wytrzymasz to czekaj do terminu @, a jesli się niecierpliwisz - spróbuj jutro zatestować. Trzymam kciuki!

3i49mg7yu2aqel15.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru laseczki:D

toto lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • toto Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te które już testowały i mają pozytywy - ogromne gratulacje <3

Z tymi z jedną kreseczką łączę się w bólu, bo u mnie plamienia coraz mocniejsze i jestem pewna, że @ pojawi się jutro planowo. Ale... WALCZYMY DALEJ!!! nie poddawajcie się! Mi trochę smutno, wiadomo - tym bardziej, że chciałam na święta akurat po pierwszym trymestrze poinformować rodzinkę, no a tak to może się nie udać.. Ale nowy cykl i leki, które zaczynam przyjmować dają mi nadzieję, że może jeszcze wszystko przede mną, że może do końca roku się uda.

No i i trzymam kciuki za wszystkie testujące w kolejnych dniach października :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Gratuluję! Od wczoraj nie zaglądałam na forum a tu tyle nowości! Super

Ja się chyba jutro złamię i zatestuję. To będzie 11dpo. Wczoraj miałam śluz z domieszką krwi co mi się nigdy nie zdarza przed @. Zresztą to był było za wcześnie na @. Do tego sutki mnie bolą i jestem zmęczona. Więc mam małą nadzieję, boję się tylko, że znowu sobie wszystko wkręciłam i się rozczaruje :/

A mogło by się udać. Mąż ma w środę urodziny to bym miała dla niego prezent.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym którym się udało i gratuluję. Walczymy dalej, listopad nasz dziewczyny:) Ja też widzę u siebie po Inofemie większe libido, jakiś spokój przyszedł, i nie mam ochoty na słodycze(cud:P)Stosuję czwarty miesiąć po 2 saszetki. Kupiłam sobie tran hehe a jak coś to w przyszłym kupię też oeparol, a Castagnus któraś brała bez konsultacji z lekarzem i bez badań na prolaktynę? Będę wdzięczna za radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 22:41

11 cykl starań
  • zubii Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toto przytulam :*

Ją mam dziś 28dc serduszkowalismy wczoraj i od wczoraj mam płodny śluz kłucie w prawym jajniku oby to owu bo od wczoraj mama wrażenie że to ten cykl :p w tamtym tez tak miałam więc sie tym nie sugeruje chciałam się tylko wyglądać bo mi dzieki wam lepiej:*

toto lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka widzę że starasz się od marca tak jak ja:) Trzymam kciuki, ale daj sobie na luz, nie stresuj się nie na urodziny to na gwiazdkę:)

11 cykl starań
  • zubii Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Zazdroszczę tym którym się udało i gratuluję. Walczymy dalej, listopad nasz dziewczyny:) Ja też widzę u siebie po Inofemie większe libido, jakiś spokój przyszedł, i nie mam ochoty na słodycze(cud:P)Stosuję czwarty miesiąć po 2 saszetki. Kupiłam sobie tran hehe a jak coś to w przyszłym kupię też oeparol, a Castagnus któraś brała bez konsultacji z lekarzem i bez badań na prolaktynę? Będę wdzięczna za radę

Jak się w tym nie idą to też od nowego zacznę brać. Oeparol zaszlam wierwsza ciążę od brania w pierwszym cyklu (ogólnie to był 4cykl starań) ale strasznie miałam dużo śluzu przez cały cykl i trudniej było określić ten płodny. Castagnus bralam teraz ale przez chorobę przestalam.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ